Citroen C4 Picasso: Bu parça nasıl sökülür?
2016 model Citroen C4 picasso'nun klimasında bir sorun var. Onu tamir etmek için sağ ön lastiği söktüğümde karşıma ekte paylaştığım fotodaki plastik koruma çıktı. Fotoda görünen 2 vidayı kolaylıkla söksem de, fotoda görünmeyen ve sol üst metal sacın arkasında kalan vidayı çıkaramadığım için kapağı sökemedim. Malesef o bölgeye ne el giriyor, ne de tornavida. bu siyah kapağı çıkarmadan da işimi yapamıyorum. V kayışını da bu kapak çıkmadan değiştirmem pek mümkün görünmüyor. Bu kapağı nasıl çıkarabilirim?
NOT 1: Fotonun daha iyi anlaşılabilmesi için burası ön sağ lastiğin davlumbazının arkası, sol altta fren diski görünüyor.
NOT 2: İkinci fotoda kırmızı içindeki parçaya ulaşmaya çalışıyorum, malesef birinci fotodaki siyah korumayı sökemediğim için ulaşamıyorum. Foto temsilidir, benim motorum bundan farklı olabilir, ama yüzde 99 klima kompresörü aynı yerde.
Kendi özel işlerimde kullanmak üzere maksimum verim alabileceğim, minimum SEMI-PRO veya PRO segmentinde ama gereksiz para da harcamadan alabileceğim en iyi fiyat performans fotoğraf makinası ve lens seti hangisidir? Amacım profesyonel seviyede ürün fotoğrafı çekmek ve en az semi-pro seviyede ürün videoları çekmek:
MUTLAKA OLMALI:
- BODY'de mutlaka dahili stabilizasyon sistemi (IBIS) olmalı.
- 4K 60+ FPS video.
- AYNASIZ olmalı.
- Odaklama problemleri olmamalı.
OLSA İYİ OLUR:
- 10+ Bit video çekimi.
- Lens sabit odaklı olsa iyi olur.
- Full format olursa iyi olur.
- Body'de mikrofon girişi olsa iyi olur.
- Foto çözünürlülüğü yüksek olsa iyi olur.
Sadece düşük hızlarda ve düşük devirlerde, gaza çok hafif basınca aracın sol ön tarafından (en azından sürücü koltuğundayken bana o taraftan geliyor) videoda 9-12. sn'ler arasında duyulabilecek bir tıkırtı, hırıltı sesi geliyor. Gaza biraz daha basınca ses kesiliyor. Cok düzensiz bir ses. Gaza sadece belirli bir miktar basılı tutarsam ses gelmeye devam ediyor. Gazdan ayağımı çekince ya da gaza daha fazla basınca ses kesiliyor. Videoda da sadece 3 sn kadar duyuluyor, ama normalde 7-8 sn. kadar sürüyor. Belki ayağımı sürekli aynı şekilde gazda tutsam bu süre daha da uzayabilir. Bu sesin kaynağı ne olabilir?
Macbook'a FULL format atma, veri güvenliği?
MAcbook'umu satmak üzereyim, satış yaparken FORMAT atacağım. Bu tüm kişisel verlierimi siler mi, bunun dışında yapmam gereken bri şey var mı? Sonrasında tekrar verilerime erişilemesin istiyorum. Tam olarak tüm verileri "geri dönüşü olmaksızın" nasıl silebilirim?
Neden evin en iyi donanımlı PC'sinde internet EN YAVAŞ?
Evde cep telefonları dahil en az 6-7 cihaz var ve hepsi aynı modemden internete bağlanıyorlar. Fakat evdeki en yeni, en pahalı ve en yüksek donanımlı pc'sinde internet yerlerde. O kadar ki bazen youtube videolarını bile 340 çözünürlükte falan gösteriyor. Sayfalar parça parça yükleniyor. Diğer cihazlar normal bağlanıyor internete. Bunun nedeni ne olabilir?
NOT:
- Ürün Apple ürünü., ona göre çözüm önerirseniz sevinirim.
- Yeni ve anlık bir durum değil, ürün satın alındığında beri bu durumda.
Yaşadığım ülkede işçilik ücretleri pahalı olduğu için şanzıman yağını kendim değiştirmek istiyorum. Aşağıya ekleyeceğim videoyu izlediğimde çok da zor bir işlem gibi gelmedi bana. Pek çok işini (yağ, filtre, balata vb.) Kendi yapan biri olarak dsg şanzıman yağını kendim değiştirsem bir sıkıntı yaşayabilir miyim? Daha önce bu değişimi kendi yapmış birileri var mı?
Aracım DSG şanzıman ve örneğin frenle kırmızı ışıkta durduğumda vites D de kalırsa, ayağımı frenden hafif çektiğimde hafif bir tıkırtı, "tor tor tor" veya sürtünme sesi gibi bir ses eşliğinde şeklinde ileri gitmek istiyor. Ayağımı frenden tamamen kaldırdığımda ses kesiliyor ve araç kendi kendine yürüyüş hızında ilerliyor. Ayak frenden çekildiğinde vites D'de ise aracın ileri gitmek istemesi normal, ama önceden bu ses gelmiyordu. Şanzıman yağını değiştirsem bu ses düzelir mi? Bu sesin kaynağı ne olabilir?
Not: Araç 200 bin km üzeri ve daha önce şanzıman yağı değiştirildi mi bilmiyorum.
Bazı üst segment araçlara bindiğinizde araç yolun üzerinde kayarak ilerliyor gibi oluyor. En ufak yol bozukluğunu, çukuru hissettirmiyor. Belli ki amortisör sistemleri çok iyi. Ortalama bir araca bu tarz kaliteli bir amortisör sistemi takarak o seviyede bir konfor elde edebilir miyiz?
Mevcut aracımın (Octavia) yol konforunu olabildiğince artırmak, olabildiğince yol bozukluklarından, çukurlardan etkilenmemesini istiyorum. Bunun için neler yapabilirim? Bu konuda detaylı bilgi verebilecek birileri var mı?
Balata değiştirmek rot ayarını bozar mı?
4 lastiği değiştirdim, balataları da değiştireceğim ve rot ayarı yaptıracağım. Merak ettiğim şu; önce rot ayarını yaptırıp balataları değiştirsem rot ayarı bozulur mu, yoksa önce balataları değiştirip sonra mı rot ayarı yaptırmalıyım?
Son zamanlarda ayağımı frenden çekerken ve düşük hızlarda direksiyonu sağa sola döndürürken bir gacırtı sesi alıyorum. O nedenle poryaları kontrol etmek istemiştim. Aracın lastiklerini teker teker kaldırıp test ettim, amacım porya bilyalarında bir problem olup olmadığını anlamaktı. Tekerleri elle çok hızlı çeviremedim, ileri geri eksende bir sorun yok gibi, ama sağa sola hareket ettirince ön iki tekerden videodaki gibi bir ses geliyor. Bir tür boşluk gibi. Arka tekerleri de test ettim, onlarda bu ses yok. Bu ses normal mi, yoksa bir problem göstergesi mi.
Bu arada araç DSG şanzıman ve N modunda bu işlem yapılırken.
Video aşağıda:
Son Giriş: geçen yıl
Son Mesaj Zamanı: geçen yıl
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 760
İkinci El Bölümü Mesajları: 8
Konularının görüntülenme sayısı: 213.209 (Bu ay: 3.741)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 19 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Donanım / Hardware