Evde cep telefonları dahil en az 6-7 cihaz var ve hepsi aynı modemden internete bağlanıyorlar. Fakat evdeki en yeni, en pahalı ve en yüksek donanımlı pc'sinde internet yerlerde. O kadar ki bazen youtube videolarını bile 340 çözünürlükte falan gösteriyor. Sayfalar parça parça yükleniyor. Diğer cihazlar normal bağlanıyor internete. Bunun nedeni ne olabilir? NOT:
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bukowski JR -- 25 Ağustos 2021; 15:56:34 > |
Neden evin en iyi donanımlı PC'sinde internet EN YAVAŞ?
-
-
Apple bilgisayardaki wifi chipseti modemle iyi anlaşamıyor demekki. Farklı ayarları deneyin en son çare olarak Qualcomm wifi chipsetli bir access point veya router alın.
-
Soruna neden olan birçok parametre olabilir.
Cihazda Wifi Chipsette sıkıntı olabilir
Modemle aradaki mesafe yüksekliğinden kaynaklanabilir.
6-7 Cihaz bağlanması durumunda modem yetersiz kalabilir (Bu durumu bizzat ben yaşadım)
Önerim Router kullan modemdeki yükü minimuma indir mümkünse köprü mantığıyla çalışsın.
MacOs kullandığın için çok bilgim yok o alanda oradan bişey öneremiyorum ne yazıkki.
-
Bu arada mevcut modemimin zaten router özelliği varmış, nasıl kullanabilirim, neyi ayarlamam lazım modemde?
-
Zaten kullanıyorsun. Wifi kullanmana yarayan şey router.
Arkadaşların dediği harici bir router al.
Benim tavsiyem cihazda driver güncellemesi vs var mı onu kontrol et.
-
Modem modeli nedir bağlı cihazlar nedir bunları paylaşmanız faydalı olabilir.
Diğer bağlı tüm cihazların wifisi kapalı iken aynı durum oluyor mu?
Modemde 5ghz bandı var mı? -
Hemen router vs bir şeyler satın alma, sorundan iyice emin ol, modem arayüzünü iyice kontrol et. belki hız sınırı falan vardır , bazı modemlerde var.
Apple için Alt tuşıuyla birlikte sağ üstteki wifi sinyal işaretine basarsan, bağlantı hızını gürültü seviyesini verir, sana fikir verecektir. Apple makalellerine de bakarsın bu değerleri analiz için.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X