Şimdi Ara

Nedir bu saçma sapan Ankaradaki meşhur '5599 radarı'?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
25
Cevap
0
Favori
7.948
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bu nasıl iş anlamıyorum her zaman kullandığım güzergah her akşam kullandığım güzergah Ankaradaki bu sene 2. Yediğim ceza (geçenkini ocaktamı şubattamı ne yemiştim)

Aynı yoldan hiç değişmeyen tarzımla sürüş yapıyorum o hatta Ankarada 82 radarları çalışmadığını bildiğim halde 82 nin altında gittiğim yolda yine ceza yemişim.

Bu radar nerede Allah aşkına? Ben bu yolda hep sağa baka baka giderim genelde orta şerit ve sağ şeridi kullanıyorum zaten yolda en ufak bir "üçgen tabela" yok. Ona rağmen hala %30 aşmaktan ceza yemişim.

Bakın özellikle söylüyorum yolun sağında en ufak bir üçgen şeklinde "TRAFİK RADAR" veya "RADAR KONTROL" uyarısı görmüyorum. Buna rağmen hız ihlalinden ceza geliyor

Nedir bu saçma sapan Ankaradaki meşhur "5599 radarı"?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Mobil radar. Tabelaları saçma sapan yerlere koyuyorlar, çoğunlukla gözden kaçıyor. Milli kütüphaneden yaşamkent'e kadar en çok durdukları noktalar;

1) Hazine ve Maliye Bakanlığı önü

2) Armada'nın önü

3) Cepa, Kentpark ile Togo kuleleri arası, SPK'nın önü

4) Bilkent köprüsü altı

5) Ankara Şehir Hastanesi yol ayrımı

6) Hacettepe köprüsü altı

7) Hacettepe köprüsü ile Ümitköy Köprüsü arası

8) Ümitköy köprüsü altı

9) Gordion karşısındaki Mehmetçik Vakfı Total ayrımı

10) Hacıbaba Kuruyemiş gerisi ya da ilerisinde

11) Başkent Üniversitesi sapağı

12) Başkent Üniversitesi sapağından hemen sonrası Otogar - Kızılay ayrımı

13) Yaşamkent ayrımına kadar herhangi bir nokta

14) Taymek önü
    Yapay Zekanın Yanıtı

Ankara'daki Ünlü "5599 Radarı" Hakkında Bilgiler

Ankara'nın en çok merak edilen trafik radarlarından biri olan "5599 Radarı", sürücüler arasında pek çok soru işaretine yol açmaktadır.

5599 Radarı Ne Demek?

5599 Radarı, Ankara Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü'ne ait bir trafik radar sistemidir. Halk arasında "5599" olarak bilinen bu radar, hız sınırını aşan araçları tespit etmek için kullanılmaktadır.

Seyir Halinde 5599 Radarı

Seyir halindeyken 5599 Radarı ile karşılaşabilirsin. Bu radar sistemi, hareketli araçları takip edebilmekte ve hızlarını ölçebilmektedir. Hız sınırını aştığında, radar tarafından tespit edilebilir ve ceza alabilirsin.

5599 Radarı Nerede?

5599 Radarı, Ankara'nın çeşitli noktalarında konumlandırılmaktadır. Radarın konumu zaman zaman değişebildiği için güncel yerleri trafik bilgi kaynaklarından takip edebilirsin.

5599 Radara Dikkat Et!

Ankara'da araç kullanırken 5599 Radarına dikkat etmen büyük önem taşımaktadır. Hız limitlerine uymak, hem senin hem de diğer sürücülerin güvenliği için hayati önem taşır. Radar tarafından tespit edilmekten kaçınmak için hızını kontrol etmeli ve trafik kurallarına uymalısın.

