Şimdi Ara

Pasta cila yaparken boyayı matlaştırdım, çözümü var mı? (fotolu) (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
34
Cevap
0
Favori
2.589
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Metalik boyalarda vernik atılır boyanın üzerine, siz sanırım polisaj işini uzun tuttuğunuz için verniği almışsınız .

Pasta bir nevi zımpara gibidir .

• Evet öyle oldu, bunun çözümünü arıyorum.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bukowski JR B kullanıcısına yanıt

Sanıyorum sizin boya 1:20 aşamasında.ben acemilik varsa el ile yapılması taraftarıyım. Daha kontrollü oluyor

• linkteki ürün olabilir bence.

ondan sonra bu kadar uğraşa değmesi için ben olsam seramik uygulardım. cila dediğin şey boya koruma değil. mumsu bir tabaka. sadece parlaklık veriyor, en geç 2 ay içinde etkisini kaybediyor. fakat seramik öyle değil. hem uygulaması da çok kolay. internette yok şöyle yok böyle dediklerine bakmayın. talimatlara uyunca çok basit bir işlem fakat sabır gerektiriyor.

diş macunu nasıl dişimizi aşındırıp temizliyorsa (diş macununun içinde ince aşındırıcı maddeler vardır, diş fırçalarken ezerseniz kum gibi zerrecikleri fark edersiniz) , rubbing compound aynı şekilde boyadan eser miktar aşındırıp alttaki canlı boyayı gün yüzüne çıkarır. Fakat markadan markaya göre çeşitleri değişebilir. Farklı markalarda resimdeki gibi özellikle yanlış uygulamalarda böyle izler kalabilir.

Megiuars da aşındırıcılık derecelerine göre ürünler var en belirginleri

megiuars ultimate compund -> aşırı bakımsız, oksitlenmiş, gözle görülen kılcal çizikleri gideren bir pasta. (orta - yüksek aşındırıcı ama diğer markalardaki gibi fazla matlık bırakmıyor, kondisyonu fena olmayan boyalar için gerek yok. )

megiuars ultimate polish -> fırça lekeleri, örümcek ağı çizikleri ve compounding den sonra oluşan lekeleri ortadan kaldırmak için kullanılan ince pasta.

büyük ihtimalle compund tarzı bir ürün kullandınız. Bu tarz işlere detaylı araştırma yapmadan girmek biraz riskli zira internette bile doğru dürüst bilgiye erişim mümkün değil. Adam pasta ile cilanın aynı şey olduğunu sanıyor.

bence tanınan bilinen bir markadan ürün tedarik edin. yurt dışında yaşıyorsunuz heralde. orada bu tarz ürünlerin arasında çok fiyat farkı yoktur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi byeblade -- 13 Kasım 2020; 22:32:19 >

• Herhangi ise yarayan finishing pasta ve finishing ped ile 1 tür da pırıl pırıl olur orası orada çok tutmuşsunuz bu tür kıvrımlı yerlerde az tutulur orbital maschine

• quote:

Orijinalden alıntı: byeblade

linkteki ürün olabilir bence.

ondan sonra bu kadar uğraşa değmesi için ben olsam seramik uygulardım. cila dediğin şey boya koruma değil. mumsu bir tabaka. sadece parlaklık veriyor, en geç 2 ay içinde etkisini kaybediyor. fakat seramik öyle değil. hem uygulaması da çok kolay. internette yok şöyle yok böyle dediklerine bakmayın. talimatlara uyunca çok basit bir işlem fakat sabır gerektiriyor.

diş macunu nasıl dişimizi aşındırıp temizliyorsa (diş macununun içinde ince aşındırıcı maddeler vardır, diş fırçalarken ezerseniz kum gibi zerrecikleri fark edersiniz) , rubbing compound aynı şekilde boyadan eser miktar aşındırıp alttaki canlı boyayı gün yüzüne çıkarır. Fakat markadan markaya göre çeşitleri değişebilir. Farklı markalarda resimdeki gibi özellikle yanlış uygulamalarda böyle izler kalabilir.

Megiuars da aşındırıcılık derecelerine göre ürünler var en belirginleri

megiuars ultimate compund -> aşırı bakımsız, oksitlenmiş, gözle görülen kılcal çizikleri gideren bir pasta. (orta - yüksek aşındırıcı ama diğer markalardaki gibi fazla matlık bırakmıyor, kondisyonu fena olmayan boyalar için gerek yok. )

megiuars ultimate polish -> fırça lekeleri, örümcek ağı çizikleri ve compounding den sonra oluşan lekeleri ortadan kaldırmak için kullanılan ince pasta.

büyük ihtimalle compund tarzı bir ürün kullandınız. Bu tarz işlere detaylı araştırma yapmadan girmek biraz riskli zira internette bile doğru dürüst bilgiye erişim mümkün değil. Adam pasta ile cilanın aynı şey olduğunu sanıyor.

bence tanınan bilinen bir markadan ürün tedarik edin. yurt dışında yaşıyorsunuz heralde. orada bu tarz ürünlerin arasında çok fiyat farkı yoktur.

@byeblade Detaylı açıklama için teşekkürler. Özellikle seramik önerisi çok ilgimi çekti. Cünkü ben de zaten bunu istiyordum. Bununla ilgili birkaç sorum olacak yanıtlayabilirseniz sevinirim:

1- Seramik yapmak için araca pasta uygulamama gerek var mı, yoksa kil temizliğinden sonra direkt seramik uygulaması yapabilir miyim? Cizik olan bölgelere bölgesel pasta (muhtemelen elle) yapacağım. Fakat bu kötü tecrübeden sonra tekrar makina ile çalışmak istemeyebileceğim için tüm aracı pastalamayabilirim.

