Şimdi Ara

SİZCE BU KAZADA KİM HAKLI

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
20
Cevap
0
Favori
816
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

dün bi kaza yaşadık ama kendi içimde ikimlemde kaldım. kroki ve kaza yeri fotolarını ekliyorum. sizce böyle bi kazada kime ne kusur verirler?

benim aracım ticari olan araç. kırmızı fasıla da yolun yarısına kadar geçtikten sonra yokuş yukarı tek yönden çıkan hızla gelen beyaz golf ile çarpıştık. polis ekipleri geldi tutanak tuttular. %75-%25 gibi bir suç dağılımı olur dediler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mordow -- 23 Ekim 2022; 11:36:52 >

• Yanıp sönen kırmızı, mutlaka durulması gerektiğini, yol müsaitse hareket edilip geçişin tamamlanması anlamına gelir. Golfün hızı pek önem kazanmaz çünkü, kazalarda oranlar %0 - %50 - %100 olarak belirtilir. Yani dediğiniz gibi %75 e %25 diye bir oran yoktur. Büyük ihtimal ile kaza raporu %100 siz suçlu olarak gelecektir. Geçmiş olsun bir taksici olarak daha dikkatli sürmeniz dileği ile.

• geçmiş olsun öncelikle.

asli kusur sizde, geçiş üstünlüğü olan arabaya çarpmışsınız. golf hızlı olduğu için tali kusuru var, %75-%25 mantıklı görünüyor.

edit: kusur oranlarında %25 kalkmış. %100 gelecektir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi OzzY® -- 24 Ekim 2022; 0:42:31 >
  • Kırmızı fasılalıda yolu kontrol etmek için yavaşlayıp durulur, geçiş önceliği araçların geçişini beklenir ve sonrasında yol boş ise geçiş yapılır. Siz bunu ihlal etmişsiniz. Sarı fasılalı yanan araca hızdan dolayı BELKİ %25 verilir. Kusurun tamamı size de çıkabilir. VW'deki hasar az değil. Airbag açtıysa perte dahi çıkarabilirler.

• Yanıp sönen kırmızı, mutlaka durulması gerektiğini, yol müsaitse hareket edilip geçişin tamamlanması anlamına gelir. Golfün hızı pek önem kazanmaz çünkü, kazalarda oranlar %0 - %50 - %100 olarak belirtilir. Yani dediğiniz gibi %75 e %25 diye bir oran yoktur. Büyük ihtimal ile kaza raporu %100 siz suçlu olarak gelecektir. Geçmiş olsun bir taksici olarak daha dikkatli sürmeniz dileği ile.

• Dj_Gençkan D kullanıcısına yanıt

eğer golf yeterince hızlı ise durup bakmakta yeterli olmayabilir, ayrıca hem aşırı hız hem de kavşağa yaklaşırken hız kesmemek (yeşil bile yansa) tali kusurdur.

Ancak evet bunlar %50 etmez. Eskiden vardı %25, ne zaman kalktı acaba.

• OzzY® O kullanıcısına yanıt

uzun zamandır 0 , 50, 100 oranları var, golfun hızı kanıtlabilir durumda değil ki , zaten bilir kişi de bunu söyleyecektir artı fasıla ile kırmızı yanan kavşakta geçiş üstünlüğü olan araç hız limetleri dahilinde seyir ediyorsa ve kendine yanan bir ışık yoksa hızını kesmek zorunda değil, çünkü kavşağa gelmeden önce tabela ile tali yol bağlantısı işareti vardır.Yani tali yoldan bağlanan dikkat etmelidir. Artı ticari ön tampon ile ön kapı arasından girmiş, ben sağdayım nasıl olsa yol vermek zorunda düşüncesi ile dalmış, yanıp sönen kırmızı da durması gereken ticari taksi, şayet golf air bag açmış ve perte çıkmışsa taksi sürücüsüne geçmiş olsun.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dj_Gençkan -- 24 Ekim 2022; 1:42:49 >
  • Golf airbag açmadı arkadaşlar. Bu arada Kaza tutanağımız geldi. Bana asli karşı tarafa tali kusur vermişler. Hala 25-50-75-100 oranlar kullanılıyormuş. Tutanağı yazan polis de aynısını söylemişti zaten. Bana 75 karşı tarafa 25 kusur vermişler.

Benim aracıma 57-1a
    Karşı araca 52-1a

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Bu kaza da kim haklı?
    4 ay önce açıldı
    SİZCE BU KİM?
    8 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Dj_Gençkan D kullanıcısına yanıt

kavşağa yaklaşırken hız düşürmek her zaman zorunludur, madde doğrudan bu şekilde zaten:

"Madde 52 – Sürücüler:

a) Kavşaklara yaklaşırken,dönemeçlere girerken, tepe üstlerine yaklaşırken, dönemeçli yollarda iler-lerken, yaya geçitlerine, hemzemin geçitlere, tünellere, dar köprü ve menfezlere yaklaşırken, yapım ve onarım alanlarına girerken, hızlarını azaltmak,

...

