Şimdi Ara

Acill... Aracımın hava yastığı arıza ışığı yanıyor.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
32
Cevap
0
Favori
15.854
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar fiat punto aracimda hava yastıği ariza ışığı yaniyor. Kitapciktan kontrol ettim servise goturun den baska bise yazmiyor. Boyle bir durumla karsilasan var mi yada ne yapmaliyim fikir verir misiniz?

• Yapay Zekanın Yanıtı

Aracınızın Hava Yastığı Arıza Işığı Yanıyorsa Ne Yapmalısınız?

Aracınızın hava yastığı arıza ışığı yandığında, bu, hava yastığı sisteminde bir sorun olabileceğine dair bir uyarıdır. Bu sorunu gidermek için aşağıdaki adımları izleyebilir veya bir otomotiv uzmanına başvurabilirsiniz:

• Kullanım Kılavuzunu Kontrol Edin: "Airbag Failure See Handbook" uyarısı, hava yastığı arızası hakkında daha fazla bilgi almak için kullanım kılavuzuna bakmanız gerektiğini belirtir.
    • Arıza Kodlarını Okuyun: Bazı araçlarda, hava yastığı arıza lambasının nedenini belirten arıza kodları bulunur. Bunları bir OBD2 tarayıcı kullanarak okuyabilirsiniz.
    • Hava Yastığı Bağlantılarını Kontrol Edin: Hava yastıklarını çalıştıran elektrik bağlantıları zamanla gevşeyebilir veya hasar görebilir. Bağlantıları kontrol edin ve gerekirse sıkın.
    • Hava Yastığı Sensörlerini Kontrol Edin: Hava yastığı sistemini tetikleyen sensörler yanlış okumalar yapıyor olabilir. Sensörleri kontrol edin ve gerekirse değiştirin.
    • Hava Yastığı Modülünü Değiştirin: Tüm diğer adımlar başarısız olursa, hava yastığı modülünün değiştirilmesi gerekebilir. Bu, genellikle yetkili bir teknisyen tarafından yapılması gereken karmaşık bir işlemdir.

Punto Airbag Arızası gibi arıza ışığı sorunları, aracınızı çalıştırmanızı engelleyebilir. Bu nedenle, sorunu mümkün olan en kısa sürede gidermeniz önemlidir. Fiat Punto Airbag Arıza Lambası yandığında, kullanım kılavuzundaki talimatları takip edin veya bir otomobil servis merkezinden yardım isteyin. Hava yastığı arızalarını görmezden gelmek tehlikeli olabilir, çünkü bir kaza durumunda sizi ve yolcularınızı korumayabilirler.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • koltuk altından geçen kablolarla oynayın muhtemelen geçer temassızlık sonucu olabiliyor
  • ozkancan85 O kullanıcısına yanıt
    Bu soylediginizi denedim duzelmedi
  • Bende de zaman zaman böyle oluyor fakat dediğim gibi kablolarla oynayinca düzeliyor umarım basit biseydir
  • Tesadüfe bakın ki ben bugün 1.3 punto aracımı bilgisayara bağlayıp proxı hızalama yaptım.(Ben de fıat yazılımı ve soketi var)Hizalama yaptıktan sonra hava yastığı arıza lambası yandı.Hava yastıklarının direnç değerlerine baktım sorun gözükmüyordu.Herhangi bir arıza kaydı yoktu.Ecu da yolcu ve sürücü hava yastığı araçta mevcut gözüküyordu.Daha sonra birkaç defa araç kontak aç kapa yapıp gaz verince kendiliğinden düzeldi.Muhtemelen sizin sorun da böyle bir şey.Akü kutup başlarını söküp biraz bekleyin.Bu şekilde sönmezse biraz kullanınca kendiliğinden bile sönebilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ykaya1983 -- 27 Ağustos 2018; 21:48:30 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ykaya1983

