Şimdi Ara

Kaza oldu kim haklı kim haksız?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
35
Cevap
0
Favori
1.445
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar pazar günü (2-7-2017 ) maddi hasarlı kaza yaptım bana bana göre ben haklıyım ben yola çıkmak için sokağın başına vardım solumda doblo tam köşebaşında görüş alanımı kapatmıştı bende yola yaklaştım biraz bekledim hafig arabanın burnunu 50 cm falan çıkardım sola dönüp sokağa girecektim gireceğim sokak çift yönlü yanı park anayol gibi ama solak neyse efendim arabanın burnunu hafif çıkarmamla arabanın bana vurması bir oldu benim tampondan sıyırdı geçti benim plaka uçtu sol far sinyal ve panjur kırıldı tampona çarpan aracın boyası tampona çıktı adam güya yavaş geliyormuş 40 km hızla geliyordum dedi amam hızı 60dan az değildi aramıda anlaşalım deyince ben arabama binip gedecektim benim zararımı kim karşılayacak dedi dedim benimde zararım var dedim o zaman aramıza tutanak tutalım dedi ama ben diyorum hızlı geliyodum o diyor hızım normaldi biz anlaşamayacağız polis çağıralımdedim polis gelmez aramızda tutanak tutalım dedi tutatağı tuttuk ama benim sigorta i onun zararı karşılarda acaba karşı tarafın sigprtası benim zararimı karşılatmı tutanaga burun buruna çarpıştık yazmış sigortayı aradım aracı servise götürün dosya açılsın dedi ben çerkezköycdyim anlaşmalı servis çorluda

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Arabam 1998 brodway

• Kaza oldu kim haklı kim haksız?

kaza mahali ben mert sokaktan sola çıkıyorum şok market yönüne oda solumdan geliyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 66 yozgat -- 4 Temmuz 2017; 11:7:36 >
  • solundan geldiği ve yollar eşit statüde olduğu için o suçlu. Eğer senin çıktığın yerde dur ya da yol ver işareti varsa sen suçlusun.
  • adam düz devam ederken yola atlamışsın. bana sen suçlusun gibi geldi.

Benim araç beyaz brodway

• hızı 20 km/s olsa da duramazdı o durumda bence
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Bu kaza da kim haklı?
    7 ay önce açıldı
    SİZCE BU KAZADA KİM HAKLI
    2 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Buda bana çarpan araç solumdaki doblo görüş alanımı daralttı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 66 yozgat -- 4 Temmuz 2017; 12:47:5 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: K@sToR

solundan geldiği ve yollar eşit statüde olduğu için o suçlu. Eğer senin çıktığın yerde dur ya da yol ver işareti varsa sen suçlusun.

sağdan gelene yol verilir ancak tali yoldan çıkan ana yoldakini bekler kuralı bunu ezer. yani. arkadaş suçlu. bence.
  • 66 yozgat 6 kullanıcısına yanıt
    senin çıktığın yerde herhangibir dur levhası yoksa o suçlu, geçmiş olsun.
  • beyinsis B kullanıcısına yanıt
    paylaştığı haritaya göre iki yol da aynı statüde. Eğer tali yol statüsünde belirlemişlerse ilgili sokağı yol ver ya da dur işareti koymak zorundalar. işaret varsa arkadaşı yoksa karşı tarafı suçlu çıkarırlar.
  • Vallahi ne yapacağımı şaşırdım sağdan soldan birkaç arkadaşa sordum sen suçlusun dediler

üç dört kaportacı ile görüştüm suç sende sigorta zararını karşılamaz dediler kaportacının biri 500 diğeri 400 öbürüde 300 tl işçilik istedi 400 tl isteyen dosyanı açarım ama sigorta ödemez sen haksızsın dedi diger kaportacılar parasını ver yapalım diyor bu rakamlar sadece işilik parça bana aitmiş durum böyle olunca dosya actırmadım anlaşmalı servise gitmedim bacanagıma kaza tutanağına göre ben haklı görünüyorum dedimsede başın ağrır uğraştırılar dedi bir arkadaşta tutanağı trafik polisine göster diyor kaza pazar günü oldu pazartesi sigorta şirketini aradım anlaşmalı servise gidecek dosya açtıracaksınız exper gelecek inceleyek dedi

• Parça masrafı sol far 100 tl sol sinyal 20 tl panjur 40 tl toplam 160 tl kayınço istanbulda arkadaşının kaportacı arkadaşı 150 ile 200 tl arasıişçilik alırım demiş istanbula götürmeyi düşünüyorum

• quote:

Orijinalden alıntı: K@sToR

paylaştığı haritaya göre iki yol da aynı statüde. Eğer tali yol statüsünde belirlemişlerse ilgili sokağı yol ver ya da dur işareti koymak zorundalar. işaret varsa arkadaşı yoksa karşı tarafı suçlu çıkarırlar.

nasıl aynı statüde? bir yol düz gidiyor ve öbürü ona bağlanıyor, ayrıca biri çift diğeri tek şerit. açıkça tali yol o, ayrıca tabela gerekmez, dur işareti zorunlu falan değil.
  • a aracı hatalı bence
  • 66 yozgat 6 kullanıcısına yanıt
    kimlik numaralarını sansürleseydin bari
  • Şu tabloya göre hata sizde düz giden ve anayoldaki aracın önüne çıkmışsınız bunun 50 cm 1 cm mi yok sizin çıktığınız yol baya baya ara yol sadece tabela konulmamış sanırım ama maalesef neden buraya tabela koymadınız diyemiyorsunuz

• Öncelikle geçmiş olsun Sen tali yoldan çıkmışsın. Bu sebeple suçlu seni sayarlar. Ancak sana çarpan aracın hızı şehir içi ortalama hızından fazla olduğundan dolayı suçun %75'ni sana %25' ini de karşı tarafa verirler.
    Eğer senin çıktığın yolu tali yol olarak baz almazlar ise Sen %100 haklı duruma geçersin. Soldakinin sağdaki araca yol verme kuralı vardır. Durum bundan ibaret.
  • Bu durumda kaportacıya dosya açtırsam olurmu yoksa dosya falan açtırmasam cebimdenmi yaptırsam karşı taraf hasar dosyasını açmış sms geldi ben daha açmadım sigorta karşılamaz diye 5 işgünü içinde açılması gerekiyormuş yani cumaya kadar açılması gerekiyor dosya açtırmak ücretlimi diyelim dosya açtıdım sigorta karşılamadı orada yaptırma zorunluğum varrmı bu konularda acemiyim ilk defa başıma geliyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 66 yozgat -- 4 Temmuz 2017; 22:28:10 >
  • Arkadaşlar bugün özel serviste hasar dosyası açtırdım ve diyelimki %50 kusurlu sayıldım peki ben diyebirmiyim ben aracımı burada yaptırmak istemiyorum diye?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 66 yozgat -- 5 Temmuz 2017; 13:59:30 >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.