Zorundadırlar."

yani hızın düşük olması önemli değil düşüreceksin diyor :) teorik olarak tüm kavşak vb kazalarında bu madde uygulanabilir durumda.

• Geçmiş olsun, 75-25 olduğunu bilmiyordum. Belki polis tutanağı olduğu için uygulanmıştır. SBM kusur kaydında 50 ve 100 var diye biliyorum. Bu tarz şüpeli durumlarda kanıtı artırmak için araç kamerası öneriyorum mutlaka. Araç hızının tespit edilemediği, sizin kurala uymanıza rağmen diğer aracın uymadığı durumları da kanıtlamakta faydalı olacaktır.

• Tam olay noktasında kameralar var. Ben beyaz aracın sahibi yerinde olsam itiraz ederdim %100 karşı tarafa verilmesi için. Aşırı hızla gelmediğini, kavşağa gelirken yavaşladığını kanıtlaması yeterli. Çarpan değil çünkü sağ önden almış darbeyi ve ilerleyebilmiş.

Burada ışık olmasa konu sahibi haklı çıkardı sağdan gelen olduğu için.

Bu da Golf'ün geldiği yönden bakış açısı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fractal design -- 28 Ekim 2022; 17:1:0 >

• Plaka 06 + bir de taksici hiç şaşırmadım. Sağına soluna bakmadan kırmızı ışık dinlemeden yola atlıyorsunuz.

• tutanağı siz tutsaydınız sigorta nezdinde 0-50-100 şeklinde kusur oranı tespiti var. Bir taraf asli kusurluysa direkt 100 alıyor yani. Ama olay yerine polis geldiyse tali kusur diye bir kavram da devreye giriyor. Mesela kavşakta yavaşlama kuralına uymadı diye geçiş üstünlüğü olsa bile %25 tali kusuru yapıştırıyorlar ki bu da sigortanın delinip ertesi sene basamaktan dolayı ciddi bir zam anlamına geliyor.

• yol hakkı beyaz arabada onun için ticari ana yola o şekil bodozlama giremez....karşı tarafın hızı vs kimseyi alakadar etmez....

beyaz arabaya yazık olmuş

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi deniz006 -- 10 Kasım 2022; 0:32:37 >
  • Taksicilerin hepsi istisnasız kasap gibi araba sürüyor. Taksici varsa hatalı kim bakmaya bile gerek yok. Türkiye'de uzak durulması gereken 3 meslek grubu. 1. galericiler, 2. taksiciler. 3. telefon tamircileri.

• dr0742 D kullanıcısına yanıt

Madem polis tutanak tutunca sigortalar yükseliyor; ben sigorta şirketlerinin yerinde olsam ne yapar eder kaza tutanağını sürücülerin tutması işini kaldırır tüm tutanakları polisin tutmasını sağlardım...SİZCE BU KAZADA KİM HAKLI 

Bu arada geçmiş olsun kazaya karışan kişilere...

• D@rbeli M@tk@p kullanıcısına yanıt

hocam hiç sorma, polis düzenleyince itiraz da edemiyorsun. Açık açık yazmış bir de karşı araç kontrolsüz kavşakta geçiş üstünlüğüne uymadığı için asli kusurludur diye. Sen de kavşakta yavaşlamadığın için tali kusurlusun gelecek yıl bi 2000 fazla sigortaya öde, şimdiki masrafının da %25'ini öde. Benim araba geçmiş gitmiş zaten adam sağına soluna bakmadan bodoslama kavşağa dalıp benim aracın arka çamurluğuna çarpmış, araç 180 derece ters dönmüş, diyor ki yavaş geçseydin :D Kendimiz tutsaydık %100 karşıya verilecekti. Çarpan adamın çocuğu da cama kafasını çarptığı için ambulans çağırıldı, polis de mecburen geldi. Gelmişken 2 tarafı boş çevirmeyeyim mi dedi ne yaptı anlamadım :D

• %25 kalkmadı arkadaşlar, sigorta nezdinde kalktı, polis düzenlerse var yine. Kendiniz düzenlerseniz 0-50-100, polis düzenlerse ara kusurlar da çıkabiliyor. Yaralanma ya da alkol vs. yoksa polis olay yerine gelse bile karışmıyor, aranızda halledin diyor, ama kendi işin içine girerse tali kusur yazabiliyor.

• Kırmızı fasılalılı da geçen araç suçludur kim ise

Kırmızı yanıp yanıp sönmesi demek, dur, sağa sola bak öyle geç demek

sarı yanı yanıp sönmesi demek, yavaşla, öyle geç demek

• %25 = yanıp sönen sarı ile sabit yanan yeşil arasındaki fark

geçmiş olsun

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.