Şimdi Ara

Kızdırma bujisi değişimi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
28
Cevap
1
Favori
1.669
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 2016 model 1.3 dizel 80bin km de Egea araç. Kızdırma buji ışığı yanıyor. Orjinal tanesi 500 civarı diyorlar . Yan sanayi tanesi 80-250 arası degisiyor markaya göre. Dördünü de değiştirmeyi düşünüyorum. Orjinal çok pahalı geliyor. Yan sanayi taktırmak mantıklı mı yoksa tehlike arz eder mi ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Yapayzeka037 -- 25 Kasım 2023; 17:8:44 >

• Orjinalını fiat üretmiyordur. Belli başlı kızdırma buji üreticileri var. Beru, bosch, ngk, denso gibi. Hepsi kaliteli üreticiler. Hepsini tercih edebilirsiniz.
  • Çok da elzem bir parça değil.
  • metinTasci M kullanıcısına yanıt

Evet hocam Fiat üretmiyor ama yetkili servisten orjinalini alam diyorum. Bosch alma, piyasa da Bosch adı altında hepsi çakma diyorlar. Ucuzlarıda kullanım sonrası içinde kırılıyormuş. Cikarmasi çok sıkıntı diyorlar. 80 liralık olandan 4 tane alıp taktirsam mi acaba ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Yapayzeka037 -- 25 Kasım 2023; 21:14:30 >
  • ngk bulabilirseniz alın derim oem üretici

yoksa eurorepar da iş görür

• iki ay önce focus 2 için tanesini 300 liraya aldım toplam 1200 lira. . ancak yerine kaynamış 3 tanesini tornacı çıkarttı ve tanesine 500 istedi. 1500 de ona verdim. 300 tamirciye işçilik toplamda 3000 tl tuttu.

• mdindas kullanıcısına yanıt

Yani orijinal mi almak gerekiyor hocam. Tornacının uğraştıkları yan sanayimiymiş hocam. Orjinalde kaynama yapıyorsa o zaman orjinali almaya gerek yok. Ama orjinal kaynama yapmazsa orjinal alayım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Yapayzeka037 -- 27 Kasım 2023; 0:3:12 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    conta değişimi
    8 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Yapayzeka037 kullanıcısına yanıt

80 Bin km de bir değişen bir şey için ucuza kaçmayın Hocam. NGK gibi kaliteli bir marka alın ve başınız ağrımasın bence.

• dfk24 kullanıcısına yanıt

Sahra Çölünde yaşıyorsanız pek gerekli değil ama Türkiye'de ki her şehirde gerekli bir parçadır.

NGK SPARK PLUG EUROPE GmbHyoutube
    Kızdırma Bujisinin çıkarılması, kesilme riski nedeniyle zaman zaman çok zor olabilir. Bu video bu riski azaltmak için uygulanabilecek ipuçlarını ve yöntemleri göstermektedir. Yayımcı NGK Spark Plug Europe GmbH http://www.ngk.de/en/home/
    https://www.youtube.com/watch?v=CKZf-OOEqbM
  • degobar kullanıcısına yanıt

Eyvallah başkan bugün Fiat servisinden aldım 4 tane. Kendim yapabilir miyim diye düşünüyorum ama ustaya vericem heralde.

Kaç paraya aldın ? Takarken kenarlarına yağ sürersen yağ filtresindeki gibi çıkartması kolay olur. Ucuz olan kaliteli bir marka alsaydın keşke.

• Akşam akşam konuyu gördüm aklımdaydı baya zamandır havalarda soğudu set sipariş ettim gelsinde değiştireyim
  • flyer_mig kullanıcısına yanıt

Hocam Fiat servisine gittim kızdırma bujisi sordum. Aracına uygun iki farklı marka var dedi. Birisi adını unuttum şimdi Lancia bilmem ne dedi. Tanesi 700 küsür birşey dedi.

Benim servisten aldığım ise diğer marka oldu. magnetti marelli markaydı. Dört tanesi 1518 e aldım.

