Şimdi Ara

Samsung tv alırken TEŞHiR ÜRÜN MÜ? kullanılmış mı uzun süre diye kaygılananlar, kullanım süresini görebilirsiniz,menüsünden bu yol ile

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
17
Cevap
2
Favori
11.281
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • "tv kapalı iken kumandadan sırasıyla fazla ara vermeden info-menü-mute power tuşlarına bas tv açılacak servis menüsü karsında svc nin üstüne gel enter de oradan panel display tıme de süreye bak ...

servis menüsünde başka biryere dokunma kumandadan tv yi kapat o kadar... "

Benimde aklıma gelmişti ilk aldığımda samsung tv'yi ama klasik kontroller yapmıştım.....

İşte, arka kapak deliklerinde vida izi var mı, çerçevede çizik var mı.... Kumanda pilleri daha önceden kullanılmışmı yoksa ilk kutudan çıkınca ben mi takıyorum,tv ayağında çizik çok mu? ..... Gibi gibi.... Forumda tecrübe paylaşan arkadaşların anlaattıklarından öğrendiklerimiz işte....

Ama bu DİSPLAY TİME süresi bize daha net bilgi verecek gibi.... Samsung için bunlar.... Heleki samsung LCD aldıysanız ,EKRANDA YANMA OLAYINI (sürekli aynı kanalı saatlerce kanal değiştirmeden izlerseniz,kanal logosu ekranda iz yapıyor ve paşka kanala geçseniz tv'yi kapatsanız bile o iz orada kalıyor,en az 2 saatte bir bir zaping gerekiyormuş :) bu sorun 200 saat izlemeden sonra -yakmadan!- geçiyormuş bu olayın olma ihtimali....) AŞABİLMENİZ için 200 saat izlenme süresi içinde yararlı olabilir.....

Başka markalar içinde varsa bu display time öğrenebilme bilgisi burada paylaşalım lütfen....

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi baris347 -- 19 Nisan 2011; 14:41:46 >

• Yapay Zekanın Yanıtı

Samsung TV'nin Kullanım Süresini Öğrenme

Samsung TV satın alırken kullanım süresi konusunda endişeleniyorsan, bu bilgiyi kolayca öğrenebilirsin. Samsung TV'lerin özel bir özelliği sayesinde, cihazın toplam çalışma süresini görüntüleyebilirsin.

Bu bilgiyi öğrenmek için aşağıdaki adımları izle:

• TV'nin uzaktan kumandasını al.
    • "Ayarlar" menüsüne git.
    • "Genel" sekmesini seç.
    • "Sistem Yöneticisi" alt menüsüne git.
    • "Panel Display Time" seçeneğini bul.

Bu seçenek, TV'nin toplam çalışma süresini saat olarak gösterir. Bu bilgi, cihazın önceki kullanım durumu hakkında fikir edinmene yardımcı olabilir.

Örneğin, "Panel Display Time" 1000 saat olarak görünüyorsa, bu, TV'nin yaklaşık 41 gün boyunca kullanıldığı anlamına gelir (günde ortalama 24 saat).

Bu bilgi, Samsung TV'nin kullanım ömrünü tahmin etmene yardımcı olabilir. LED TV'lerin tipik kullanım ömrü 5-7 yıldır, ancak kullanım yoğunluğuna ve bakımına bağlı olarak bu süre değişebilir.

TV'nin kullanım süresini öğrenmek, bilinçli bir satın alma kararı vermene yardımcı olabilir. Kullanım ömrü beklentilerini karşılayan ve ihtiyaçlarına uygun bir TV seçebilirsin.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • o ssüreninde sıfırlanabıldıgını okumustum forumlarda
  • quote:

Orijinalden alıntı: arifnihat
    o ssüreninde sıfırlanabıldıgını okumustum forumlarda

%90 'lık firma çalışanı o olayı yapmayı AKIL EDEMEZ, BİLMEZ ve YOLLADIKLARI KİŞİNİN BU "display time" kontrolünü yapacaklarına ihtimal vermez....

