Şimdi Ara

İlk Defa Kaza Yaptım Süreç Nasıl İşliyor? YARDIM!!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
1
Favori
637
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba dün bi arabanın ışıklarda beklerken arkadan çarpması sonucu ilk defa kaza yaptım. Telefonla oynayarak gelirken gelip vurdu dikiz aynasından vuruşunu izledim ama önüm doluydu öne salamadım. Tutanak tuttuk, fotoğrafları çektim, sigorta poliçesini çektim, ehliyeti çektim, ruhsatı çektim. Kazayı şehir dışında yaptım. Arabayı yaşadığım yerde yaptırıcam. Şu an bagaj kapanmıyor, havuz olan yer içeri kaymış iple bağladım kapağı. Arka tampon yanlardan diş kırdı açıldı onları bantla tutturdum. Farların iç kısımları kırılmış ve tam oturmuyor dişler çıkmış kırılmış, bagaj kapağı biraz eğilmiş. Kedigözleri kırılmış düşmüş. Süreç nasıl olacak şimdi hiçbir bilgim yok. Yardımcı olur musunuz. Ne kadar süre araba sanayide kalır. Bu süreçte parça gelene kadar arabayı alabilir miyim? Neler olacak süreci baştan sona anlatacak birisi var mı acaba?

En son bu değer kaybı olayı nasıl oluyor?

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

• Tamir mi olacak yoksa değişim mi olacak seçme imkanım var mı?

• Aracinizda kasko varsa işiniz kolay

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sigorta experinin tespit edeceği hasar tutarına bağlı her şey. Ağır hasar kapsamına girmiyorsa tamir edilir. Tamiri yetkili serviste yaptırmanız halinde parça mevcut olup olmamasına bağlı olarak süre uzar veya kısalır. Süre uzarsa servis size emanet araba verir. Kaskonuz varsa işiniz daha da kolaylaşır. Hasar tespiti yapılmadan net bir şey söylemek imkansızdır. Geçmiş olsun.

• sinoplu kullanıcısına yanıt
    Kasko yok hocam 2004 model araba

• Erzurum lu E kullanıcısına yanıt
    Sağolun hocam araba 2004 model honda accord parça bulmakta sorun biraz

Normal hasar cıkarsa değişim yok mu

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Kaportacıya evrakları teslim ediyorsun o işlemleri hallediyor, duruma göre eksper gelip bakıyor veya hasar büyük değilse fotoğraflardan değerlendiriyor diye biliyorum yanlış olabilir. Sen herhangi bir şeyle uğraşmıyorsun. Değer kaybı konusu baya zorlaştı fakat araç yapıldıktan sonra ki araç yapılırkende başvurabilirsin diye biliyorum avukata evrakları veriyorsun o hallediyor kendi yapanlarda var fakat ben hiç kendim uğraşmadım. Değer kaybına baya zorluk getirdiler alamama ihtimali var.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • SkyTraveler kullanıcısına yanıt
    Eyvallah hocam sağolasın. Arabaya parça gelecekse gelene kadar kullanabilir miyim peki exper raporundan sonra

• Sigorta tüm masrafı karşılıyor mu yoksa burası bu kadar eder diyip üzerinin bana kalma ihtimali var mı

• Kaskonuz varsa sigorta tüm masrafınızı karşılar. Kaskonuz yoksa ve trafik sigortası varsa kusur oranınıza göre karşılar. Ki bu olayda karşı taraf 8 de 8 kusurlu görünüyor. Yani kısaca arabanızı servise bırakıp gerisine karışmıyorsunuz.

• wangerlowert W kullanıcısına yanıt

Normal hasar diye bir şey yok. Arabanın tamir masrafları yenisine yaklaşıyorsa bu durumda ağır hasarlı denir. Sigorta ağır hasarlı bir aracı sıfır gibi yapmakla uğraşmaz, ağır hasarlı diye piyasaya satar size aracın bedelini öder veya yeni bir araç satın alır. Sizin durumunuzun ağır hasar sayılması zor, hasarın boyutuna eksper değişecek parça ve işçilik tespiti yapıp servisle görüşerek karar verecek.

Ne kadar sürer hocam bu süreç

• İlk kazam olduğu için biraz amatörlük yapmışım. Karşı tarafın sigorta kağıdı yerine kasko kağıdı ile tutanağı doldurmuşuz o da kadın olduğu için çok anlamamış. Karşı taraf sigorta kağıdı yok diyor tek kağıt bu diyor. Kaportacı sigortacısından karşı tarafın tüm sigorta bilgilerini buldu. Dosya açıldı yarın exper gelecek bi sorun yaşar mıyım acaba? Kaportacı önemli değil hallolur dedi ama içim rahat değil

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.