Şimdi Ara

Anahtarsız Giriş ve Çalıştırma- Pil biterse ne yapılır?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
8 Misafir (6 Mobil) - 2 Masaüstü6 Mobil
5 sn
36
Cevap
1
Favori
114.144
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Wag grubunda kapı kolunun altında bir delik var ordan manuel olarak kapı açılabiliyor ama çalıştırmak için ne yapmak gerek. Diğer markaları da merak ediyorum. Bizde seat olduğu içim wag örnek verdim ve aklıma takıldı. Arabada anahtatı takacak yer yok. Nasıl çalışır araba. Araştırdım sadece kapıyı açmak için bilgi buldum.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Ben gecen yaz mayonun cebinde unuttun denize girdim yarim saat sonra fark ettim, hemen actim kuruttum nafile tuslar islemiyor, yanimda yedek anahyarda yok ve gokceadadayim kargo haftada 2gun geliyormus adaya.

Hadi kapilari actim acil durum anahtar deliginden dedim kapilari acmiyorsa bunun cipide gitmistir motorda calismaz.

Attrage da anahtari koyacak bir yuva var ama oraya koymak zorunda degilsiniz cebinizde olsada calisiyor.

Neyse kapiyi actim oturdum dugmeye bastim tik yok. Dedim ahanda kaldik burada, 1.5yasinda bebek var yanimizda bisi olsa nasil goturecegim hastaneye filan stresi sardi ki dedim birde delige koyup deneyeyim.

Delige koyunca calisti, o zaman butun japon muhendislere bir fua ettim icimden, icinde pil vardi onu cikarip gene yuvaya koydum gene calisti.

Demem oki sizin arabadada bir yuva varsa yuzde doksan ihtimal o yuvaya pilsizde koysaniz calisacaktir.

Hayirli gunler
    Anahtarsız Giriş & Çalıştırma anahtarının pili bittiyse Yaris Hybrid'de aracın kapılarını açmak ve aracı çalıştırmak şöyle oluyor;

- Kapıları açmak için elektronik anahtarın kenarından normal metal anahtar çıkartılıp sürücü veya yolcu kapısı açılır.

- Aracı çalıştırmak için vites kolu P konumunda iken fren pedalına basarak elektronik anahtar "POWER" (START ENGINE) düğmesine yaklaştırılır. "POWER" düğmesi yeşil yandığında frene basılı şekilde "POWER" düğmesine basılır.

Tabi bu acil durum için. Elbette anahtarın pilini en kısa sürede değiştirmek lazım.
    Yapay Zekanın Yanıtı

Anahtarsız Giriş ve Çalıştırma: Pil Biterse Ne Yapılır?

Günümüzün modern araçlarında yaygınlaşan anahtarsız giriş ve çalıştırma sistemleri, kolaylık ve konfor sağlarken, pil bitmesi gibi bazı zorlukları da beraberinde getirebilir.

Araç Kumanda Pili Bittiği Nasıl Anlaşılır?

Araç kumanda pilinin bittiği genellikle aşağıdaki belirtilerle kendini gösterir:

• Aracı uzaktan kilitleme veya açmada güçlük
    • Kumanda düğmelerine bastığınızda tepki vermeme
    • "Audi A3 anahtar algılanmadı hatası" gibi uyarı mesajları

Anahtarın Pili Biterse Araba Çalışır mı?

Çoğu anahtarsız giriş ve çalıştırma sisteminde, aracınızı çalıştırmak için kontak anahtarına ihtiyaç duyulmaz. Bunun yerine, araç kumanda, aracın içindeki alıcılara sinyal göndererek çalıştırılır. Bu nedenle, anahtarın pili bitse bile aracınız normal şekilde çalışmaya devam edebilir.

Anahtarın Pili Biterse Nasıl Çalıştırılır?

Anahtarın pili bittiğinde aracınızı çalıştırmak için aşağıdaki adımları izleyebilirsin:

• Start Stop Araba Anahtarla Çalıştırma: Start Stop sistemine sahip araçlarda, kumandanın pilinin bitmesi durumunda, anahtarı kontak anahtarına takarak ve çalıştırma düğmesine basarak aracı çalıştırabilirsin.
    • Kumanda Pili Bitmeyen Araba Anahtar Nasıl Açılır: Bazı araçlarda, kumanda pilinin bitmesi durumunda bile aracı açmak için kullanılan bir yedek anahtar bulunur. Bu anahtar genellikle anahtarlığın içinde gizlidir.