(%99 diyecektim aslında ama ,ihtimal olsun diye %90 dedim :)
  • güzel paylaşım :) lcd lerde ekran yanması (burn ın) olması çok zor bahsettiğin olay plazma tv ler için geçerli ayrıca burn olayı ilk 200 saatle sınırlı değil bu risk her zaman var ...
  • Burn-in denilen iz kalma sorunu Plazmalarda vardır. 200 saat düşük ayarda kullanım vs vs hepsi plazma içindir.

LCD lerde bunun olması çok çok daha zordur. Ve LCD de olan ile Plasma da olan olay aynı değil tamamen farklı şeylerdir.

Bir de merak ediyorum servis menüsüne girmek garantiyi iptal edeceğinden nasıl olup bu TV şu kadar saat kullanılmış diyeceksiniz?

Tek şansın ben bu tv yi beğenmedim demek olacak.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aresmar -- 20 Nisan 2011; 9:51:21 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: aresmar

Burn-in denilen iz kalma sorunu Plazmalarda vardır. 200 saat düşük ayarda kullanım vs vs hepsi plazma içindir.

LCD lerde bunun olması çok çok daha zordur. Ve LCD de olan ile Plasma da olan olay aynı değil tamamen farklı şeylerdir.

Bir de merak ediyorum servis menüsüne girmek garantiyi iptal edeceğinden nasıl olup bu TV şu kadar saat kullanılmış diyeceksiniz?

Tek şansın ben bu tv yi beğenmedim demek olacak.

gelen yetkili servise kontrol ettirdim denilebilir

• servis menüsüne girip çıkmak garantiyi etkilemez zaten kimsede bilemez girip cıkıldığını eğer oradan settıngs e girip ayarlarla oynayıp paneli elinize alırsanız o zaman garanti falan sökmez ...
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: pascall35

servis menüsüne girip çıkmak garantiyi etkilemez zaten kimsede bilemez girip cıkıldığını eğer oradan settıngs e girip ayarlarla oynayıp paneli elinize alırsanız o zaman garanti falan sökmez ...

Girip çıkmak tabii ki etkilemez benim dediğim ordaki veriye dayanarak bişey diyemezsiniz. Adam senin ne işin var servis menüsünde yassah kardeşim sorumluluk almıyoz der çıkar işin içinden.
  • mesajım bulunsun ilerde lazım olacak...
  • Arkadaşlar ,

Bir tvnin kullanılmış olup olmadığını anlamanın en iyi yolu gözle kontroldür.

Anahaber bültenlerinde veya haber kanallarında polisin şuçluları nasıl yakaladığı ifşa ediliyor ve bu da polisin işini zorlaştırırken suçlulara akıl vermek oluyor. Bu forum ve bu tip bir başlık da özellikle firma çalışanları tarafından takip edildikleri için yapmış olduğunuz yorumlar ve verdiğiniz bilgiler " Hırsıza yol göstermek " şeklinde karşı tarafa yardım etmek olur.

Kullanılmış tvde illaki toz ve kir olur. Silinirse ya silme izi kalır yada tozlar bir yere birikir. Evinizde annenizden, eşinizden veya kız kardeşinizden yardım isterseniz onlar çok kolay temizlik yapılıp yapılmadığını size söylerler. Hiçbir zaman kullanılmış tvde , yeni elektronik cihazlara has koku olmaz.

Samsung tvlerdeki çalışma saati otomobildeki kilometre saati gibi güvenirili bir şey değildir. Fabrika ayarlarına dönülününce sıfırlanır ve bunu tüm firma çalışanları bilir. Sizin evinize gelen servis çalışanları bu işin en masum kısmıdır. Genelde iyi niyetlidirler ama firmaların satış ve garanti polikaları doğrultusunda haraket etmek durumundadırlar.

Yeni tv alırken kullanılmış tv gönderilerek kandırılmanıza benzer bir durum da tamire giden tvler üzerinde yapılan oyunlardır. Tamir etmek veya değiştirmek yerine size aynı tvyi geri gönderebilirler. Bunu da anlamak mümkündür ama açıktan yazılırsa firmalarda başka yöntem gelişitireceklerdir. .

