Şimdi Ara

Elektronik direksiyon arızalanırsa eğer.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
16
Cevap
1
Favori
8.268
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • En başta bu direksiyonlar kolay kolay arızalanabilir mi? Arızalanırsa eğer direksiyonun dönüşü oluyor mu yani sert de olsa aracı biryerden biryere götürecek kadar alternatif bir dönüş sağlıyor mu ?
    Yoksa aracı çekiciyle çektirmek mi zorundayız ? Bir de bu tip direksiyonların elektronik mekanizması belli bir zaman sonra değiştirilip bakım yapılması gerekir mi ?

• benim 2005 honda civic de en ufak elektirikli direksiyon sorunu veya boşluk vs olmadı km 132 bin, fiat punto da elektirikli direksiyonun aniden direksiyonu saptırdığını internet şikayetlerde forumdada olabilir okudum olabiliyor, en ufak sorunda ayarlanmıyosa değiştirmek lazım

elektirikli direksiyonun gereği şudur, virajlarda ve döndürmeya başladığınızda vs döndürme ihtiyacını önceden algılayıp siz zorlanmadan elektirik motorunu erken devreye sokarak direksiyonu çevirmeye çalışmasıdır, hidrolik yoktur motora yük vermez yakıt tüketimi düşer.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arıza yaparsa kuru direksiyon gibi oluyor 3 kez başıma geldi

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: -Columbia-

Arıza yaparsa kuru direksiyon gibi oluyor 3 kez başıma geldi

Konu sahibi arkadasin sormak istedigi tam olarak bu sanirim. Elektronik dendigi zaman baglanti kopmasina kadar her sey aklina gelebiliyor insanin. Sorun oldugu an eski hidrolik olmayan direksiyon sertligine geciyor yani?

• Eddie The Head E kullanıcısına yanıt
    Yani bildiğimiz şahin direksiyonu olur kas gücüyle çalışanlardan corsa c de sıkça yaşadım birkez kutu değiştim 2 kezde eps beyni değiştirdim

• Geçen sene F10 520d sahibi bir arkadaşıma yetkili serviste komple direksiyon kutusu için 14700TL fatura çıkarıldı. İtirazlar vs den sonra araç sadece yetkili serviste bakımları yapıldığı ve direksiyon kutusunun sıvı teması yani büyük ihtimalle su temasından dolayı arıza yaptığı belirlendi. Parçada büyük oranda indirime gidildi fakat cepten yine 4 haneli sayılar çıktı. Yani özetle kolay kolay arızalanmaz fakat olayın piyango kısmı mevcut biraz. Ek olarak direksiyon şahinden beter olduydu. 2 kişi zor çeviriyorduk ve normaldeki manevra kabiliyetinin sadece 3 te 1 'i şeklinde çalışıyordu.
  • Grande Puntoların belli yıl üretimlerinde ki araçlarında kronik sorun bu.Bozulunca direksiyon ağırlaşıyor hepsi bu zor dönüyor işte.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Eğer fren tutmuyorsa...
    16 yıl önce açıldı
    Elektronik arıza önemli (320d)
    11 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • İlk nesil i20'lerde de sorun var. Çok fazla manevra yapınca ve direksiyonu en sağda veya en solda çevirip tutunca da devreden çıkıyordu.

Arabadan 30-40 cm uzun bir yere park etmeye çalışırken direksiyon bir ağırlaştı, 2 kişi çevirerek çıkardık arabayı

Ş.içinde manevralarda eletrikli direksiyon iyi hoşta, his olarak hidrolik gibisi yok.

• fiat city modunda hidrolik direksiyon+elektrik desteği yokmuydu?
  • Elektrikli direksiyonlar arıza yaparsa elektrik gücü devreden çıkar, çok zor döndürürsünüz aracı. Yarım kontak yapıp direksiyonu döndürerek deneme yapabilirsiniz.

Çok fazla direksiyonu tam kırarak beklemek direksiyon kutusuna zarar veriyor. Bir de park halinde olabildiğince düz bırakmak ömrünü uzatmaya yardımcı olur.
  • quote:

Orijinalden alıntı: -Columbia-

Yani bildiğimiz şahin direksiyonu olur kas gücüyle çalışanlardan corsa c de sıkça yaşadım birkez kutu değiştim 2 kezde eps beyni değiştirdim
    Sorun eps beyninde miydi direksiyon motorunda mı ?

2 kez değiştim demissiniz, 1. sini çıkma mı aldınız ?

Detaylı yazarsanız çok sevinirim.

• Eps sistemleri dusuk hizlarda dondurme yonune pozitif tork yardimi saglar, belirli hizdan sonra (bu hiz aractan araca degisir on duzen geometrisi nedeniyle) donme yonune negatif tork uygulayip direksiyonu sertlestirir.

Eps arizaya gecerse durur vaziyette direksiyonu cok zor cevirirsiniz ancak biraz yurumeye baslayinca direksiyon rahatlar.

3 kere eps arizasi yasadim punto ile. Oyle kaza yaptiracak bir durum yasatmaz, bazen direksiyon bosta, arac dururken 15 20 derece sola cektirir.

Asil sorun yuksek surattir. Sertlesmeyen direksiyona hafif mudahele bile aliskanlik nedeniyle fazla cevirmeye yol acar ve sorun olusturur.

Yuksek suratte yol bosken kontagi kapatip denedim. Tüğ gibi oluyor direksiyon.

• caner4141 kullanıcısına yanıt
    ezbere gitmiştik direk kronik olduğunu bildiğim direksiyon kutusu arızası diye sıfır kutu taktık sismak marka sonra hallolmadı beyin değiştim beyni çıkma aldım 1 sene gitti sonra bozuldu çıkma aldım bidaha sorun çıkarmamıştı sattım aracı
  • Hidrolik candır. Ya da hidrolik destekli elektronik direksiyon gibi bir şey yapılamaz mı

• Şahin direksiyonundan farksız

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • azizerkan07 A kullanıcısına yanıt

Merhaba bu yarım kontak dediğiniz kontrolde direksiyon kolay mı dönmesi gerekiyor benim direksiyon dönmüyor

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.