Şimdi Ara

Isıtma buji lambasının sönmesini beklemeden çalıştırmak.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
20
Cevap
0
Favori
4.512
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar sizlerin araçlarında da sabahları motor soğukken ısıtma bujisinin sönmesini beklemeden direk kontağı çevirdiğinizde aracın çalışması gecikiyor mu?Benim aracı çalıştırırken sabahları ilk çalıştırmada buji lambasının sönmesini beklemeden kontağı çevirirsem marş 5-6 saniye sonra alıyor.buji lambasının sönmesini beklersem hemen çalışıyor.Bu durum normal mi?Gün içinde çalıştırmalarda çevirir çevirmez çalışıyor.

• Kızdırma bujileri her dizel araçta sıkıştırma esnasında yakıtın kolay yanması için uygun ısıya getirir ortamı. Bu yüzden sönmesini beklemeden çalıştırmak sizin dediğiniz soruna neden olur.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Isıtma bujilerinin çalışmasını beklemek, çalıştırdıktan-durdurduktan sonra 30 saniye beklemek motorun ve turbonun ömrünü önemli ölçüde arttırır.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • ısıtma bujisi bu işe yarar, senin arabada her şey normal
  • Yanma odası uygun ısıya gelmediğinden dolayı o şekilde yapıyor. Normal bir durum, her dizel araçta böyledir.
  • 2006 yılından beri kullandığım aracımın ısıtma bujisi ışığının yandığını sadece 1 defa gördüm. - 5 dereceydi dışarısı. Onun dışında - 1, 0 gibi derecelerde yandığına hiç denk gelmedim.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Nedir bu acele? Bir insan neden biner binmez sadece 5 sn beklemeden marşa basar ki

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    far rölesi ve rölanti
    17 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • kızdırma lambası, hava sıcaklığına göre yanar.
    Su sıcaklık sensöründen aldığı veriye göre yanma odasının sıcaklığını ecu tahmin eder ve bu tahmine göre lamba yanık kalır sürücüye bilgi verir.
    Kızdırma lambasının yanık kalma süresi, motorun çalışması için yanma odasının ideal sıcaklığa ulaştığını ve lamba sönünce sürücünün marş yapması gerektiğini bildirir.
    lamba söndükten sonra bile kızdırmalar aktif kalır ve ısıtmaya devam eder. hatta araç çalıştıktan sonra ilk 5 saniye (araçtan araca ve sıcaklığa göre değişir) ısıtma işlemi devam eder.
    Kızdırma lambası sönmeden marş yaptığınızda mazot patlamaz ve geç çalışma meydana gelir, egzozdan beyaz duman çıkarak motor zengin karışımda marş yapar. piston üzerinde fazla biriken mazot zararlıdır ve düzensiz patlamadan dolayı dengesiz yanma meydana gelir, piston kenarlarına stres yapar, etek vuruntusu oluşturur.
    Ayrıca fazla yakıt yıkamasından dolayı, zaten ilk çalışmada soğuk ve yetersiz yağlama dolayısıyla yağ filmi segman - silindir arasında bozulup krepaj denen hadise yaşanabilir.
    Lambanın sönmesini bekleyiniz.

• Sağolun arkadaşlar yazdıklarınız gayet açıklayıcı ve net oldu.
  • ykaya1983 Y kullanıcısına yanıt
    Hocam yeni araçlar kızdırmadan çalışıyor. 1986 navara 4x4 aracımın 4 kızdırması arızalıyken ne kadar bassam da çalışmadı. araba da garajdaydı şehir içinde kullandığımız aracın önüne, kapı tarafına bırakmıştım dolayısıyla kızdırma bujisi sipariş ettim gelip takana kadar iki araç da kımıldayamadı.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Kami Kaze

Isıtma bujilerinin çalışmasını beklemek, çalıştırdıktan-durdurduktan sonra 30 saniye beklemek motorun ve turbonun ömrünü önemli ölçüde arttırır.

ne kadar artar atmosferik benzinlide gerekirmi boyle bisi ?

• quote:

Orijinalden alıntı: drfree1

quote:

Isıtma bujilerinin çalışmasını beklemek, çalıştırdıktan-durdurduktan sonra 30 saniye beklemek motorun ve turbonun ömrünü önemli ölçüde arttırır.