Forumda iki durumun da örneği vardır , sizlerde bunu açıktan konuşarak karşı tarafa yardımcı olmayın , yaratıcılıklarını geliştirmeyin.

• Yepyeni bir tv ilk çalıştığı saatlerde hafif yanığa benzer bi koku yayar arka havalandırma ızgarasından. İçindeki bileşenler ilk defa uzun süre açık kalıp ısındıklarından bu koku her zaman belirgindir. Bir kaç saat sonra bu koku yok olur. Bu nerdeyse tüm elektronik aletlerde olur.

Her ne kadar anlaşılması her zaman kolay olmasada çok belirgin bir işarettir. Bunu pek çoğunuz aslında fark etmişsinizdir. Yeni kokusu derler.
  • benim 46c650'm de dün geldi fakat servis menüsünde panel display time diye bir başlık göremedim. panelin üzerindeki yazılım yanlış hatırlamıyorsam 17 ocak 2011 e ait.sebebi bu olabilir mi? yanık veya yeni kokusu ise yoktu fakat gayet temiz ve izsiz görünüyordu.
  • Yanık kokusu ilginç bir detaymış, gerçekten de işe yarıyor:)
  • quote:

Orijinalden alıntı: baris347

"tv kapalı iken kumandadan sırasıyla fazla ara vermeden info-menü-mute power tuşlarına bas tv açılacak servis menüsü karsında svc nin üstüne gel enter de oradan panel display tıme de süreye bak ...

Benimde aklıma gelmişti ilk aldığımda samsung tv'yi ama klasik kontroller yapmıştım.....

İşte, arka kapak deliklerinde vida izi var mı, çerçevede çizik var mı.... Kumanda pilleri daha önceden kullanılmışmı yoksa ilk kutudan çıkınca ben mi takıyorum,tv ayağında çizik çok mu? ..... Gibi gibi.... Forumda tecrübe paylaşan arkadaşların anlaattıklarından öğrendiklerimiz işte....

Ama bu DİSPLAY TİME süresi bize daha net bilgi verecek gibi.... Samsung için bunlar.... Heleki samsung LCD aldıysanız ,EKRANDA YANMA OLAYINI (sürekli aynı kanalı saatlerce kanal değiştirmeden izlerseniz,kanal logosu ekranda iz yapıyor ve paşka kanala geçseniz tv'yi kapatsanız bile o iz orada kalıyor,en az 2 saatte bir bir zaping gerekiyormuş :) bu sorun 200 saat izlemeden sonra -yakmadan!- geçiyormuş bu olayın olma ihtimali....) AŞABİLMENİZ için 200 saat izlenme süresi içinde yararlı olabilir.....

Başka markalar içinde varsa bu display time öğrenebilme bilgisi burada paylaşalım lütfen....

arkadaşlar ben led tv aldım teşir ürünü satan eleman abien fazla 2 haftadur teşirde dei servis menüsüne girdim svc ye tıkladım dısplay time nin karşısında :22hr yazıyor bu kaç saat yada kaç ay -gün- hafta ne anlama geliyor acaba bilşen varsa lütfen paylaşanlirmi

• Yararlı konu.Diğer markalar içinde varsa paylaşın lütfen
  • arkadaşlar biraz önce tekrar baktım 25hr yazıyor heralde bu saat ama benim kini alırken arkadaş sıfırlayalım demişti demekki orayıda sıfırlamış başkada görülecek bir yeri yok heral bilen varsa lütfen yazsın saygılar...
  • quote:

Orijinalden alıntı: baris347

"tv kapalı iken kumandadan sırasıyla fazla ara vermeden info-menü-mute power tuşlarına bas tv açılacak servis menüsü karsında svc nin üstüne gel enter de oradan panel display tıme de süreye bak ...

Dedigin yere girdim ama orada oyle bi yer yok. Kaldirmis olabilir mi acaba. Panel init time var 250 yaziyor.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.