2- Bu son kullandığım ürün pastayı ve cilayı aynı anda içeren üçü bir arada "3 in 1" üründü. Bu ürünün kulanıldığı zemin üzerine seramik yapmak sıkıntı olur mu? Muhtemelen cila da içeriyor çünkü.

3- Daha küçük çaplı bir ped çalıştırmamı kolaylaştırır mı? Kullandığım makinenin ped çapı 180mm idi ve bu çalıştırmayı, kontrolü çok zorlaştıran bir şey. Ayrıca malesef doğru pedlerle de çalışmadım. Acaba şu 80mm çapındaki seti alsam, mevcut makineye takıp çalıştırabilir miyim (yani 180 mm'lik makineye 80 mm çaplı uç teknik olarak takılabilir mi, fotolarda takıldığı gözüküyor)? https://www.amazon.de/-/tr/gp/product/B07HY1DCQ1/

4- Önerebileceğiniz kaliteli bir seramik marka/modeli var mı?

5- Son olarak seramik uygulama sırasında özellikle dikkat etmem gereken bir detay var mı. Konuyla ilgili videoları izlemiştim, tekrar üzerinden geçerim, fakat belki gözardı etmemem önemli bir detay vardır.

@synthesizer

İsterseniz ben de yardımcı olmaya çalışayım bir usta olarak..

1. Seramik atmanız için pasta yapmanız yerinde olacaktır.Çünkü seramik bir kaplama çeşidi olduğu için öncelikle pasta yapılıp çiziklerin yok edilmesi önerilir(Yoksa çizikler seramiğin altında görülecektir).Fakat pasta yapmak zorunlu değildir.Killemenin ardından alkolü(İPA) yarı yarıya sulandırıp silip seramik uygulayabilirsiniz.

2.Evet 3 ü bir arada ürünlerin üzerine seramik atılması tavsiye edilmez.

3.Daha küçük bir ped olarak 150 mm lik kulanabilirsiniz.Daha küçük ped işinizi zorlaştırır ve ayrıca boyayı yakmanızı hızlandırır.

4.Ben dükkanımda 3D Seramik kullanıyorum.Fakat 3M ,Crystal Serum,Hikari gibi markalar da iyidir.

5.Seramik sürerken; küçük bölgeler halinde dikine ve yatay şekilde kafesleme yöntemiyle uygulayın.Seramiğin kullanımına göre(Kutuda yazan sürede) kurumadan silin ve kürleşme süresine riayet edin.Başka sorunuz olursa çekinmeden sorabilirsiniz.

İyi günler...

• Belco nun eskiden beri kullandığım cilası var. Onu biraz üstübüyle o bölgeye küçük daireler halinde 2 dakka sürün. 3-4 dakika sonra küçük daire hareketiyle kuruyan cilayı temizleyin. Bence hallolur evelallah.

• quote:

Orijinalden alıntı: CC OTO GÜZELLİK MERKEZİ

İsterseniz ben de yardımcı olmaya çalışayım bir usta olarak..

1. Seramik atmanız için pasta yapmanız yerinde olacaktır.Çünkü seramik bir kaplama çeşidi olduğu için öncelikle pasta yapılıp çiziklerin yok edilmesi önerilir(Yoksa çizikler seramiğin altında görülecektir).Fakat pasta yapmak zorunlu değildir.Killemenin ardından alkolü(İPA) yarı yarıya sulandırıp silip seramik uygulayabilirsiniz.

2.Evet 3 ü bir arada ürünlerin üzerine seramik atılması tavsiye edilmez.

3.Daha küçük bir ped olarak 150 mm lik kulanabilirsiniz.Daha küçük ped işinizi zorlaştırır ve ayrıca boyayı yakmanızı hızlandırır.

4.Ben dükkanımda 3D Seramik kullanıyorum.Fakat 3M ,Crystal Serum,Hikari gibi markalar da iyidir.

5.Seramik sürerken; küçük bölgeler halinde dikine ve yatay şekilde kafesleme yöntemiyle uygulayın.Seramiğin kullanımına göre(Kutuda yazan sürede) kurumadan silin ve kürleşme süresine riayet edin.Başka sorunuz olursa çekinmeden sorabilirsiniz.

İyi günler...

Bilgiler için çok teşekkür ederim. Sadece iki şey sormak istiyorum;

1- 150 mm yerine 125 mm set alsam, çok zorlaştırır mıyım işi? Bana da ne kadar küçük gelirse kontrolüm o kadar iyi olur gibi geldi, ama uzmanı değilim tabi ki. 150 mm ile 125 arasında kaldım.

2- Şu üründe olduğu gibi, 125'lik aparatı alıp makinaya taktığımda 180'lik makinayı buna indirmiş oluyorum değil mi? Yani bu uçlar birbiriyle uyumlu mudur, ilk kez kullanıyorum da; https://www.amazon.de/gp/product/B07CLS1PB1

• Sonuç: İleride başlığı okuyup faydalanacaklar için söyleyeyim;

Gerçekten de ince bir pasta ile çok basit bir şekilde bu lekeleri çıkarabildim. Makina kullanmadan, elimle biraz ovaladığımda ince pasta o lekeleri çıkarttı. Yardımı olan herkese teşekkür ederim.

Evet 180 mm lik tabanı 125 mm lik tabana çevirebilirsin. Kullanım olarak küçük taban daha kolay geliyorsa size tabi ki kullanabilirsiniz. Fakat yeni başlayanlar için mavi renk (orta sertlik) sünger kullanmanızı tavsiye ederim.

geçmiş olsun

• quote:

Orijinalden alıntı: AIRBOSS

geçmiş olsun

Çok teşekkürler.

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.