5597 ve 5595 Radarları

5599 Radarına ek olarak, Ankara'da 5597 ve 5595 numaralı radarlar da bulunmaktadır. Bu radarlar da aynı şekilde hız sınırını aşan araçları tespit etmek için kullanılmaktadır. Bu nedenle, Ankara'da araç kullanırken tüm radarlara karşı dikkatli olmalısın.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Radara düşenin anında cezası kesilmesi lazım üstünden gün geçince adam unutuyor nerde olduğunu 6 ay sonra bana ceza geliyor

• Mobil radar. Tabelaları saçma sapan yerlere koyuyorlar, çoğunlukla gözden kaçıyor. Milli kütüphaneden yaşamkent'e kadar en çok durdukları noktalar;

1) Hazine ve Maliye Bakanlığı önü

2) Armada'nın önü

3) Cepa, Kentpark ile Togo kuleleri arası, SPK'nın önü

4) Bilkent köprüsü altı

5) Ankara Şehir Hastanesi yol ayrımı

6) Hacettepe köprüsü altı

7) Hacettepe köprüsü ile Ümitköy Köprüsü arası

8) Ümitköy köprüsü altı

9) Gordion karşısındaki Mehmetçik Vakfı Total ayrımı

10) Hacıbaba Kuruyemiş gerisi ya da ilerisinde

11) Başkent Üniversitesi sapağı

12) Başkent Üniversitesi sapağından hemen sonrası Otogar - Kızılay ayrımı

13) Yaşamkent ayrımına kadar herhangi bir nokta

14) Taymek önü

• AlkanExclusive kullanıcısına yanıt
    Evet mobil radar olduğunu biliyorumda hocam Ankarada bu zamana kadar ceza yerdiğim yerler hep;

Ya mobeseydi
    Ya da yola ters durmuş ticari veya toyota corolla olan beyaz bir araçtı.

Ben gezici radar olayını anlamıyorum adam benimle aynı yönden seyir ederken arkamdan mı okuyarak yazıyor anlamıyorum. Bu güzergahta ceza yiyenlerin itiraz edip cezanın silinmesini görüncede internette, itiraz etme şevkim baya artıyor

Bu güzergahı bilirseniz yeri geldiğinde 160-170le bile gittiğim oluyor bu hızlarda ceza yemiyorumda usul usul giderken niye bu saçma sapan hızda yiyorum ve neden hep 8 ile 9 arası? Ben;

Sağda radar tabelası olmadığı halde geçtiğim süratlerde o gün cezasız bir akşamla eve dönmüşsem bu sefer yine aynı şartlarda ama evime ceza geliyor. Ben burda bi yanlışlık veya kota doldurma muhabbetinin olduğundan iyice şüpheleniyorum

Ek not: yazdığınız güzergahlar birebir nokta atışı radar noktası evet ama burdaki radarlar genelde sabit ve ters duran toyota corolla araçlar oluyor adım gibi biliyorum. Ben bu corollaları görünce zaten taa uzaktan frenliyorum. Ama bu corollalar olmadığı zaman o güzergahtan hızlı gitsem bile eve ceza gelmiyor. Eğer bu ters duran bir araç yazmışsa kesinlikle itiraz edicem çünkü 112 ile giderken gözden kaçırmış olamam gözlerim o kadar bozuk değil

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MeGaDave06 -- 8 Ağustos 2023; 13:15:40 >

• 1 yıldır plakayı söküp geziyorum kafa rahat. Sorarsa polis bagajda duruyor gösteririm. Onun dışında kimse göremez.

MTV'leri de ödemedim af bekliyorum.   Bu saatten sonra bende verginin V'sini alamaz bu hükümet.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • MeGaDave06 kullanıcısına yanıt
    Koru'da oturuyorum, şehir tarafıyla eskisi gibi işim yok. Gidip gelirsem de Eskişehir Yolu'nda 90 km'nin üstüne çıkmıyorum.

Bedavadan ceza kesmelerini istemediğim için...

• MyWorldLife kullanıcısına yanıt

eferin yeğen. Bunu çevirme noktasında d..şlı bi polis memuruna da söyle olurmu. Plaka bagajda de bak bakalım neler oluyor

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Seyir halinde radar yazıyor.

yani diğer tabirle gezici radar.

82 radarının altından geçtikten sonra gazlıyoruz ya hani... Ortada solladığımız araçlardan biri... Telsiz anteni + koyu cam filmi ile belki yakalayabilirsiniz.

geçmiş olsun.

• mr.big kullanıcısına yanıt
    .Sağolun

Hiç daha önce bi yerde görmedim duymadım. Bizim arkamızdan giden araç bizim hızı nasıl tespit edebiliyor anlamadım. O zaman yolun tam tersi duran araçlardan farkı ney yani?

