Şimdi Ara

Anahtarsız Giriş ve Çalıştırma- Pil biterse ne yapılır? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (3 Mobil) - 1 Masaüstü3 Mobil
5 sn
36
Cevap
1
Favori
114.167
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • araçlardaki elektronik sistemlerin, önemli olanlarının sizi yolda bırakmamak adına hepsinin bir manuel yedeği vardır. bunlar sizin aklınza geliyor da, bir araç trafiğe çıkana kadar onlarca senaryodan, yüzlerce testen geçiren üreticiler bu tür sorunları ön gürmüyor mu, tahmin etmiyor mu zannediyorsunuz?

anahtarsız giriş ve çalıştırma sistemlerinin tamamında manuel giriş ve manuel çalıştırma yöntemleri vardır. otomatik viteslerin hepsinde, akü bitse/enerji kesilse bile vitesi boşa alacak bir mandal/buton vardır, merkezi kilide bağlı yakıt depo kapakları için mutlaka bir manuel açma kolu vardır, elektronik olan park frenleri için, enerji yokluğunda o park frenini boşaltacak bir manuel sistem vardır.

şu kullanım kitapçıklarınızı okuyuverin bir zahmet...
  • ec.dmn kullanıcısına yanıt
    çakmaklık ve usb girişinin altındaki plastik sert bir plastik değil, halı gibi, onu kaldırınca anahtar için bir yuva olduğunu görebilirsin

kaldırmak istemezsen de azıcık yokla, altında bir boşluk olduğunu farkedersin

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • sunbird kullanıcısına yanıt
    Çok teşekkür ederim bilgi için.
  • quote:

Orijinalden alıntı: tasshelhoff

Ben gecen yaz mayonun cebinde unuttun denize girdim yarim saat sonra fark ettim, hemen actim kuruttum nafile tuslar islemiyor, yanimda yedek anahyarda yok ve gokceadadayim kargo haftada 2gun geliyormus adaya.

Hadi kapilari actim acil durum anahtar deliginden dedim kapilari acmiyorsa bunun cipide gitmistir motorda calismaz.

Attrage da anahtari koyacak bir yuva var ama oraya koymak zorunda degilsiniz cebinizde olsada calisiyor.

Neyse kapiyi actim oturdum dugmeye bastim tik yok. Dedim ahanda kaldik burada, 1.5yasinda bebek var yanimizda bisi olsa nasil goturecegim hastaneye filan stresi sardi ki dedim birde delige koyup deneyeyim.

Delige koyunca calisti, o zaman butun japon muhendislere bir fua ettim icimden, icinde pil vardi onu cikarip gene yuvaya koydum gene calisti.

Demem oki sizin arabadada bir yuva varsa yuzde doksan ihtimal o yuvaya pilsizde koysaniz calisacaktir.

Hayirli gunler
    Japon mühendislere üç kulhu bi elham

• Vag grubu araçlarda motoru düğmeye basıp çalıştırıyorsanız ve anahtarın içindeki pil tamamen bittiyse start butonuna anahtar ile bastırıyorsunuz ve çalışıyor.
  • sunbird kullanıcısına yanıt
    Hocam selâmlar fluencelerde kart pili bitirse nasıl çalıştırabiliriz?

• Skoda Karoq aracımın Perşembe günü anahtarı ilk defa çalışmadı. Yolda kalmamak için hep pil taşırım. Yeni araçlarda anahtarsız giriş olduğundan daha çabuk bitiyor pil sanırım. Sizde değişimi kendiniz yapmak isterseniz detayları anlattığım videoyu izleyebilirsiniz.

İçerisinden çıkan pil, 3V CR2025 model bir pildir, maliyeti 8 TL.

Aktivasyon yapmak oldukça kolaydır. Videoda detayları bulabilirsiniz.

• Anahtarı start stop tuşuna yaklaştırınca çalıştırıyor

• Kumandanın içindeki mekanik anahtarla kapı açılır, kumanda start butonuna yapışık tutularak araç çalıştırılır, çalışmazsa kılavuzundan anahtar nereye temas ettirilmeli ona bakılır.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • tasshelhoff kullanıcısına yanıt

O yuva zaten bütün arabalarda var, sadece japonlar düşünmemiş.