Audi Anahtar Pili Biterse Nasıl Çalışır?

Audi araçlarında, anahtarın pili bittiğinde aracı çalıştırmak için şu adımları izleyebilirsin:

• Anahtarın metal kısmını kontak anahtarına tak.
    • Kumandayı kontak anahtarının yanına yerleştir.
    • Çalıştırma düğmesine bas.

Sonuç:

Anahtarsız giriş ve çalıştırma sistemlerinde pil bitmesi, aracınızı çalıştırmanızı engelleyebilir. Ancak, start stop sistemi olan araçlarda anahtarı kontak anahtarına takarak veya bazı araçlarda yedek anahtarı kullanarak aracınızı çalıştırabilirsiniz. Audi araçlarında ise anahtarın pili bittiğinde, anahtarın metal kısmını kontak anahtarına takmak ve kumandayı yanına yerleştirmek gerekir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Mercedes'te start-stop tuşunun üstündeki metal (alt segment arabalarında plastik oluyor) parçayı yerinden söküp sokete anahtar yerleştirilerek çalıştırılıyor.

Muhtemelen diğer markalarda da aynıdır.

• quote:

Anahtarsız Giriş ve Çalıştırma

Benim merak ettiğim akü 0 biterse ne olur? Kaputu açıp aküye takviye yapayım desen kapı nasıl açılacak

Geçen Doblo'nun aküsü kendi kendine tamamen bitmiş. Ne merkezi çalışıyor nede bir lambada yanacak güç var, 5 kapıda birden anahtar ile açma imkanı olunca kapıyı açtım, yol yardım aracından takviye yapıp aracı çalıştırıp servise çektik. Şimdi böyle bir durumda anahtarsız çalıştırma sistemli bir araç nasıl çalışır? Zira marş basarken aküde hiç enerji kalmadığından elektronik sistemler yana söne çalıştı

Muhtemelen aküyü bitiren parça da alternatör. Kaçak akım yok, enerjinin çıkabileceği başka bir yerde yok. Ustam alternatör deyince normal karşıladım.

• Ben gecen yaz mayonun cebinde unuttun denize girdim yarim saat sonra fark ettim, hemen actim kuruttum nafile tuslar islemiyor, yanimda yedek anahyarda yok ve gokceadadayim kargo haftada 2gun geliyormus adaya.

Hadi kapilari actim acil durum anahtar deliginden dedim kapilari acmiyorsa bunun cipide gitmistir motorda calismaz.

Attrage da anahtari koyacak bir yuva var ama oraya koymak zorunda degilsiniz cebinizde olsada calisiyor.

Neyse kapiyi actim oturdum dugmeye bastim tik yok. Dedim ahanda kaldik burada, 1.5yasinda bebek var yanimizda bisi olsa nasil goturecegim hastaneye filan stresi sardi ki dedim birde delige koyup deneyeyim.

Delige koyunca calisti, o zaman butun japon muhendislere bir fua ettim icimden, icinde pil vardi onu cikarip gene yuvaya koydum gene calisti.

Demem oki sizin arabadada bir yuva varsa yuzde doksan ihtimal o yuvaya pilsizde koysaniz calisacaktir.

Hayirli gunler

• Mitsubishi Asx’te kumandaya torpido icinde bir yer yapilmis. Oraya koyunca kumandayi pili bos olsa bile arac çalışıyor.

• Insignia aracımla geçen sene, yaylaya çıkıp kamp yaptık. 3-4 gün araç hiç çalışmadı, herhalde bir yerinde birşey açık kaldı aküyü komple bitirdi.

Kapılar açılmadı, göstergeler yanmıyor, sanki aküyü komple söküp götürmüşler..
    Araç anahtarsız açılıp çalışıyor, pil biterse anahtarı koymak için yuva da var ama o da çalışmıyor.
    Kapılar sustalı anahtarla açılabiliyor allahtan.
    Aküye takviye yaptık, ardından kendine geldi çalıştı
  • Anahtarsız Giriş & Çalıştırma anahtarının pili bittiyse Yaris Hybrid'de aracın kapılarını açmak ve aracı çalıştırmak şöyle oluyor;

- Kapıları açmak için elektronik anahtarın kenarından normal metal anahtar çıkartılıp sürücü veya yolcu kapısı açılır.