Tesadüfe bakın ki ben bugün 1.3 punto aracımı bilgisayara bağlayıp proxı hızalama yaptım.(Ben de fıat yazılımı ve soketi var)Hizalama yaptıktan sonra hava yastığı arıza lambası yandı.Hava yastıklarının direnç değerlerine baktım sorun gözükmüyordu.Herhangi bir arıza kaydı yoktu.Ecu da yolcu ve sürücü hava yastığı araçta mevcut gözüküyordu.Daha sonra birkaç defa araç kontak aç kapa yapıp gaz verince kendiliğinden düzeldi.Muhtemelen sizin sorun da böyle bir şey.Akü kutup başlarını söküp biraz bekleyin.Bu şekilde sönmezse biraz kullanınca kendiliğinden bile sönebilir.
    kutup başlarını söküp takmadan önce teyip şifresi varsa almalı.
  • Antor kullanıcısına yanıt
    Kutup baslarini söküp geri takiyorum baska yapmam gereken bir sey var midir? Teyp kodunu hatirlatmaniz cok iyi oldu onu da bulayim
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Umarım kablolarla çözülecek basit bir sorundur.
  • OrQuN kullanıcısına yanıt
    Ins oyledir ya netten arastirdim direksiyondaki beynin degismesi gerekirse 1500 tl ye yakin masrafi var
  • quote:

Orijinalden alıntı: ahadayıyasor42

Kutup baslarini söküp geri takiyorum baska yapmam gereken bir sey var midir? Teyp kodunu hatirlatmaniz cok iyi oldu onu da bulayim
    Birileri bir zamanlar bana forumda bir site söylemişti çoğu teybin şifresi orada vardı. Biraz bakayım bulursam mesajı editleyim.

Buldum
    http://www.radio-code.lt/search-radio

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Antor -- 27 Ağustos 2018; 22:20:17 >
  • Hocam koltuğu sert çektiniz mi yada arabayı yıkattınız mı yıkayan kişi sert çekmiş olabilir mi?
    Cok sagol hocam evde kodu da bulamadim bu paylasmaniz cok iyi oldu.
  • quote:

Ins oyledir ya netten arastirdim direksiyondaki beynin degismesi gerekirse 1500 tl ye yakin masrafi var

Geçmiş olsun.
    Eğer arıza ,airbag zembereği (sizin dediğiniz direksiyon beyni) ise , o kadar da pahalı değil.Ben de punto aracına cruise control ünitesi taktırdığımdan ,orjinal temiz airbag sargım boşa çıktı.Satıyorum,ilgilenirseniz..
    https://forum.donanimhaber.com/satilik-fiat-punto-2006-2016-far-silecek-kolu-airbag-sargisi--134314649

• Yukarda dedikleri gibi koltuk ileri geri oynatılınca aynı arıza bendede oluyor azıcık kurcalayınca düzeliyor. Kimi araçta kontak aç kapa yapınca bu arıza kodu sıfırlanıyor kiminde akü sök tak yapınca kiminde cihaza bağlayıp sıfırlıyorlar.
  • hakaob kullanıcısına yanıt
    Evvelsi gun arabayi temizlerken on koltuklari yerinden oynattim evet. Sonra kablolari ve soketleri kontrol etmeme ragmen duzelmedi.
  • Bizim Volvo s60 da oldu

Aküyü değiştirip arızayı sildik bir daha yanmadı

Akü zayıflamış olabilir
    Yarin tum kablolari tekrar kontrol edecem yani direksiyon uzerindeki tuslar hiz sabitleyici vs hepsi calisiyor beyinle ilgili bir problem olsa diger fonksiyonlarin da calismmasi gerekir diye dusunuyorum
  • quote:

Evvelsi gun arabayi temizlerken on koltuklari yerinden oynattim evet. Sonra kablolari ve soketleri kontrol etmeme ragmen duzelmedi.
    Hocam o yüzden olmuştur başıma gelmişti kabloyu değiştirmişlerdi ucuz birşeydi.
  • benim puntoda da basladı, 2 haftadir kafasina gore yanip sonuyor. buyuk ihtimalle sikinti koltuk altindaki kablolarda degil, airbag sargisinda.

direksiyon ustundeki tuslari ve kornayi kontrol edin zamanla bunlarda bozuluyor.

▪tamiri mumkun, yaptirip tekrar ariza yasayanlar da varmis. arastirmak, ustasina yaptirmak lazim.

▪kesin cozum sinyal-silecek kol unitesini degismek.

▪opsiyon olarak fiat'larda sonradan cruise control ekleme muhabbeti var. 3 kollu orjinal unite takildigi icin airbag arizasi da gideriliyor.

bu uc secenegin maliyetlerini arastirin duruma gore hareket edersiniz. kaza durumunda airbag acmama ihtimali var onu da hatirlatayim.
  • Soylenen herseyi denedim duzelmiyor simdi korna da calismamaya basladi yarin servise gidecem baska yolu kalmadi. Burada praktiker falan da var sizce oraya goturmelimiyim
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.