Şimdi Ara

Gözlük Camı temizliği ve çizikler hakkında yardım istiyorum

Bu Konudaki Kullanıcılar:
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
21
Cevap
0
Favori
30.944
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Senelerdir numaralı gözlük kullanan biriyim. Çok ama çok canıma tak etti bu gözlük temizleme işi. Doğru düzgün yardım eden de olmadı. Hep aldığım camları belli bir süre sonra silerken çiziyorum falan. Daha 1 sene olmadan almış olduğum bu camlarımda da ufak tefek çizikler görüyorum. Acaba bunları giderme imkanım mevcut mudur? Sokağımızın başında bir gözlükçü mevcut zaten oraya gidip danışacağım ama buradan da tecrübeli birileri varsa yardım istiyorum.

Ben gözlük temizlğinde çok hassas biriyim böyle bilgisayarın monitörüne tuttuğumda buğulanmış gibi, sisli gibi görünen ve elimin girmediği camın dip kısımlı yerlerinden falan nefret ederim bu yüzden sırf 2 saat 3 saat boyunca aralıksız peçeteyle, mendille delirircesine gözlük sildiğim zamanlar oluyor. Artık kafayı yemek üzereyim. Sabunla, deterjanla yıkamayı falan denedim nafile. Kolonya falan da hikâye. Gözlüğü alırken yanında verdikleri mendil de hikâye. Bir süre sonra işe yaramıyor. Böyle camın bir tarafını siliyorum bu sefer diğer tarafı falan buğulanıyor silerken ve kafayı yiyorum.

Şu an bir tane büyük 2-3 tane de küçük çizikcikler mevcut. Bu konuda tecrübeli ve yardım edebilecek olan kişileri bekliyorum.

• bende gözlük kullanıyorum. o gözlükçülerin verdiği kumaşlar ile silmeye özen göster. eskidiğinde at yenisini iste verirler. çok kirlendiğinde yıkamaktan çekinme. camları her gördüğün şeylerlede silme. peçete falan zarar verir. bulabilirsen deriden yapılmış gözlük silme bezleri var. onlar işe yarıyor
  • 10-12 yıldır numaralı gözlük kullanıyorum.Önceleri hep tişörtle atletle silerdim.Hep çizilirdi.Son 2 yıldır deterjanla yıkıyorum su tutuyorum hiç su damlası kalmıcak şekilde.Ne havluyla ne bezle hiç bişeyle silmiyorum su harici.Hiç çizik yok şuana kadar.Önceden tv ya da ışığa baktın mı ışıklar hep dağılırdı çizikler olduğu için bu da beni rahatsız ederdi sürekli.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Sirigmus

10-12 yıldır numaralı gözlük kullanıyorum.Önceleri hep tişörtle atletle silerdim.Hep çizilirdi.Son 2 yıldır deterjanla yıkıyorum su tutuyorum hiç su damlası kalmıcak şekilde.Ne havluyla ne bezle hiç bişeyle silmiyorum su harici.Hiç çizik yok şuana kadar.Önceden tv ya da ışığa baktın mı ışıklar hep dağılırdı çizikler olduğu için bu da beni rahatsız ederdi sürekli.

Hocam peki yıkadıktan sonra üzerindeki su damlacıklarından nasıl kurtuluyorsun? Beklettiğim zaman o damlalar camın üzerinde kuruyor ve benek benek leke olarak kalıyor. Silince de daha beter oluyor o damlaları. Şu an o ışık kırılmalarını maalesef ben yaşıyorum. Haydi onu geçtim böyle gözlük buğulu gibi oluyor bazı yerleri falan ışığa bakarken o rahatsız ediyor beni. Buğulu derken sisli gibi nasıl desem işte ...

Camlar da daha yeni 6 ay falan oldu alalı. SSK da karşılamıyor gözlük numarası değişmediği için ve de bu da bana pahalıya patlar eğer değiştirirsem yin.

