Şimdi Ara

Kaza tutanağında yalan

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
288
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • ufak bi trafik kazası geçirdim karşıdaki araç bana vurmasına rağmen tutanağa benim ona vurduğum beyanını vermiş bu konu hakkında yardımcı olabilecek varmı

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

• Merhaba

Tutanakta siz kendi tarafınıza ne yazdınız?

• XpressMusic34 kullanıcısına yanıt
    aracıma geri geri gelirken vurduğunu beyan ettim ancak karşı tarafın benim gidip onun aracına çarptığıma dair beyan yazmış

• İbrahimAlioğlu NQ90K İ kullanıcısına yanıt

Herkes kendine göre ifade ediyor hocam zaten tutanakta. Son karar çıkacak kusur oranları ile ile ilgili. Tutanakları teslim ettiniz mi sigorta şirketlerine?

• XpressMusic34 kullanıcısına yanıt
    henüz vermedim yarın sabah vereceğim. sigorta şirketleri gidip kamera kayıtlarına bakma hakkına sahiplermidir kusur olup olmadıgını anlamak için

Hocam sormuş olduğunuz sorunun cevabı şurada mevcut.

Not: Kamera konusunu bilmiyorum bilenler cevaplayacaklardır hocam

https://www.sigortam.net/kazalarda-kusur-orani

Alıntı

metni:
    3. Adım: Tutanakların Trafik Sigortaları Bilgi Merkezi’ne YollanmasıTarafların trafik sigortası poliçelerini yaptırdıkları sigorta şirketleri, onlara gönderilen dosyayı bir gün içinde açıp TRAMER yani Trafik Sigortaları Bilgi Merkezi’ne yollamalıdır.Araçlar için sağlıklı sigorta fiyatlarının sunulmasına destek olan ve sigortacılık faaliyetlerinin etkin bir şekilde gerçekleştiren TRAMER, gönderilen evrakları 3 iş günü içerisinde inceler, sonuçlandırır ve sigorta şirketine kusur oranını bildirir. Eğer tüm şirketler (tarafların poliçe imzaladıkları sigorta şirketleri dahil) tarafından aynı kusur oranları verilirse dosya sonuçlanır.Sigorta şirketinden veya taraflardan 5 gün içinde karara itiraz gelmezse oranlar doğru kabul edilir ve hasar (maddi tazminat) ödemeleri gerçekleşir. Tazminat ödemelerinin yasal süresi ise 8 iş günüdür ve bu süre içerisinde ödenmesi beklenir.Eğer farklı kusur oranı veren bir sigorta şirketi olursa dosya, Kaza Kusur Değerlendirme Komisyonu'na veya bir diğer adıyla Tutanak Değerlendirme Komisyonu’na iletilir. Komisyon, 3 iş günü içerisinde ilgili dosyayı sonuçlandırır. Çıkan karar kesin kabul edilir ve hasar ödemeleri gerçekleşir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi XpressMusic34 -- 24 Kasım 2024; 22:9:33 >

ne oldu son durum nedir.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.