Şimdi Ara

Araçlarda kaç kilometre geçince ne kadar değer düşer ve kaç model yılı eskirse ne kadar değer düşer?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
1.927
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • (Bahsettiğim konu içerisine aracın hasar durumunu,değişen parça ve boya durumunu katmıyorum.)

Arkadaşlar ilan sitelerinde bakıyoruz aynı kasa aynı paket arabanın (bmw 3 serisi standart paket)2010 modeli 95.500 kmde olanına adam 150 bin tl istiyor hemen altında 2012 model 93.700 kmde olanına başka biri 115 bin tl istiyor yani tam bir kaos hakim araca değer biçme konusunda.Yani adam aracını siteye koyacak,aracının piyasasını ilan sitesindeki ilanlardan öğrenip koyuyor, o ilan sitesindeki veriler de abartılmışsa veya değerinin altındaysa tamamen yanlış bir ikinci el piyasası oluşuyor.

İnternette çok araştırdım bu konuyu, aracın kaç kilometrede bir ne kadar değeri düşer ve kaç yılda bir ne kadar değeri düşer diye bir kaç site buldum ikinci el otomuza değer biçen fakat o siteler de daha önce verilmiş ilanların fiyat,km ve model verilerinden yararlanıyor yani kullanışsız.

Bahsettiğim konuda sizin bildiğiniz bir yöntem var mıdır, araçlar kaç yılda bir ne kadar değerden düşer, kaç kilometrede bir ne kadar değer kaybına uğrar bileniniz varsa paylaşırsa memnun olurum.

• herkesin takintisi farkli. kimisi km yi takinti yapmistir. kimizi yili kimisi de boya degiseni. ben mesela yil takintiliyim. araba 2 yillik olsun 100 binde alirim. 10 yillik 30 bindeki araci almak istemem. kaza resimleri oldugu surece boyayi deviseni de dert etmem.

piyasaya arac koyulurken her aracin satilmasini tesfik edecek en az bir ozelligi olmalidir. ona gore kitleye hitap eder.

1 aracin boyasizligi degisensizligi

2 km. si

3 yili

4 fiyati.

bu 4 unden en az biri cazip olacak diger ozellikleri de ortalama olacak ki arac satilabilsin.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Örnek vereyim 2013 yılında sıfır alınan passat comfortline dsg şu an ortalama 90bin lira civarında sıfırı 168bin lira ortalama 70-80 bin lira değer kaybı

2012 yılında 70bin euroya alına 5.20d şu an 35 bin euro ediyor 5 yılda yarı yarıya değer kaybı söz konusu

Ne olursa oldun araç sürekli değer kaybeder

• Yukarıda arkadaşın belirttiği 4 kriter arasında marka/model de koymakta fayda var. Nitekim aynı km/yıl/hasarsızlık durumundaki golf/astra/v40/mazda 3 için değer kaybı sırf marka/model kaynaklı olabilmekte.

Genel olarak km ayıracı 100 bin; yıl ayıracı da modelin değişim yılı baz alınarak meydana geliyor. Mondeo için yeni kasa 2015'den beri yollarda; 2014-2015 modelleri arasında ciddi uçurum var. Yine yeni insignia çıktıktan sonra 2. elde 130-140 binleri bulan 1.6t dizel otomatikler şu an 110-120 bin arasında.

Belirtmek istediğim nokta her marka/modelin kendine has değer kaybı model değişim yılı dahil olmakla birlikte otomatik olup olmamasına göre km faktörü etkili. Gerçek ise şu, neredeyse bir daire parası verdiğimiz c sınıfı ki avrupada normal orta-alt sınıfın kullanacağı özellik/güvenlik yoksunu araçların ülkemizde haddinden hayli hayli pahalı olması neticesi ile Tr'de değer kaybı diğer avrupa ülkelerine göre daha az.

• Benim kriterim Dizel ve Lpg li araçlarda 15.000 km/Yıl,benzinde ise 20.000 km/Yıl a kadar yolu var. Örneğin 2-3 yaşında 50.000 km ve üstünde dizel bir araca denk gelirsem. Birde beyaz renkliyse filo çıkması veya kiralıktan dönmedir diye düşünürüm bakmam o araca. Üst sınır benim için Dizelde 100.000 km,LPG de 125.000 km LPG nin ne zaman takıldığı da önemli. Turbo benzinlide 140-150.000 bin atmosferik benzinlide ise 200.000 bine kadar yolu var. Dizelde 100.000 psikolojik sınır. Bakımları düzenli serviste yapılmışsa 100.000 km hiçbirşey değil ama 100.000 den sonra zor satılıyor.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.