• quote:

Orijinalden alıntı: Spycho

quote:

10-12 yıldır numaralı gözlük kullanıyorum.Önceleri hep tişörtle atletle silerdim.Hep çizilirdi.Son 2 yıldır deterjanla yıkıyorum su tutuyorum hiç su damlası kalmıcak şekilde.Ne havluyla ne bezle hiç bişeyle silmiyorum su harici.Hiç çizik yok şuana kadar.Önceden tv ya da ışığa baktın mı ışıklar hep dağılırdı çizikler olduğu için bu da beni rahatsız ederdi sürekli.

Hocam peki yıkadıktan sonra üzerindeki su damlacıklarından nasıl kurtuluyorsun? Beklettiğim zaman o damlalar camın üzerinde kuruyor ve benek benek leke olarak kalıyor. Silince de daha beter oluyor o damlaları. Şu an o ışık kırılmalarını maalesef ben yaşıyorum. Haydi onu geçtim böyle gözlük buğulu gibi oluyor bazı yerleri falan ışığa bakarken o rahatsız ediyor beni. Buğulu derken sisli gibi nasıl desem işte ...

Camlar da daha yeni 6 ay falan oldu alalı. SSK da karşılamıyor gözlük numarası değişmediği için ve de bu da bana pahalıya patlar eğer değiştirirsem yin.

Alıntıları Göster
    İlk önce camları deterjanlıyorum parmaklarımla temizliyorum.Tüm köpük vs gittikten sonra gözlüğü suya paralel bir şekilde sokuyorum soldan sağa doğru ve ya tam tersi yavaş yavaş geçiriyorum su damlası kalmıyor.Sadece saplarını silip takıyorum.

• quote:

İlk önce camları deterjanlıyorum parmaklarımla temizliyorum.Tüm köpük vs gittikten sonra gözlüğü suya paralel bir şekilde sokuyorum soldan sağa doğru ve ya tam tersi yavaş yavaş geçiriyorum su damlası kalmıyor.Sadece saplarını silip takıyorum.

Alıntıları Göster
    kolonya kullanma derim soğuk suyun altına tut gözlüğü 1 dakika boyunca yanlardaki terden oluşan pisliklerde gider sonra atlet yada gözlük alınıren verilen mendil ile kurula o kadar çok inceleme zamanla çiziğede pisliğede alışıyor göz

• kolonya kullanirsan kaplamaya zarar verirsin.

silmeden once suya tut cam uzerindeki tozlar bi gitsin daha sonra sil.

eczanelerde gozluk silme mendilleri satilir onlari bi dene.

gozlukcunun verdigi bezden baska.bez kullanma onuda sildigin tarafini ice dogru katlaki toz degmesin.

son olarak crizal kaplama cam tavsiye ediyorum hem goruste renkleri daha canli goreceksin hem bugulanma daha cabuk gececek, yagmurda su damlalari camda kalmayacak akip gidecek, daha zor cizilir, daha uzun omuru olur. gozlukcune danis crizal kplama cam ile ilgili.

zarif bi faset cerceve ile temizlikde de bi sorun yasayacagini zannetmiyorum.

saglik bolumunde gozlul cam rehberi var oraya yazarsan bi iki optikci arkadas surekli konunun takipcisi detay bilgi verebilirler.

ama crizal kaplamayi bi arastir rahat ettirir biraz daha
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • bende gözlük kullanıyorum kardeşim,gözlük camını en iyi o gözlükçülerin verdiği mendiler temizliyor ama kirlenince bir daha ise yaramıyor çayda bir degistir gözlük mendilini,su kolonya fln kullanma camı çizer ve lekelersin ,çiziklere bişey yapamazsın onun yerine gözlüğüne dikkat edebilirsin gözlük kabın sürekli yanında bulursun yere degilde kabına koyarsan çizilmez
  • quote:

Orijinalden alıntı: 999999 IN 1

bende gözlük kullanıyorum kardeşim,gözlük camını en iyi o gözlükçülerin verdiği mendiler temizliyor ama kirlenince bir daha ise yaramıyor çayda bir degistir gözlük mendilini,su kolonya fln kullanma camı çizer ve lekelersin ,çiziklere bişey yapamazsın onun yerine gözlüğüne dikkat edebilirsin gözlük kabın sürekli yanında bulursun yere degilde kabına koyarsan çizilmez
    bende gözlük kullanıyorum. gözlük camının çüzilmemesini istiyorsan en ucuz camlardan al. mümkünse organik cam olmasın. üzerinde kaplama olmasın. hiç çizilmiyor. gözlüğü peçeteyle nevresimle tişörtle kazakla bile silerim. hiç çizikyok. 1 senedir bu gözlüğü kullanıyorum. önceki gözlüğümün camlarıda böyle ucuzdu. o da hiç çizilmedi

• quote:

Orijinalden alıntı: woop

bende gözlük kullanıyorum. gözlük camının çüzilmemesini istiyorsan en ucuz camlardan al. mümkünse organik cam olmasın. üzerinde kaplama olmasın. hiç çizilmiyor. gözlüğü peçeteyle nevresimle tişörtle kazakla bile silerim. hiç çizikyok. 1 senedir bu gözlüğü kullanıyorum. önceki gözlüğümün camlarıda böyle ucuzdu. o da hiç çizilmedi

Alıntıları Göster
    gözlüğü alıyon eline, camlara bi güzel su tutuyon, sonra birer fıs sıvı sabun sıkıyon, sonra elinle camların üzerine yediriyon bir güzel, sonra duruluyon fazla kalan sulara da kuvvetlice bir güzel üflüyon mis gibi tertemiz etrafa bakıyon, benim yaptığım şekil bu tavsiye ederim.

• quote:

Orijinalden alıntı: highflyeer

gözlüğü alıyon eline, camlara bi güzel su tutuyon, sonra birer fıs sıvı sabun sıkıyon, sonra elinle camların üzerine yediriyon bir güzel, sonra duruluyon fazla kalan sulara da kuvvetlice bir güzel üflüyon mis gibi tertemiz etrafa bakıyon, benim yaptığım şekil bu tavsiye ederim.

Alıntıları Göster
    Hocam yıkadıktan sonra kuruluyorum ama tam olmuyor. Bir de peçeteyle de silsem o gözlük mendiliyle de silsem hep silerken sürekli toz parçaçıkları bulaşıyor. Mesela camın bir tarafını siliyorum diğer ucundan anında toz çıkıyor. Anasını satayım hiç bitmiyor bugün yine 45 dk ince eleyip sık dokuyup gözlük sildim. Hop tam oldu diyorum bir bakıyorum yine bir yerden toz bulaşıyor daha gözlüğü takamadan.

• quote:

Hocam yok olmuyor ya lanet olsun böyle işin içine. Çizik falan umrumda değil ben temzilik istiyorum temizlik. Gözlüğü 2 saat siliyorum gözüme takıp çıkartıyorum hemen bakıyorum saniyesinde tozlar yapışmış oluyor cama. Yani ben sildikçe kirleniyor deli olucam Bilgisayar başında olduğumdan bilgisayarın ışığından dolayı gözlüğümde toz, buğulanma falan hiçbir şey istemiyorum :S bıktım ya.

Senin dediğin gibi deterjanı parmağımla iyice yedirdim cama sonra dediğin şekilde paralel tutarak duruladım ama olmuyor lanet olsun o su ve deterjan akmıyor üzerinde kalıyor mutlaka damlalar. Bu sefer havluyla veya peçeteyle üzerindeki suyu alıyım diyorum kurumadan yok olmuyor o zaman gene gözlük kirleniyor sil baştan bir daha silmeye başla sonra. Şimdi gene 2 saat gözlük sildim yeter artık lanet olsun böyle işe Bu gözlüğü yaratanın da..

