Şimdi Ara

P0420 Hata Kodu ( Katalitik Konvertör Verimliliği Eşiğin Altında sıra:01

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
1
Favori
2.192
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Aracım hyundai getz 1.3 gls benzinli. LPG hiç takılmamış. Aracım 213 binde. Uzun yol yaptım motor arıza ışığı yandı. P0420 hata kodunu verdi sildirdim. Fakat tekrar yaktı. Bi kaç ustaya götürdüm. Bi tanesi Katalizör oksijen sensörü komple değişcek dedi. Bi tanesi oksijen sensörü değişcek düzelmezse katalizör değişcek dedi. Bitanesi ateşlemede sorun olabilir veya Egr valfi tıkanmış olabilir dedi. Dedi de dedi. Hepsi farklı konuştu kafam Allak bullak oldu. Bi tane video izledim araç çalışırken oksijen sensörünün soketini çıkarınca aracın teklemesi lazım sonra takınca düzelmesi lazım dedi. Çalışırken çıkardım her hangi bi tepki vermedi takıncada bir değişim olmadı. Oksijen sensörü arızalıdır kanısına vardım kendimce. Ama tam ne olduğundan emin olamadım. Aracım yakıtı fazla yakıyor. Kalkışlarda seri ama yokuş yukarı araç bayılıyo ve fazla hızlı gitmiyor. Bana yardımcı olursanız çok sevinirim.ilginiz için şimdiden teşekkürlerimi sunuyorum.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

• Yapay Zekanın Yanıtı

P0420 Hata Kodu: Katalitik Konvertör Verimliliği Eşiğin Altında (Sıra: 01)

P0420 hata kodu, katalizör sisteminizin verimliliğinin eşik değerin altında olduğunu gösterir. Bu, katalitik konvertörün egzoz gazlarından zararlı emisyonları yeterince temizleyemediği anlamına gelir.

Katalitik Konvertörün İşlevi

Katalitik konvertör, egzoz sisteminin bir parçasıdır ve egzoz gazlarında bulunan karbon monoksit, azot oksitler ve hidrokarbonları daha az zararlı maddelere dönüştürmekten sorumludur.

P0420 Hata Kodunun Nedenleri

P0420 hata kodunun birkaç olası nedeni olabilir:

• Arızalı katalitik konvertör
    • Oksijen sensörü arızası
    • Egzoz kaçağı
    • Motor arızaları

P0420 Hata Kodunu Giderme

P0420 hata kodunu gidermek için gereken adımlar şunlardır:

• OBD-II tarayıcısı kullanarak hata kodunu doğrulayın.
    • Oksijen sensörlerini kontrol edin ve gerekirse değiştirin.
    • Egzoz sisteminde kaçak olup olmadığını kontrol edin.
    • Katalitik konvertörü kontrol edin ve gerekirse değiştirin.
    • Motorun düzgün çalıştığından emin olun.

P0420 Hata Kodunu Göz Ardı Etmenin Sonuçları

P0420 hata kodunu göz ardı etmek emisyon testlerinde başarısızlığa ve araç performansının düşmesine neden olabilir. Ayrıca, ciddi motor hasarlarına yol açabilecek aşırı ısınmaya neden olabilir.

Eğer P0420 hata kodu alırsanız, aracınızı en kısa sürede yetkili bir tamirciye götürmeniz önerilir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Hocam muhtemelen oksijen sensörü emin olmak istiyorsan YouTubeda torc destek kanalında oksijen sensörün nasıl ölçüldüğünü anlatan video olması lazım. Kendin veya bu işten anlayan bir ustaya ölçtürüp emin olabilirsin. Aynı arıza bendede var yıllardır o şekilde biniyorum. Yakıta etkisi olmadı bende sanırım çünkü aracım bana göre az yakıyor. Yaptırmak daha doğru olur tabi.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • halil_tuyun48 kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ederim ilginiz için

• Hocam aynı sıkıntiyi 1.0 ecoboost motor Ford aracımda yaşamıştım.

Üstüne üstlük 1.0 ecoboost için usta çok olmadığı yada pek el atmak istemedikleri için (en azından o dönemde) sıkıntı yaşamıştım.

Özellikle uzun yolda ışık yanar ve hatayı verirdi. (sildiririmdim uzun yolda tekrar yakardı)

Oksijen sensörü (sanırım iki tane idi Bi giriş birde çıkısta) değişecek olmadı Katalitik Konvertör değişecek VS dendi.
    Rakamları uçuktu ne yapacağımı bilememişim.
    Bir usta katalizör temizliği yaptırsana demişti.

Gittiğim egzos ustası Sokmeden (sanırım kuru temizleme diyorlar) araba çalışırken katalizör e 1 - 2 kutu temizleyici sıktı. Bol duman/ buhar attı 5 10 dk bekledik hata kodunu sildi ve sorun bitti.

Senin durumun aynı mıdır bilmiyorum. Ancak çözüm aramaya başlarken en ucuz başlangıç bu. Bir araştır istersen.

Geçmiş olsun...

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• True_Sun kullanıcısına yanıt
    Bende bunun gibi bişeyler diye tahmin ediyorum. Katalizör sorunlarına baktığım zaman bende öyle belirtiler yok . Ustalar diyor bir şeyler kafalarına göre. E haliyle insan ürküyor bunlar bizi dümene mi getiriyor diye düşünüyor. Teşekkür ederim ilginizden ötürü.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.