< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nightbringer -- 21 Eylül 2019; 12:22:29 > < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Yeni Lastik Aldınız Ancak Üretim Tarihini Göremiyor Musunuz?
Yeni lastikler satın aldığınızda, bunların üretim tarihini kontrol etmeniz önemlidir. Ancak bazen lastiklerde üretim tarihi açıkça belirtilmeyebilir.
Lastikte Üretim Tarihi Yazmıyor
Bazı durumlarda, lastikte üretim tarihi sözcükler veya sayılarla yazılmayabilir. Bunun yerine, üretim tarihi "DOT" (Amerika Ulaştırma Bakanlığı) kodu olarak adlandırılan bir dizi rakam ve harf ile gösterilebilir.
Lastikte DOT Yazmıyor
Eğer lastiğinde DOT kodu da yoksa, üretim tarihini belirlemek daha zor olabilir. Lastik bayinizden veya üreticiden doğrudan bilgi almayı deneyebilirsiniz.
Lassa Lastik Üretim Tarihi Yazmıyor
Lassa lastikleri de dahil olmak üzere bazı lastik markalarında, üretim tarihi lastiğin yan tarafında açıkça yazılmayabilir. Bu durumda, DOT kodunu bulmanız veya üreticiye başvurmanız gerekecektir.
Lastik Üretim Tarihini Öğrenmenin Önemi
Lastiklerin üretim tarihini bilmek, birkaç nedenden dolayı önemlidir:
- Lastiklerin ömrü sınırlıdır ve üretim tarihini bilerek ne zaman değiştirilmeleri gerektiğini takip edebilirsiniz.
- Bazı araçlar için belirli bir üretim tarihinden sonra üretilen lastikler gerekebilir.
- Lastik üretici hataları nedeniyle geri çağırma olması durumunda, lastiğin üretim tarihini bilerek etkilenen lastiklere sahip olup olmadığınızı kontrol edebilirsiniz.
Lastiğinde üretim tarihini göremiyorsan, üretim tarihini belirlemek için lastiğin yan duvarını dikkatlice incelemeli veya lastik bayiniz veya üretici ile iletişime geçmelisin.