- Aracı çalıştırmak için vites kolu P konumunda iken fren pedalına basarak elektronik anahtar "POWER" (START ENGINE) düğmesine yaklaştırılır. "POWER" düğmesi yeşil yandığında frene basılı şekilde "POWER" düğmesine basılır.

Tabi bu acil durum için. Elbette anahtarın pilini en kısa sürede değiştirmek lazım.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Kapı açma kolunun altında bi yer var, oradan manuel açılabiliyor

• Start-stop anahtarların içinde kapıyı açmak için anahtar oluyor çok ihtiyaç olmayacağı için zor çıkıyor biraz

Arabaya girdikten sonra start-stop düğmesinin dibine anahtarı getirip arabayı çalıştırıyoruz.

Anahtarın pili 0 olsa bile düğmenin dibine getirerek çalıştırabiliyorsunuz.

Eğer akü bittiyse takviye yapmak gerekiyor.

• Camini kirarak

• MEgane 2 nin kartın altındaki anahtarla kapı açılıyor, kartı yuvaya takınca da çalıştırmak için pil aramıyordu. Enteresan tarafı pil varken de illa kartı yuvaya tak diyordu

Basitçe temassız otobüs kartları (Kentkart, akbil vs.) gibi bir mantığı var.
  • Hyundai i30 aracımın kumandasında ufak bir sorun var (pili bitmiş diyorlar) metal anahtar ile kapıyı açıyorsunuz bu sırada alarm ötmeye başlıyor. Sonra aracın içine girip anahtarı start stop düğmesine basılı tutarsanız alarm susuyor ve araç çalışıyor

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Aracın aküsü tamamen bitmediyse veya akü çalınmadıysa İmmobilizer sistemi kontağın veya start/stop düğmenizin oralarda 30 cm. dolaylarında devamlı olarak radyo frekansı yaydığından siz anahtarı o bölgeye yaklaştırdığınız da devre kendini tamamlamış oluyor.

Yani pilin bitmiş olması merkezi sistemi devre dışı bırakır sadece.

Anahtarınız kısmi hasar alsa bile immobilizer çipiniz ki genelde mercimek tanesi büyüklüğünde oluyor hasar almadığı sürece aracınız çalışır.

Kapıları nasıl açarsınız orası size kalmış
  • Ufuk hocam gelmeden ben yazayım Valla daçyada öyle dertler yok hiç.

Güncel fordlarda kontakta plastiği söküp anahtarı yerleştirip düğmeye basıyorsun.
  • arkadaşlar az önce sorunu yaşadım.. marş anahtarı olmayan arabalarda anahtarı sokacak bir yer yok, engine start stop sistemine yaklaştırınca olmuyor.. anahtarı direksiyon boynuna yakın tutup normal ateşleme yaparsanız sorun çözülüyor ben de kullanma kılavuzunda yarım saatlik bir tarama sonucunda buldum..
  • bazı araçlarda çalıştırma düğmesine anahtarı yaklaştırınca çalışıyor.

bazı araçlarda torpido gözünün veya kol dayamanın içinde bir slot oluyor, oraya takıyorsunuz araç çalışıyor. örnek benim asx'te torpido gözünün içerisinde bir slot var. anahtara bir şey olursa oraya takınca araba çalışıyor.
  • benim aracımda (308) sürücü kapısını manuel olarak açmak için bir giriş var ve ayrıca bu tür durumlarda anahtarı koymak için de bir yuva yapmışlar. normalde anahtarı cebimde tutmam yeterli

• sunbird kullanıcısına yanıt
    Merhaba, benim de aracım 308. Anahtarı koymak için yapılan yuva nerede acaba?
  • Bu tip sistemlerin muhakkak bir b planı vardır ve her araçta farklı şekilde çalışabilir. Araç alınca, değiştirince aracın kitapçığını okumak, zor geliyorsa en azından göz atıp farklı görünen konulara bakmak gerekiyor. Hem zor durumda kalınca ne yapacağımızı gosteriyor hem de bazı bilmediğimiz özellikleri kullanmayı sağlıyor

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bende anahtarsız qq var.

Diyelim pil bitti. Anahtarın mekanik kilide sokup açabiliyorsun araç içine erişim bu şekilde sağlanıyor.

Daha sonra engine start stop tuşuna anahtarı yaklaştırarak tuşa basarsan anahtsr devreyi tamamlıyor ve araba çalışıyor

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.