Şimdi Ara

Kaza tutanağına göre kim kusurlu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
22
Cevap
0
Favori
641
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Direk düz gittiğim istikamette sağımdan gelip sola doğru dönüş yapmak isteyen araçla kafa kafaya çarpıştım gittim yol cadde diye geçiyor sağımdan gelen aracın geldiği yol sokak olarak geçiyor sanıyordum ama orasıda caddeymiş trafik polisi dönüş yaptığı için yol vermek zorunda dedi ama sağdan gelene yol ver kuralı kafamı karıştırdı

Fotoğrafta yıldırım beyazıt caddesindeki motosiklet sürücüsü benim diğer caddedeki araç sürücüsü karşı taraf

sizce kusur oranları ne olarak çıke

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HemşireZED -- 30 Temmuz 2023; 23:48:7 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Geçmiş olsun hocam, Google mapsten baktım. Yoldaki tabelalar değiştirilmemişse karşı tarafın geldiği caddede dur tabelası var, sizin tarafta yok. Karşı taraf kusurlu bulunur diye düşünüyorum.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ozann kullanıcısına yanıt

saolun hocam kazayı arkadaşım fotoğrafladı karşı tarafın caddede dur levhası var mı diye sordum siz yazınca o taraftan çekmemiş yarın sabah aynı yere gidip fotoğraflıycam eğer sonradan çekilen işe yararsa

• HemşireZED kullanıcısına yanıt
    Sonradan çekseniz de olur bence. Zaten konumdaki tabelaları da değerlendiriyorlardır.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ozann kullanıcısına yanıt

Aynenn hocam pide pankartının orda oldu yarın sabah tekrar gidicem

En büyük hatam kazadan sonra “sende bişey yok gibi ben gidiyom” dedikten sonra adamın üstüne gidip zorla tutmam oldu. Keşke zorla tutmayıp olay yerinden kaçtı şeklinde polise ihvar etseydim trafikçi arkadaşım var bu şekilde yapsan herşey leyhine olurdu dedi. O anlık sinir stresle düşünemedim

• tutanaga gore suclusunuz ancak en kisa zamanda yukaridaki sekilde tabelanin gorundugu fotografi iletin.

• Geçmiş olsun.

Trafik polisi doğru söylemiş. Ek olarak iki yol da 'cadde' diye geçebilir, bölünmüş yollar, çok şeritli yollar bölünmemiş ve daha az şeritli yollara göre geçiş üstünlüğüne sahiptir. Onlara göre ana yol sayılır.

Sizin hatalı olabilmenizin şartı aşırı hızlısınızdır, bu yüzden de dönen araç mesafesinizi kestirememiştir. Manevraya başladığında yeterli mesafe (30m +) vardır, ama hızınız yüzünden yine de çarpmışsınızdır. İfadelerde bunu belirten bir şey varsa kusuru paylaşabilirsiniz.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • OzzY® O kullanıcısına yanıt

Bugün fotoğrafladım hocam umarım sonradan çekildiği için sorun olmaz

sonradan cekilmesinin sorun olacagini zannetmiyorum ancak dogru zamanda dogru kisilere ulasmasi onemli.

soyle ki (eger yakin zamanda degismedi ise)

1) taraflardan biri sisteme giris yapiyor kendilerine gore kusur orani da belirterek

2) eger karsi tarafin sigortasi da ayni kusur oranini girerse belirlenmis oluyor.

3) farkli girerse dosya komisyona gidiyor komisyon karar veriyor.

Komisyon kararina itiraz ancak trafik mahkemesine dava acarak mumkun oluyor. Yani 1. veya 2. adimda fotograf dosyaya girerse ugrasmazsiniz ancak aksi halde zor.

Cok seritli yollarin az seritli yollara kiyasla gecis ustunluge sahip yazilmis ancak ben kanunda boyle bir madde bulamadim. Bolunmus yolun ustunlugu oldugu dogru ancak sizin tutanakta bu durum yok gordugum kadariyla.

Bence yanılıyorsunuz hocam, hasar alanları zıt olsa, arabada solda motorda sağda hasar olsa kusur tartışılabilirdi ama şuan için A vasıtası sadece kazanın engellenebileceğine dair bir kusur verilir ki çoğu zaman buna kusur vermezler, dönen vasıtaya ise büyük kusur rücu edilir. B vasıtası hem dönüşe uymuyor hem de kazanın oluş biçimine göre dönüşü dar alıyor. KTT sonuçtan görürüz zaten belirlenen kusur oranlarını.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • SomeoneWhoCares kullanıcısına yanıt

KTT de tali kusur zaten yok. iki taraftada asli kusur varsa 50-50 verilir. Evet B aracina dar dondugunden yani donus kurallarina uymadigindan asli kusur uygulanabilir ancak bu durum (dur levhasinin olmadigini varsayarak-tutanaga gore) A aracinin sagdan gelen araca yol vermedigi hatta kavsak icindeki araca carptigi durumunu degistirmiyor. yani bana gore en iyi ihtimalde (mevcut durumda) 50-50 verilebilir.

Sağ kuralı kavşakta düz giden araca verilir hocam, B vasıtası dönüş yaparak kesişen yola katılıyor. Kontrolsüz kavşak geçiş hakkına göre dönüş yapan motorlu araç düz giden motorlu araca yol vermek zorundadır. Dur tabelasının olup olmaması bir anlam ifade etmez burada. İki türlü de B vasıtası dönüşünden dolayı kusurlu. Kuralların sıralamasını karıştırdınız sanırım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SomeoneWhoCares -- 1 Ağustos 2023; 0:14:46 >
    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi OzzY® -- 1 Ağustos 2023; 12:16:8 >

Madde 109 B bendi 8. Fıkra. Mevzuattan bakın eski yönetmeliğe bakıyorsunuz.

Valla hocam kuralları kusursuz olarak bilmiyorum belki siz haklısınızdır ama burda beni suçlu çıkarırlarsa diyecek hiçbirşey bulamıyorum düz yolumda düz giderken adam beni göre göre dönüş yapıp aracı üstüme sürdü motora kafadan patlattı dur levhasıda varmış olay zamanı göremedik benim ne suçum var anlamadım Kaza tutanağına göre kim kusurlu 

Umarım dediğiniz gibi değerlendirirler hocam

• Her iki araç nereden hasar aldı ona bakmak lazım.
    Onu gördükten sonra net bişey söylenebilir.

Not; tutanak değerleme komisyonuna düşer ise dosya onlar öyle google mps vs bakmazlar. Beyan, harita ve araçların hasar aldığı noktalara bakıp karar verirler

O kural aynı anda geldikleri anda geçerli, kim daha önce girdiyse o geçer. Bunun için 30km/h hız limiti koyulmuştur.

eski yonetmelige degil kanuna bakiyorum ben ihtiyac halinde, yonetmelik daha detayli tabii. bu durumda evet haklisiniz dur isareti olmasa bile B araci %100 kusurlu.

bence her ihtimale karsi dur levhasi olan fotografi dosyaya ekletmeye bakin.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.