Şimdi Ara

Oto'ma boya sıçramış...mazotla silsem ne olur? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
38
Cevap
1
Favori
36.412
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orjinalden alıntı: roverci

SIÇRAYAN BOYA NE BAZLI İSE O BOYANIN İNCELTİCİSİNİ KULLANACAKSIN...
    SU BAZLI PLASTİK, DIŞ CEPHE, SİLİKONLU VS BOYA İSE SUYLA, YAĞLI BOYA İSE SENTETİK TİNERLE ÇIKAR. TİNERE DİKKAT ET, SELÜLÖZİK OLMASIN. ÇÜNKÜ ARACIN BOYASINI DA ÇIKARIRSIN...SENTETİK OLACAK...

hocam çok teşekkür ederim sentetik tiner olayı baya bi işime yaradı beni büyük bir sıkıntıdan kurtardın
    paylaşım için çok ama çok teşekkür

• aracın üzerine en kötü ihtimalle selülozik boya yapıştı diyelim.

akrilik tiner bu durmlarda en iyisidir. çünkü selüloziğe göre daha yumuşaktır
    selülozik tiner çok sıcak bir yüzeyde matlaşma ve delme yapabilir. ama illede zarar verir diye bir şey söz konusu değil. kaldıki araç boyasının özünde bu tinerden var ve fırında işleme sokulduğundan yüzeyde selülozik tiner yanlızca matlaşma şeklinde görünür.
    sentetik tiner çözmeyebilir ama boya selülozikse çözebilir. nasıl sonuç vereceği boya ile ilgilidir.
    gaz yağı çözmez ama mazot benzin ve gaz yağı zifti çıkarır
    mazot çözmez
    alkit boya veya duvar boyasıysa su bazlıysa selülozik tiner çözer
    en son matlaşma olur pasta geç ve cila at
    mümkün olduğunca sıcakta bu işlemi yapma.

veya aracın üzerinde kurumasına izin ver ve sonradan araca boya koruma yaptır.
    tabiki ne yapacağına herşeyden önce aracın üzerindeki boya miktarı ve hammadesine göre karar vermek lazım

aracın üzerine ağaç reçinesi yapışmışsa boyayı delebilir (saca kadar değil) buda zamanla vernik yırtılmalarınada sebep olur.
    en yakın zamanda boya koruma yaptırmak ve her sene yaza girmeden yenilemek doğru karardır.

kolay gelsin
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >

• bir tüp ince polish pasta al. beyaz boya parçacıklarının olduğu bölümere uygula. pamuk ya da üstüpü ile biraz bastırarak çıkarırsın.
  • geçenlerde arabayı parkettiğim sokaktaki binanın dış cehpesini boyuyorlarmış, arabanın kaportasına ve camlarına krem renginde minik minik boya taneleri sıçramış, camlar dahil heryere yapışmış Tırnakla çıkıyor. Bir oto yıkamaya arabayı yıkatırken sordum "kil ve suyla" çıkarabileceklerini söylediler ve yanımda örnek bir uygulama yaptılar, başarılıydı. Açıkçası 80 ytl pahalı geldiği için yaptırmadım. Belki su ve fırçayla da çıkacaktır ama yeni arabaya fırça vurmak istemiyorum. bu bahsi geçen kil nedir nerede bulunur? Araç 2008 astra şimşek gri metalik boya.

buradaki önerilerden hangisi idealdir? Gaz yağı bulamadım benzinle deneyeceğim gibi görünüyor. Boyaya herhangi bir zarar verir mi? Ayrıca benzinle ya da gaz yağıyla sildikten sonra yıkamak mı gerekir komple?

şimdiden teşekkürler
  • quote:

Orjinalden alıntı: serkes

aracın üzerine en kötü ihtimalle selülozik boya yapıştı diyelim.

akrilik tiner bu durmlarda en iyisidir. çünkü selüloziğe göre daha yumuşaktır
    selülozik tiner çok sıcak bir yüzeyde matlaşma ve delme yapabilir. ama illede zarar verir diye bir şey söz konusu değil. kaldıki araç boyasının özünde bu tinerden var ve fırında işleme sokulduğundan yüzeyde selülozik tiner yanlızca matlaşma şeklinde görünür.
    sentetik tiner çözmeyebilir ama boya selülozikse çözebilir. nasıl sonuç vereceği boya ile ilgilidir.
    gaz yağı çözmez ama mazot benzin ve gaz yağı zifti çıkarır
    mazot çözmez
    alkit boya veya duvar boyasıysa su bazlıysa selülozik tiner çözer
    en son matlaşma olur pasta geç ve cila at
    mümkün olduğunca sıcakta bu işlemi yapma.

veya aracın üzerinde kurumasına izin ver ve sonradan araca boya koruma yaptır.
    tabiki ne yapacağına herşeyden önce aracın üzerindeki boya miktarı ve hammadesine göre karar vermek lazım

aracın üzerine ağaç reçinesi yapışmışsa boyayı delebilir (saca kadar değil) buda zamanla vernik yırtılmalarınada sebep olur.
    en yakın zamanda boya koruma yaptırmak ve her sene yaza girmeden yenilemek doğru karardır.

kolay gelsin

İşin ehli biri var bu forumda.

Boyanın durumuna göre hareket edilmeli.

Su bazlı boyaysa, su kullanılarak üstüpü ile silinirek çıkarılabilir.