Yağlama işleminin tamamlanması için 10-15 saniye bekleseniz yeter. Atmosferiklerde dizel gibi durum yok.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kami Kaze -- 24 Mart 2018; 9:12:57 >
  • Kami Kaze kullanıcısına yanıt
    Yanlışınız var hocam, biz turbo dizellerde stop etmeden beklerken aslında emme manifoldunda turbonun yaptığı basıncın azalmasını bekliyoruz. Direk stop edildiğinde emme sübaplarında sürekli yük kalıyor beklenilirse turbo rolantide çok düşük basınç ürettiği için basınç normale düşüyor. Süre olarak dediğiniz doğru eğer hep yüksek devirlerde sürüldüyse 15-20 saniye beklenmesi gerekir normal devirlerde 7-10 düşük devirdeyse birkaç saniyede atıyor zaten.
  • yeni sistem araçlarda kontağa bastığınızda ısıtma bujisi kendi çalıştırıyor ısınma bitince motor çalışıyor.
  • Rain Bi kullanıcısına yanıt
    Yanlış anlamışsınız. Mesajı atmosferik motor için yazmıştım.
    Turbo olmadığı için "dizel gibi değil" dedim.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ykaya1983

Sağolun arkadaşlar yazdıklarınız gayet açıklayıcı ve net oldu.

Sizi bu forumda sürekli görüyorum. Benim bakış açımla normalde sizin bu soruyu sormamanız gerekiyor.

Sakın yanlış anlama, eleştirmek ve dalga geçmek değil maksadım, otomobil forumunda bu kadar aktif olan birinin bunları fazlasıyla biliyor olması gerekir.

Önceden bende 19 dizel Reno 19 vardı, iki kızdırma bujisi arızalıydı, (sönmesini her zaman beklerdim) ona rağmen yazın bile geç marş alıyordu.

• quote:

Orijinalden alıntı: anaconda41

quote:

Sizi bu forumda sürekli görüyorum. Benim bakış açımla normalde sizin bu soruyu sormamanız gerekiyor.

Sakın yanlış anlama, eleştirmek ve dalga geçmek değil maksadım, otomobil forumunda bu kadar aktif olan birinin bunları fazlasıyla biliyor olması gerekir.

Önceden bende 19 dizel Reno 19 vardı, iki kızdırma bujisi arızalıydı, (sönmesini her zaman beklerdim) ona rağmen yazın bile geç marş alıyordu.

Atalarımız bin bilsen de bir bilene danış demiş.Kimse ne olursa olsun herşeyi bilemez.Bilsen bile emin olmak için soru sormakta fayda var bence.Zaten hangi konu olursa olsun bildiğim şey dahi olsa bilmiyor konumuna düşerim diye soru sormaktan da çekinmem.Birşeyi öğrenmek istediğimde de gayet mütevaziyimdir.Bir de daha önceki kullandığım dizel aracım sanki bujilerin sönmesini beklemeden direk tek marşta alıyordu.Ve bu şekilde çalışan araçların olduğunu da daha önce duymuştum.Bundan dolayı emin olmak istedim ve kesin olarak öğrenmiş oldum.

• quote:

quote:

quote:

Atalarımız bin bilsen de bir bilene danış demiş.Kimse ne olursa olsun herşeyi bilemez.Bilsen bile emin olmak için soru sormakta fayda var bence.Zaten hangi konu olursa olsun bildiğim şey dahi olsa bilmiyor konumuna düşerim diye soru sormaktan da çekinmem.Birşeyi öğrenmek istediğimde de gayet mütevaziyimdir.Bir de daha önceki kullandığım dizel aracım sanki bujilerin sönmesini beklemeden direk tek marşta alıyordu.Ve bu şekilde çalışan araçların olduğunu da daha önce duymuştum.Bundan dolayı emin olmak istedim ve kesin olarak öğrenmiş oldum.

Hocam yanlışımız varsa affola. Bu soruyu başkası sorsa burda verilen cevapların aynısını siz de verirsiniz diye düşündüğümden öyle yazdım. Amacım polemik falan değil, istemeden kırdıysam özür dilerim.

• quote:

Orijinalden alıntı: drfree1

quote:

Turbo araclarda 30sn bekleme motorun yaglanmasi icin degil, az once onbin devirlerde donen turbo pervanesi siz sak diye kontagi kapatinca o devirlerden sifir devire yagsiz inmesin diyedir.

Zira kontagi kapatinca turboya giden yag durur. Turbo on bin devirlerden sifir devire yagsiz inmek zorunda kalir ve bu islemin tekrarlamasi sonucu asinma meydana gelir.

Atmosferikte turbo olmadigi icin kemerinizi cozene kadar gecen vakit yeter de artar.

Hayirli gunler.

• quote:

quote:

quote:

quote:

Hocam yanlışımız varsa affola. Bu soruyu başkası sorsa burda verilen cevapların aynısını siz de verirsiniz diye düşündüğümden öyle yazdım. Amacım polemik falan değil, istemeden kırdıysam özür dilerim.

Rica ederim.Estağfurullah.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.