Şimdi Ara

[ÇÖZÜLDÜ] İnatçı P0133 (1 Nolu Oksijen/Lambda Sensörü Yavaş Tepki Hatası)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
7
Cevap
1
Favori
1.807
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Çözüm Editi: Problemin Atiker Grand'ın OBDII özelliğinden kaynaklandığı anlaşıldı. Kitin OBDII bağlantısı iptal edilince sorun ortadan kalktı.

Araç, FordFocus 2,5 - 1.600cc 100 bg Benzinli/LPG. Arıza ışığı yanıyor (P0133), söndürüyoruz, en fazla 1 hafta içinde tekrar yanıyor. İki farklı orijinal sensör değişimi yapılarak denendi yine aynı kodla arıza ışığı yakıyor. Sensörden olmadığı belli, teknik yardım istirham ediyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Chner -- 11 Ekim 2020; 16:34:41 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

• Ford Focus P0133 Nedenleri

Kötü Oksijen Sensörü - O2 sensörünün kendisi, P0133'ün servis motorunuzu yakında yanmasına neden olmasının en olası nedenlerinden biridir. Hemen değiştirmenin bir cazibesi olmasına rağmen, etrafındaki kablo demetini önceden kontrol etmek zarar vermez. Doğrudan aşağıya bakın. Autozone veya Amazon'da nispeten uygun fiyatlılar.
    Kablo Demeti Sorunları - Ön ve arka oksijen sensörlerine giden kablolar hasara karşı çok hassastır. Bunun nedeni, O2 sensörlerinin yol döküntüsünden cezaya maruz kaldıkları şasinin altında olmaları ve çok fazla egzoz ısısına maruz kalmalarıdır. Aşağı akış sensörü bu soruna özellikle karşı hassastır Kablo demetinde (Youtube) kısa devre nasıl bulunacağı aşağıda açıklanmıştır .
    Terminalde Hasar - Oksijen sensörünün bağlandığı terminal (fiş) de nispeten hasara karşı hassastır. Gerilimin olduğundan emin olmak isteyeceksiniz. Bu konuda doğrudan daha fazlası var.
    Yanlış O2 Sensörü - Oksijen sensörünüzü yakın zamanda değiştirdikten sonra P0133 alıyorsanız, değiştirme yanlış veya kötü olabilir

Drivetrain Resource
    Ford Focus P0133: Oxygen Sensor Slow Response (Bank 1 -Sensor 1) | Drivetrain Resource
    https://www.700r4transmissionhq.com/p0133-ford-focus

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• ayni arac ayni sorun. 8 9 ay ugrastim oksijen sensorlerine 2 3 bin verdim. sonra israrla oksijen sensoru dedigi icin orjinal sensor aldim 2 tane 3000 verdim. 10 bine yakin para doktum ama duzelmedi. 1 yil oyle bindim sonra sattim. olay sensor degil kardes baska yerde ara

• Barracud@ kullanıcısına yanıt
    Sensöre giden kablolar ve soket kontrolünden bahsediliyor anladığım kadarıyla. teşekkürler.

• eko33 E kullanıcısına yanıt
    Çok geçmiş olsun. Sensör değişimi dışında başka kontroller yapmış mıydın?

• 3 ay ugrastiktan sonra katalitik olabilir mi dediler egzoz filan ama egzozdan da cikmadi. aracin conta yanmisti yaptirdim motor toplandiktan sonra yakmaya basladi isigi. egzoz da saglam cikinca 4 ay ugrastim yeter dedim oyle binmeye devam ettim satana kadar

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.