Diğer durumda en iyisi gazyağıdır. Gazyağının aracın boyasına herhangi bir zarar yoktur. Hatta bazıları parlasın diye gazyağıyla silerler araçlarını.

En iyisi gazyağını boyalı yüzeye püskürtmek ve yarım saat kadar bekleyip silmektir. Daha kolay çıkar.

Ancak yine de riske girmeden, Sonax a falan gidip garantili iş yaptırmak en mantıklısı bence.

Selamlar

• Aynı problem bendede var birisi sag arka camurluga sürtmüş ve mavi boyasını bırakmış.. Mazot ile sildim çıkmadı yarın tiner diyecegim.
  • cilası sağlam arabanın boyası çıkmaz. sağlam olmayanın çıkar. gazyağı deneyin. boya kaportacıların tercihidir. şahinim varken benimde tercihimdi. şu an ki beyaz aracımda bi defa yine kullandım bi sorun olmuyor..

mazotta olabilir dikkatli yapın fazla dağıtmadan. saygılar..
  • Mazot ve gazyağının boyayı beslediği, aracı parlattığı doğrumudur?
  • Pasta uygula, benim arabamın üzerine dış cephe boyası serpilmişti küçücük noktalar halinde yıkattım banamısın demedi. tırnakla hafif sökülüyordu ama yüzlerce noktacık kim uğraşacak. Pasta cila vardı arabada onu uygulayayım dedim nasılsa zararı olmaz, gerçekten de yumuşatıp çıkardı, bastırmak gerekiyor tabi. Benzin de diğer bir seçenek işe yarayabilir. Yalnız kullanacağınız bez yumuşak olsun boyaya zarar vermesin.
  • Bilirkişi tiner tavsiye etti ama ben yine de yıkamadan sonra kalan 5-10 badana damlasının zamanla çıkmasını bekleyeceğim.
  • Arkadaşlar bende yeni boya yapılan bir binaya yakın park etmiştim. Artık rüzgardan falan da uçtu heralde dış cephe boyası küçük küçük birsürü beyaz lekeler oluştu. Gazyağıyla sildim geçmedi kollarımda mahvoldu ovmakta ama bir türkü çıkaramadım tırnakla kazımak gerekiyor ama he tarafında bir sürü var başa çıkamıyorum tavanda bile var zor ulaşıyorum. Oto yıkamacıya götürdüm geçmedi pasta cila atılması lazım dedi 150 Tl fiyat çekti ve pasta boyayıda inceltir biraz dedi. Arkadaşlar bunun kolay bir yolu yok mu boyaya zarar vermeden nasıl çıkarabilirim?
  • Aynı sorun bende de var. Arabaya dış cephe boyası sıçramış. Son çare ne yapılabilir ?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ersyno

Aynı sorun bende de var. Arabaya dış cephe boyası sıçramış. Son çare ne yapılabilir ?

aynı sorun bende de var.Aracın üzerinde beyaz küçük damla halinde boya lekeleri var.Siz sorunu çözdünüz mü?
  • quote:

Orijinalden alıntı: blackemre

quote:

Orijinalden alıntı: ersyno

Aynı sorun bende de var. Arabaya dış cephe boyası sıçramış. Son çare ne yapılabilir ?

aynı sorun bende de var.Aracın üzerinde beyaz küçük damla halinde boya lekeleri var.Siz sorunu çözdünüz mü?

Kendim çözemedim . Boyacıya getirdim . Benimkiler sert boya damlacıklarıydı , pasta ile de çıkmadı . Son çare tiner ile sildi çıktı . Üstüne de pasta cila geçti . Tinerden dolayı korkularım vardı ama çok şükür bir şey olmadı . Sorun çözüldü...

• arkadaşlar kil hamuru diye bişey varmış yeni öğrendim boyaları çıkarıyor

< Bu mesaj 18.9.15 tarihinde kaybolan verilerden kurtarılmıştır >
  • asikartal18 A kullanıcısına yanıt
    dostum aracıma dış cephe boyası şıcramış küçük zerrecik şeklinde.

KİL aldım ben de ama çıkarmıyor dostum denedim şahsen ben..

kayseri sonax a götürdüm cıkaramadılar.

tiner olmadı

pasta cila olmadı..

kili aldım internetten orjinal onunla denedim olmadı.. boşa para verme.
  • quote:

Orijinalden alıntı: osman turan

dostum aracıma dış cephe boyası şıcramış küçük zerrecik şeklinde.

KİL aldım ben de ama çıkarmıyor dostum denedim şahsen ben..

kayseri sonax a götürdüm cıkaramadılar.

tiner olmadı

pasta cila olmadı..

kili aldım internetten orjinal onunla denedim olmadı.. boşa para verme.

slm kardeşim ben buluta götürdüm tertemiz oldu sanırım ince zımpara ile çıkardılar 100 tl ye mal oldu
  • Arkadaşlar bugün arabamdaki bodykitleri söktüm. Şeffaf silikon ve sarı renkte macun sürmüşler. GAZ YAĞI ile bolca sildikten sonra buz kazıma plastikleri oluyor ucu düz olacak. Pürüzlü olmasın. Bununla baya bir kazıyarak çıkarttım. Arada da bezle islattim ki yumusasin. En sonunda da tekrar gazlı bezle sertçe bastırarak sildim. Eski halinin resmini cekmeyi unuttuğum için kıyamıyorum. Kesinlikle tiner denemeyin sentetik tinerde bile boyanın kalktığını öğrendim komşumuzdan.

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.