• kerotobil K kullanıcısına yanıt
    Hepsi tüm detayı ile kullanım kılavuzunda yer alıyor. Keşke biraz okusak :)

Anahtarı 10 sn boyunca (max rakamım bu arabada arabaya değişir) anahtarsız çalıştırma butonunun olduğu yere değil diğer tarafına tutuyorsun (genelde bu diğer taraf psa araçlarındadır ve değecek şekilde tutulur, bazı araçlarda aynı taragtadır ) ve araba çalışıyor.

Başta dediğim gibi kullanım kılavuzunu okumak daha faydalı, elinizin altındaki kitapçığı okumanızı tavsiye ederim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KIRCHHOFF -- 16 Şubat 2023; 23:39:26 >
  • Seat için söylüyorum...Anahtarsiz calistirma yapmak için, anahtarı, anahtar sokulan direksiyon yanindaki yere bitistirip(orada anahtar isareti var zaten) frene basip starta basiyorsunuz..

• Toyota'da anahtarın pili bitse bile kapını mekanik olarak açtıktan sonra anahtarı start/stop butonunun üzerine tutup tuşa basınca çalışıyor.

• Opelde kol dayamanın önündeki gözün içine koyunca çalışıyor. Mercedeste son modeller dışında düğme kapak şeklinde, altında klasik anahtar deliği mevcut.

• Ben de katkida bulunayim, belki bir arkadasin isine yarar.

Aracim 2015 Nissan X-Trail, arac anahtarsiz calisiyor.

Boyle sikintilar hep yolda uzakta caresiz bir yerlerde basiniza gelir, neyse ben de uzakta yoldayim, geceyi aracta gecirdim. Neden boyle basit bir soruna onlem koruma koymazlar anlamam, park farlarini acik unutmusum, sabah kalktim aku bitmis. Aracimda takviye kablosu var, yan taraftaki bir amcadan rica ettim, amca isteksizdi sanirim birazdan yasanacak sorun da bu isteksizliginden kaynakladi. İsteksiz yapılan bir işten hayır gelmez, isteksizce arabasini yanastirdi, akuye takviye yaptik, sorun halloldu diye sevinirken araba calisir calismaz amca kabloyu soktu ne acelesi var ise, sokerken tabi kablo baslarini birbirne degdirip kisa devre yaptirdi benim araca ve arac tekrar stop etti. Takviye kablosunu tekrar bagladik, start dugmesine basiyorum bu defa "anahtar algilanamadi" hatasi vermeye basladi. Anahtari start dugmesine yaklastiriyorum, normalde pil bittiginde bu ise yariyordu ama nafile.

Ben eyvah birseyleri kisa devre sirasinda mahvettik endisedindeyim, aksilik gunlerden pazar. Nissan yol yardimini aradim, bulundugum sehirdeki nobetci ustaya bagladi, usta basladi "beyni yanmistir, cekici ile alip goturmek lazim, makinaya baglamak lazim bugun gunlerden pazar, yarini beklemeniz lazim" falan filan, dedim "ya yolda kalmisim yapilabilecek hic bir cozumu yok mu" deyince sanirim insafa geldi de "akunun eksi kutbunu yerinden cikartip 1 dakika bekledikten sonra tekrar takviye yapin" diye bir cozumu belki istemeye istemeye agzindan cikartti.

Bunu uygulayinca araba calisti, ben de derin bir nefes aldim. Sanirim bir sekilde arabayi resetlemek anlamina geliyor, akunun eksi kutbunu cikartip tekrar takinca.

Bizim oralarda bir soz vardir, "yarali parmaga isemez", bizim insanlarin bazilari da yardim etmek konusunda neden bukadar isteksiz olurlar anlamiyorum, ustaya kendimi acindirmasam beni bir gun orda bekletip cekici getirtecek, servise goturecek falan filan, halbuki alternatif bir cozumu varmis, akuden eksi kutup basini cikart ve bekle ve sonra takip tekrar dene.

Umarim okuyan birilerinin isine yarar.

• kulferhat K kullanıcısına yanıt
    Bilgi için teşekkürler.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.