Arkadaşlar sadece pırıl pırıl toz ve buğulanmaya karşı gözlük temizliği önerisi arıyorum. Mümkünse silme olayı az olsun, sildikçe kirleniyor !

• quote:

quote:

Hocam yok olmuyor ya lanet olsun böyle işin içine. Çizik falan umrumda değil ben temzilik istiyorum temizlik. Gözlüğü 2 saat siliyorum gözüme takıp çıkartıyorum hemen bakıyorum saniyesinde tozlar yapışmış oluyor cama. Yani ben sildikçe kirleniyor deli olucam Bilgisayar başında olduğumdan bilgisayarın ışığından dolayı gözlüğümde toz, buğulanma falan hiçbir şey istemiyorum :S bıktım ya.

Senin dediğin gibi deterjanı parmağımla iyice yedirdim cama sonra dediğin şekilde paralel tutarak duruladım ama olmuyor lanet olsun o su ve deterjan akmıyor üzerinde kalıyor mutlaka damlalar. Bu sefer havluyla veya peçeteyle üzerindeki suyu alıyım diyorum kurumadan yok olmuyor o zaman gene gözlük kirleniyor sil baştan bir daha silmeye başla sonra. Şimdi gene 2 saat gözlük sildim yeter artık lanet olsun böyle işe Bu gözlüğü yaratanın da..

Arkadaşlar sadece pırıl pırıl toz ve buğulanmaya karşı gözlük temizliği önerisi arıyorum. Mümkünse silme olayı az olsun, sildikçe kirleniyor !

Alıntıları Göster
    Gözünde bir sorun yoksa lense geç , tüm gözlüklüler lense geçsin hatta. Benim gözümdeki kadar göz refleksi olan çok insan yoktur buna rağmen lens takmaya başladım 1 hafta önce , inanılmazı başardım diyebilirim , 1 haftadır sıkıntısız kullanıyorum tavsiye de ederim bıkmıştım gözlükten.

• quote:

quote:

Alıntıları Göster
    Biraz sonra nasıl yıkadığımı videoya çekeyim isterseniz sizin için.Belki atladığınız ya da tam anlatamadığım kısım vardır.Şimdi çekecektim ama kameranın pilleri bitmiş sarja taktım.

• quote:

Biraz sonra nasıl yıkadığımı videoya çekeyim isterseniz sizin için.Belki atladığınız ya da tam anlatamadığım kısım vardır.Şimdi çekecektim ama kameranın pilleri bitmiş sarja taktım.

Alıntıları Göster
    Sizde takıntı olmuş bu.Lens kullanmanız daha iyi olur sizin için.Çok da önemli değil bu çizikler.Benim gözlüğün her yeri çizik bir problem olmuyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Tek Kural Ahmet Kural

Sizde takıntı olmuş bu.Lens kullanmanız daha iyi olur sizin için.Çok da önemli değil bu çizikler.Benim gözlüğün her yeri çizik bir problem olmuyor.

Alıntıları Göster
    Evet kafayı yemek üzereyim. Az kaldı basıcam yere bir gözlük gibi. Kendi kendime etmediğim küfür kalmadı. Bu gözlük silme mendilleri de bir b*ka yaradığı yok ! Onlar daha kötü yapıyor. Yahu bir gözlük sildikçe kirlenir mi ya, elim bile değmiyor. Yeter ya deliricem artık. Her saniye gözlük silmekten bıktım.

• quote:

Evet kafayı yemek üzereyim. Az kaldı basıcam yere bir gözlük gibi. Kendi kendime etmediğim küfür kalmadı. Bu gözlük silme mendilleri de bir b*ka yaradığı yok ! Onlar daha kötü yapıyor. Yahu bir gözlük sildikçe kirlenir mi ya, elim bile değmiyor. Yeter ya deliricem artık. Her saniye gözlük silmekten bıktım.

