Şimdi Ara

'06 Nissan Micra 1.2 Mood 3K İncelemesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
0
Favori
1.433
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Öncelikle selamlar.Aracı kasım ayında anneme aldık.Zaten alırken foruma danışmıştım hatırlayanlar olacaktır.Öncelikle araba aldığımızda 44 bindeydi,şimdi 45 binlerde.Yani araba pek fazla kullanılmıyor.Annemin acemi olması sebebiyle böyle bir araçtercih ettik ama aslında hata ettik.(örn:uno varken parçası pahalı nissan).
    Teslim alınca arabaya hemen 4 lastik aldık ama daha bin km gitmeden sağ ön lastik kaldırıma sert bir şekilde sürtmekten yarıldı.Lastiklerin yeni olması sebebiyle tek lastik değişimi uygun görüldü.Bir diğer sorunda 2 ay önce geri vites lambasının yanmaması oldu.Temassızlık olduğu anlaşıldı ve halledildi.Arabanın(şimdilik)çıkardığı son sorun depo kapağının tam kapanmaması oldu.İçindeki dil tamir edilip buda halledildi.Aslında ikinci el bir araç için çok büyük sorunlar değil.Zaten arabada boya,değişen falan var ve yakından incelenince gözüme bazı şeyler takılıyor.Ama şase,tavan ve yürüyeninde sorun olmaması içimi rahatlatıyor.Zaten arbada ufak sürtmeler olmaya başladı bile.

Asıl konuya gelirsek arabayla ilgili görüşlerimi paylaşayım.

-Araç tam şehiriçi aracı.Direksiyon hafif ve görüş açıları süper.Tam bir bayan arabası.
    -Yakıt olarak yaptığımız yol sebebiyle net bir ölçüm yapamadık ama yakıtı fazla değil.
    -1.2 motor vergi avantajlı.
    -Yalıtım böyle bir araba için fena değil.(Açıkçası pek fazla ses testi yapamadım ama idare eder gibi geldi.)
    -İçi ferah,tavan yüksek ve bej döşemeler hoş gözüküyor.
    -Klima gayet iyi çalışıyor.Soğutma kapasitesi iyi.
    -3 kapılı olması sebebiyle kapılar büyük.Arkaya geçiş kolay.Aslında otoparkta büyük kapı dezavantaj ama pek bizi enterese etmiyor
    -Arka koltuklar son derece rahat ve diz mesafesi gayet yeterli.
    -iç mekan karşıdan kaliteli gözüküyor.
    -Benim görüşüm bu aracın direksiyon tasarımı çok hoş.
    -Ses sisteminin üstündeki göz iyi düşünülmüş.Ufak göz konusunda pek sıkıntı yok.
    -Koltuklar gayet iyi.
    -1.2 motor 65 beygir.Şehiriçinde yeterli ama uzun yolda araba gitmiyor.(çok geç hızlanıyor.)
    -Yüksek olması sebebiyle rüzgardan etkileniyor.
    -Ses sistemi bana pek kullanışlı gelmedi ve ses hacmi pek yüksek değil.
    -Vites bana biraz kemikli gibi geldi ama yolları net.
    -Araba tam bir japon.Süspansiyonlar sert ve konforda fazla iyi değil.(Ama bizim beklentilerimizi karşılıyor ve bence gayet yeterli.)
    -Aracın yoltutuşu süspansiyon sertliğiyle orantılı değil.Bana pek güven vermedi.Ama biraz yüksek olmasınında bunda payı var.
    -Ön göğüste takırtı,tukurtu var.Çukurlarda kendini yeterince belli ediyor.
    -Ön yolcu önündeki kaplama yumuşak görünüyor ama biraz sert.Aslında bence bu sorun değil ama malum işte forum şartları vsvs.
    -Kapı içleri pek kaliteli değil.hoş gözükmüyor ve çabuk yıpranıyor.
    -Bagaj ufak.Yükleme eşiği hafif yüksek ama yinede yeterli.

Tabi olumsuz yönlerin bazılarıda 2.ci el olmasından kaynaklanıyor.Ama şehiri içi kullanılacak bir araba için bazı şeyler pek önemli değil.Bana şehiriçi için tavsiye edermisin diyecek olursanız kesinlikle tavsiye ederim.
    Aklınıza takılan veya yanlış olduğunu düşündüğünüz şeyler varsa sorabilirsiniz.En yakın zamanda cevaplamaya çalışırım.
    Resim konusuna gelince şu an arabadan biraz uzaktayım.Zaten pek resim koyma taraftarı değilim.
    Benim görüşlerim şimdilik bu kadar.Akşam 9'dan sonra konunun başına geçerim.Biraz yüzüp dinlenmem lazım

Teşekkürler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Yavuz. -- 9 Temmuz 2012; 13:38:56 >

• Güle güle kullanın. Bende tip olarak çok sevimli buluyorum aracı.
  • quote:

Orijinalden alıntı: SSamet.

