Şimdi Ara

Nissan Qashqai 1.2 Dig-T Hakkında Bilgi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
8
Cevap
1
Favori
5.185
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Nissan Qashqai aracın 1.6 DCi 'yını kullandım çok memnun kaldım, biliyorum benzinli olduğu için 1.2 Dig-T daha fazla yakacak, daha güçsüz bir motor ve sevmediğim cansız tip CVT şanzımanı var ancak artık Corsa'ya sığamıyoruz :(

Bu araçların kronik sorunu var mıdır, aracı almadan önce neyine dikkat etmek gerekir bunları öğrenmek istiyorum.

Gönlüm DCi'da ama fiyatları 50-60 bin TL daha yüksekte kalıyor, 1.33 TCe olanlarında da Tekna değilde Visia adı altında boşline paketler var, açıkçası biraz doluluğu da önem veriyorum.

Bilgi ve görüşü olanların iletmesini rica eder, sağlıklı günler dilerim.

• www.sikayetvar.com
    Nissan Motor ve Qashqai Şikayetleri - Şikayetvar
    https://www.sikayetvar.com/nissan/motor/qashqai
  • ogremagix kullanıcısına yanıt

Hocam çok teşekkür ederim, anladığım kadarıyla bu araç çok yağ yakıyor hatta yağ yaktığı için yağı kalmayarak daha 30-4 bin de motoru eline alanda olmuş.

O zaman hiç bulaşmayayım , teşekkür ederim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi khanstern -- 14 Şubat 2022; 16:38:10 >
  • 1.3 digt bakın.

• Nissan da dizel olursa ömürlük binersin zaten kuşlanmışsınız

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Nissan 1.2 Dig-t motor yağ eksiltme kronik sorunu olan bir model. Bu sorunu 2018 sonrası çıkan makyajlı kasa ile çözdüler. Eğer 2018 ve sonrası alacaksanız karşılaşmazsınız bu problemle.

Bu aracı bu motorla uzun bir süre kullandım. Daha sonra değiştirdim.

Bu kasalarda kullanılan CVT şanzıman tork dayanımı düşük olduğu için, 1.2 manuel olanlara göre torku daha da düşürülmüş bir motor. Şanzımanda ise önceden belirlenmiş sanal oranlar var. Yani nispeten hissi daha iyi. Yine ilk kasalardaki kronik sorunlu CVT değil diye biliyorum.

Ayrıca, CVT şanzımanı düşük hızlarda çok konforlu buluyorum. Yani şehir içi trafik için bence birebir. Daha sonra çift kavrama kullandım mesela düşük hızlarda CVT'yi arıyorum.

Arabanın gücü olarak ise, yani zayıf bir araç ama standart kullanıcı için yeter diye düşünüyorum. Tabi beklentiniz ve sürüş stiliniz önemli. Ben çok güçlü bir araçtan geçmiş olmama rağmen öyle öldüm bittim durum yoktu.

Bunun yerine bütçeniz yeterse dizel-otomatik makyajlı (2018 üzeri ) orta paket bir Sportage da alabilirsiniz. Qashqai'den her yönüyle daha iyi bir araç diye düşünüyorum. Aynı anda şirkette olan Sportage'a binerken bunu karşılaştırma durumum olmuştu.

• Aynen bende 2016 var bidonla geziyom bagajda

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.