İlk önce kendi ustama gittim. Cumartesi de gitmiştim ustama gene full yoğundu. Bu akşam bujileri alıp tekrar gittim. Ustam akşam akşam takamam sıkışıp kırılma yaparsa tornacilar kapalı dedi. Bende fiyat almak için başka bir ustaya gittim işçiliğe 750 fiyat çekti. Başka usta 500 fiyat çekti.

Bir tanesi vardı 300 TL fiyat çekmişti cumartesi günü. Bende dedim 4 tane aldım geldim. Bu akşam tekrar gidince ben bilgisayara bağlarım demiştim. Bozuk olan birtaneyi değiştiririm diğerlerini ellemem demisti. 4 tane bozuksa gene 300 liraya dört tanesini değiştiririm demişti. Bende al 4 tane buji aldım bilgisayara bağlama direkt 4 taneyi değiştir dedim. Yok benim dediğim olacak. Bozuk kaç tane varsa sadece onu degistiririm. Diğerlerini ellemem dedi. Orijinaller üzerinde kalacak gene dedi. Baktım cumartesi müşterisi yoktu. Şu an ise araç dolu. Ayak yapıyor diyip eve geldim. Benim usta müsait olunca götürüp ona yaptiracam. Usta bulamiyoz piyasada. Millet düdükleme derdinde. Kendim yapacam ama açıkçası yemiyor. Elimde kalır birde.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Yapayzeka037 -- 29 Kasım 2023; 1:2:40 >

Bak Hocam. Aracınızı götürdüğünüz o usta bozuntusu "Bilgisayara bağlarım hangisi bozuksa onu değiştiririm" diyerek risk almak istemiyor. Yetkili servis Bujileri değiştirirken kırsa bile, sizden yok tornacı parası yok bilmem ne parası istemez çünkü onun sorumluluğu, o bujileri kırmadan değiştirmektir, kırarsa kendi karşılar. İşte bu yüzden insanlara, "araçlarınızı abuk subuk yerlere, usta görünümlü kasaplara teslim etmeyin" diye boşuna demiyoruz. Madem gidip kızdırma bujilerini Fiat Servisinden aldınız neden orada değiştirtmediniz? Kusura bakmayın ama 3 Kuruş fazla vereceğim diye, o usta bozuntularının nazını çekiyorsunuz, bir de nasıl iş yapacakları belli bile değilken. Önce ki aracım Renault Grandtour 1.5 DCİ idi, 80.000 Km de verdim yetkili servise, hem ağır bakımlarını yaptırdım, hem de kızdırma bujilerini değiştirdim, gönül rahatlığı ile kafam rahat eve geldim. Emin olun en iyisi budur.

• Ustaların dediği şey mantıklı aslında. Kırılma olayı çok fazla oluyor. Eğer akşam kırılır ve tornacı kapatmışsa dükkanı ertesi güne kadar bekliycek araba sizde mağdur olmuş olucaksınız aslında. Hemde usta 2 kere uğraşacak.
    Benim tavsiyem bi wd40 alın, bujilerin üzerine sıkın. Ustaya gidene kadar hergün yapın bunu. Kırılma riskini en aza indirmiş olursunuz. Ve ustaya giderkende motor sıcak olsun daha rahat açılır.
  • senged kullanıcısına yanıt

Wd40 bozmaz dimi ustam bujileri ?

aga bakır gres var . ondan al,bujiyi takarken skik ustaya ver onu sürsün. zamanı gelince sorunsuz çıkarırsınız. ya şu kadarcığı bile yapmıyorlar ki o kırılsın sanayideki herkes ekmek yesin. böyle adi şerefsiz insaları daha zor bulursun.

• araba nerede

• sissil S kullanıcısına yanıt

Ustalara sinir oldum internetten tork anahtari siparişi verdim. İlk baş wd40 sıkacam bujilere. Bir müddet öyle gezecem. Sonra tork anahtarlari geldikten sonra 1 hafta sonrada wd40 la yumuşattigim bujilere girişecem nasip olursa. Tork anahtarinda tork ölçer yok yalnız. Onu da gevşettigim kadar sıkmayı planlıyorum. Ustaların çoğunda bile tork olcerli anahtar yok. Deneyip görecem bakalım.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.