Güle güle kullanın. Bende tip olarak çok sevimli buluyorum aracı.

Tesekkurler.Dış görünüşü almamızı etkileyen en önemli sebeplerden biri oldu.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bende arabanın tipini çok seviyorum özellikle şu son kasadan önceki yani sizdeki çok sevimli.
  • quote:

Orijinalden alıntı: enpisagor

Bende arabanın tipini çok seviyorum özellikle şu son kasadan önceki yani sizdeki çok sevimli.

Bende son kasayı sevemedim.Önceki kasa daha alımlı gibi.
  • Konu Yukarı
  • Üzerinden zaman gecti ama konu yukarı.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • en büyük hata aceminin eline vermek olmuş.
    az yakmasıyla şehir içinde kullanım kolaylığı sunmasıyla güzel araçtır micra.
    performans besklemeyeceksiniz elden bir şey gelmez zaten performans üretimi değildir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: shadowgeist

en büyük hata aceminin eline vermek olmuş.
    az yakmasıyla şehir içinde kullanım kolaylığı sunmasıyla güzel araçtır micra.
    performans besklemeyeceksiniz elden bir şey gelmez zaten performans üretimi değildir.

Aslında haklısınız ama boyasiz,Kazasiz Getz'i vermek yerine bu daha iyi bir fikirdi.Tabi arabayı aldıktan sonrası icin konuşuyorum.
    Tabi bir unoya gore imajı daha iyi.Geriye dikkatli kullanmak kalıyor.

Edit:performans beklentisi kesinlikle yok.Sonucta acemi arabası.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Yavuz. -- 9 Temmuz 2012; 14:34:47 >
  • arkadaşlar bende hanıma almayı düşünüyorum malumunuz yeni ehliyet aldı çarpıcak edicek illaki, parça fiyatları ne alemde şu aralar ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: redboxer82

arkadaşlar bende hanıma almayı düşünüyorum malumunuz yeni ehliyet aldı çarpıcak edicek illaki, parça fiyatları ne alemde şu aralar ?

Valla hocam nazar değmesin parçalık bir durum yaşamadık şimdiye kadar.Büyükşehirdeydeniz sıkıntı yaşayacağınızı sanmıyorum.Tabi yerli araçlar kadar uygun da olmaz.

Bu arada gerçekten berbat bir inceleme yapmışım.Sınav derdini atlatınca detaylı bir inceleme yaparım.Belki düşünenlere de faydası olur.

• Herkese iyi akşamlar.Yukarıdaki mesajı yazdıktan sonra trajik bir şekilde micra ile annem kaza yaptı.Ne yalan söyleyeyim yazarken içime doğmuştu tam saatine denk geldi herhalde.Artık forumda bir şey söylerken iki kere düşünmek gerektiğini anladım :)

• geçmiş olsun inşaallah annenizde bir şey yoktur.
  • Cok cok gecmis olsun, nedir son durum

• Şükürler olsun cana gelen bir şey yok.Sağ önden darbe almış.Çamurluk,tampon değişecek,kaput,sağ kapı ve sağ arka çamurluk boyanacak büyük ihtimalle.Karşı taraftaki şahinin durumu daha kötü.Tam burundan vurduğu için ön kısım komple revizyona uğrayacak.

İyi dilekleriniz için teşekkür ederim.

• Herkese iyi akşamlar.Kaza sonrası maliyeti örnek teşkil etmesi bakımından yazmaya karar verdim.

2 parça değişen(sağ ön çamurluk ve ön tampon) ve yeni parçalar ile birlikte 5 parça boya(sağ kapı ve çamurluklar+kaput ve tampon)
    Bunların toplam maliyeti 1000 lira gibi bir rakam tuttu.İşlemler sigortanın anlaşmalı olduğu kaportacıda yani sanayide oldu.

• Aracin donanimindan ve yakit tuketiminden hic bahsetmemissiniz. Sanirim bos versiyonu.

• quote:

Orijinalden alıntı: dkerem2

Aracin donanimindan ve yakit tuketiminden hic bahsetmemissiniz. Sanirim bos versiyonu.

Konu'nun inceleme bölümü neredeyse 1.5 senelik hocam.Daha sonraki gelişmeler için tekrar yazdım konuya.

Sorularınıza gelirsek;Evet araç boş versiyonu.2 hava yastığı,abs,cd çalar,klima var.Yakıt tüketimi olarak net bir şey söylemem zor.Çünkü yaptığımıız km dolayısıyla ölçme gereksinimi duymadık.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.