Alıntıları Göster
    Ben 10 yillik gozluk kullanicisi olarak soyluyorum temizleme bezi olayi sacmalik. Gozlukteki kir yagdan meydana gelmektedir, siz yagi temiz bir bezle ilk baslarda temizlersiniz ama bir sure sonra o bez sadece yagi dagitmaya baslar ve caminizi cizer. Yagi temizlemenin en kolay yolu sabundur, sabunlayip yikarsaniz gozluk tertemiz olur.

Su damlalarina gelince, eger gozlugunuzde kaplama varsa(mor yesil filan yansitiyorsa isigi) yikamadan sonra suya paralel tutarsaniz uzerinde tek bir damla bile kalmaz. Ama eger diyorsaniz ben 30 yillik gozlugumu kullaniyorum hala cami da bildigin pencere cami, o zaman yikadiktan sonra kalan suyu peceteyle cekmeniz gerekmekte.

• quote:

Orijinalden alıntı: karatecrube

Ben 10 yillik gozluk kullanicisi olarak soyluyorum temizleme bezi olayi sacmalik. Gozlukteki kir yagdan meydana gelmektedir, siz yagi temiz bir bezle ilk baslarda temizlersiniz ama bir sure sonra o bez sadece yagi dagitmaya baslar ve caminizi cizer. Yagi temizlemenin en kolay yolu sabundur, sabunlayip yikarsaniz gozluk tertemiz olur.

Su damlalarina gelince, eger gozlugunuzde kaplama varsa(mor yesil filan yansitiyorsa isigi) yikamadan sonra suya paralel tutarsaniz uzerinde tek bir damla bile kalmaz. Ama eger diyorsaniz ben 30 yillik gozlugumu kullaniyorum hala cami da bildigin pencere cami, o zaman yikadiktan sonra kalan suyu peceteyle cekmeniz gerekmekte.

Oh be hocam allah senden razı olsun dediğin gibi yaptım ne yağ kaldı ne buğu. Senin dediğin gibi gözlük bezleri belli süre sonra kiri cama yayıyor ve çiziyor. Kir yayılınca da cam buğulu gibi oluyorbuda baya rahatsız edici bir durum. Bu arada camı sabunlarken elimizle ovalım mı yoksa sadece sabunu döküp paralel olarak yıkayalım mı? (Konuyu hortlattık ama olsun artık)

• quote:

Orijinalden alıntı: carlos2222

quote:

Oh be hocam allah senden razı olsun dediğin gibi yaptım ne yağ kaldı ne buğu. Senin dediğin gibi gözlük bezleri belli süre sonra kiri cama yayıyor ve çiziyor. Kir yayılınca da cam buğulu gibi oluyorbuda baya rahatsız edici bir durum. Bu arada camı sabunlarken elimizle ovalım mı yoksa sadece sabunu döküp paralel olarak yıkayalım mı? (Konuyu hortlattık ama olsun artık)

Gerçekten bu sabunlama işini nasıl yapacağız? Benim ellerim ve parmaklarım da biraz yağlıdır. (Vücudum, saçlarım, yüzüm falan da genel olarak yağlıdır.)

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: carlos2222

quote:

Gerçekten bu sabunlama işini nasıl yapacağız? Benim ellerim ve parmaklarım da biraz yağlıdır. (Vücudum, saçlarım, yüzüm falan da genel olarak yağlıdır.)

Alıntıları Göster
    dostum gözlüğü silmeden önce suya tut.. suyunu akıt sonra bi güzel gözlük mendili ile onu sil.

eğer boş parfüm şişen varsa içine çok az minicik cam sil minicik sıvı sabun ve su doldur camlarına bu karışımı fıs'la öyle sil.

edit: çizikleri engellemez bi kere çizildiyse geçmiş olsun ama cam parlar daha net görürsün.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi wolkan_1905 -- 17 Kasım 2013; 19:48:08 >

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.