Şimdi itiraz etsem görüntü ve cezanın kesildiği yerin tespitini isteyeceğim iş uzayacak. Hayır hakkaten hayret ettiğim bir şey bunun gizli radardan farkı ney? Gizli radar olayından farksız bi hukuksuzluk seziyorum çünkü

Nedir bu saçma sapan Ankaradaki meşhur "5599 radarı"?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MeGaDave06 -- 8 Ağustos 2023; 17:17:23 >

Gezici radar yol boyu tokatlıyor daha verimli sabit radara göre :)

• MyWorldLife kullanıcısına yanıt
    yav he he, plakasız geziyormuş. ha akpli dayın varsa, onu yapabilirsin, doğrudur.

yeni bir sey degil, uzun yillardir var gezici radar. bazen sivil bile olmuyor. hatta uzerinde acikca seyir halinde radar araci diye kocaman yazanini bile gordum.

radarin olctugu hiz + radarin oldugu aracin hizi = sizin hiziniz.

suphelendiginiz arac denk gelirse aynadan bakin caminda aygitlari gorursunuz.

yolda uyari yoktu diye itiraz edebilirsiniz tabii.

• quote:

Orijinalden alıntı: MyWorldLife

1 yıldır plakayı söküp geziyorum kafa rahat. Sorarsa polis bagajda duruyor gösteririm. Onun dışında kimse göremez.

MTV'leri de ödemedim af bekliyorum.   Bu saatten sonra bende verginin V'sini alamaz bu hükümet.

yakıt alırken vergi veriyosun.

yedek parça alırken vergi veriyosun.

eeee alıyomuş kanka işte

• @MeGaDave06 aynı radar cezasından 13.09.2023 tarihinde yedim 4.000 TL olarak. 23:12 gibi yedim 23:35 hastaneye girişim var cezaya itiraz edeceğim hocam.

Siz itiraz ettiniz mi ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Enstrumans -- 15 Eylül 2023; 13:43:50 >
  • arkadaşlar yine yazayım milletin bilgisi olsun

ankaradaki sabit 82 radarları 4-5 yıldır hatta daha da fazla ceza yazmıyor. çoğu zaten hurda olmuş ama hala korkup tıntın gidenler var. lütfen eşinizi dostunuzu uyarın boşuna yavaşlayıp trafiği aksatmasınlar. ankarada şimdilik mobil radarlar ceza yazıyor.

• Enstrumans E kullanıcısına yanıt
    Eyvah. Hocam ben itiraz etmedim. Ceza makbuzunuzu tcyi falan diğer bilgileri sansürleyerek buraya bi atar mısınız?

• mahmut_emmi kullanıcısına yanıt
    Eskişehir yolu ve konya yolu 82 si yazmıyorsa ben basıp geçicem hocam o halde?

• Gezici zaten sınır hızla gidiyor yanından geçene bağıl hızına göre kilitliyor.

Ankara gibi boş yolda 80-90 ile giderken bile zincirleme kaza yapıp binlerce kişinin hakkına girecek kadar yetenek yoksunu sürücülerin olduğu bir şehirde çok da iyi yapıyorlar.

Hocam bende makbuz yok cezayı e-devletten gelen bildirim ile öğrendim.

Cezanın kesildiği yer: DUMLUPINAR BULVARI YAŞAMKENT-BALGAT ARASINDA SEYİR HALİNDE 5599 RADAR

Ceza Tutarı : 4064 TL

Ceza Tarihi 13.09 saat 23:12

burada şöyle bir durum var ben hastaneye 23:35 gibi girdim öyle hatırlıyorum e-nabızdan bakacağım ve itiraz edeceğim .

Evet hocam tabela aktif değilse 82 üstüne basın gidin.

Diğer arkadaşlar için;

İvedilikle eş dost eskişehir yolundaki radarların calısmadığına dair uyarılsın abi, koru mah. oturuyorum balgatta calısıyorum trafik akarken 82'de trafik kilit oluyor....

yazmıyor hocam. boşuna korka korka yıllarca araba kullanmışsın. hiç biri yazmıyor.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.