2017 bir poloya çarptım %100 kusurlu çıktım vurduğum araç 144.000km de sol kapıya vurdum fakat aracın sarı sitede ilanında gördüm sol arka çamurluk arka kapı ön çamurluk ön kapı boyalı motor kaputu değişen olarak kazadan 1 hafta önce ilana girilmiş. aracı özel serviste yaptırmışlar dünyanın işciliğini çıkarmışlar ben yetkilide yaptırdım adamın işciliğinin 10 da 1 para yazmış yetkili servis işcilik olarak. 48k bir hasar kaydı yazmışlar araca sigorta şirketim sms attı orada gördüm değer kaybı hasar dosyası açılmıştır diye karşı tarafın ne kadar talep ettiğini nasıl görebilirim ve nasıl itiraz edebilirim |
Geçen ay yaptığım kaza için değer kaybı açılmış yardım
-
-
Değer kaybını zaten senin sigortan karşılayacak. Yerine araç kiraladım diyip onun parasını isterse o kötü. Onu sigortan karşılamıyor. Başıma geldi.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Aynı şey geldi başıma. Dobloya küçük dokundum tamponda nokta şeklinde boya atması ve bagak elma kadar göçtü 45 bin yazmışlar. Büyük dolandırıcılık var bu işte
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Senin yapacağın bir şey yok hesaplamayı eksper yapıyor. Sigortanız limitler dahilinde ödeme yapar. Limit üstünde her kuruş için sizden ödeme isterler.
Ödemezseniz mahkeme yolu ile alıyorlar.
Yapmanız gereken kazada sigorta limitleri içinde ilk size geldilerse sigortanıza yönlendirin.
Eksik bilginiz çok
hocam eksik bilgim çok değil direkt hiç bilgim yok o zaman önce sigorta kaskoya gidiyor bu iş onlar ödeme yapıp benden istiyor değer kaybınıda kendileri değil eksper belirliyor anladığım kadarıyla.
internette hesaplattığımda 13k gibi bir rakam çıkıyor sitelerde değer kaybı olarak
-
Değer kaybının hesabı bellidir. Eksper hariç kimse şu diyemez her paçanın bir çarpanı var. Onun üzerinden belirlenir. Bu sene trafik sigortasının limiti 200 bin 200 bin üstü her rakamı sizden alırlar İMM varsa ödeme limiti artar
Kazada hatalı olabilirsiniz sigorta öder yalnız alkol keyif verici uyarıcı bir ilaç varsa ödemez. Size dönerler.
Sizin kazanız küçük bir kaza ise limitler içindedir sizi aramamaları gerekir.
Yada sizi olta atmışlar gelirse sizi yiyecekler bu işin çok fazla dolandırıcılığı var.
Araç kiralamanın parasını hemen alabiliyor mu yoksa davanın sonuçlanması uzun mu sürüyor hocam?
sonra millet niye çarpıp kaçıyor ... şu değer kaybı dolandırıcılığı yüzündden çarpan sürten artık kaçıyor .
-
biz anlaşmayı seçtik. ne kadar süreri biraz da bulunduğun ile bağlı. dava yoğunluğu önemli. ama kaybedersen faizi de var bu işin maalesef.
-
değer kaybıydı, kiraydı yattı parasıydı vs derken kaskolar 3 haneleri görür şayet bu dangalaklığa kanun koyucu dur demezse.
trafik kamusal alan, kamusal alana çıkan kişi bazı riskleri otomatik olarak kabul ediyor demektir.
Nasıl ki kamusal alana girip mikrop kapıp hasta olunca tazminini istemiyorsan, veya nasıl ki 2 kişi kaza yaptı diye o güzergahtaki binlerce insan trafikte ziyan olan zamanını, harcadıkları yakıtları o kaza yapanlardan tazmin etme yoluna gitmiyorsa, kazaya karışan da aracının yapılmasının ötesindeki kayıplarını sineye çekmeli.
-
değer kaybı için de eksper raporu çıkıyor, sigorta poliçen kapsamında ödeme yapılıyor, rapordaki tutar poliçelerin limitinin üstüne çıkarsa sana rücu edilir.
kaskon varsa, yeterli imm'si varsa, imm'de değer kaybı hariç tutulmamışsa kafana takacağın bir şey yok (sonraki kasko poliçen haricinde).
-
Sağolun bilgi verdiğiniz için. Pert araçta da aracı pert olan kişinin araç kiralama parasını vuran ve kusurlu olandan isteme hakkı var mı acaba, biliyor musunuz?
200 bin sigorta limiti nedir? Şu limitlerin ortalama sıfır araç parasına çekilmesi lazım artık. Eskiden böyle bir şey yoktu bir kaç senedir de bu peydah oldu ülkeye. Bu ülkede halk ve partiler neden hiç bir şeye itiraz etmez anlamıyorum.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi acr -- 20 Eylül 2024; 21:9:26 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
maalesef bilmiyorum
-
hocam çok abartı bir değer kaybı çıkmaz zaten internetten hesaplattığımda 13k gözüküyorda maks isteyeceği 50k zaten o zaman sigorta karşılayacak benlik bir olay yok demekki.
bana sigorta bilgilendirme mesajı açtı değer kaybı dosyası açıldı diye
-
bizim ülkemizde arabalara insanlardan fazla değer veriliyor 10 20 yaşında tenekeler dünya paralara satılıyor normal hocam.
avrupada adamlar sıfır aldıktan 2 yıl sonra zaten arabaları düşüyor yarı fiyatına bizde 2 yılda arabalar x2 yapıyor bu yüzdende değer kaybıdır şudur budur 50 tane şey isteniyor.
Yoksa ben araba alırkende motor mekanik şase podyede birşey yoksa parçalar yetkili serviste boyanmış değişmişse hiçbir sıkıntı yok
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X