AM5 Sistemde yaşadığım Expo sorunu ve çözümü
|
Samsung LS28BG702EPXUF (Yeni model?)
Başlıkta belirttiğim modeli amazonda buldum. İlginçtir ne samsung'un kendi sitesinde, ne youtube'da ne de yabancı forumlarda hiçbir bilgi yok.
Bana sanki LS28AG700NUXUF kodlu modelin güncellenmiş hali gibi geldi. Ancak bu sefer tizen işletim sistemi de var içinde. Önceki modeli satın alıp sorunlar nedeniyle iade etmiş biri olarak belki bu monitörü satın alabilirim. Tabi bilgi ve inceleme bulabilirsem :)
31.03.2023 Ekleme:
Ürün yurt dışında Samsung G70B olarak biliyor. Youtube ve rtings de incelemesi bulunuyor.
Rtings incelemesi ve gigabayte m28U karşılaştırması için;
Bu da baka bir yabancı sitede insanların monitöre yaptığı yorumlar. Aralarında stand by sonrası uyanamama, bir süre sonra kırmızı dikey çizgiler oluştu diyenler var;
Aynı monitörün 32" versiyonuna yapılan youtube incelemesi;
İlk araç tavsiyesi
Selamlar
Yıllardır araç almaya niyetlenip ya imkanlar nedeniyle ya da cesaret edemeyip bir araç almadım. Bu nedenle de ne yazık ki 50bin verip almadığım araçlar için şimdi 400binleri vermek üzereyim.
Şoförlüğüm zayıf. Sadece 1 kere İstanbul - İzmir arasındaki otoyolda araç kullandım. Ancak o da şehirler arası olduğundan nispeten kolaydı.
Bütçem maksimum 440bin gibi gözüküyor. Taşıt ya da finansman kredisi kullanacağım için net rakam veremiyorum. Aracı genel olarak hafta sonları şehir içinde kullanıcam. Yılda 2 kere de uzun yola çıkarım muhtemelen. Yani özetle beni a noktasından b noktasına götürsün, bakım masrafı, vergisi düşük olsun yeter düşüncesindeyim.
Yıllardır hep clio4 alma hevesim vardı. Ancak yakın bir zaman önce bir arkadaşım clio5 1.0 sce aldı ve genel olarak memnun olduğunu söylüyor. Kullanım senaryosu da benimle benzer. Bu nedenle bu araca yöneldim. Etrafımdaki çoğu insan alma, gitmez o araba diyor. Youtube incelemelerine baktığımda uzun yolda 90-100km hızları rahatlıkla görüyor gibi. Zaten hız merakım olmadığından ve hep tedbirli biri olduğumdan araç güçlü olsa da ben bu hızların üzerine çıkmazdım gibi geliyor. Bu nedenle neden olmasın diyorum ancak yine de sizlere sorarak danışmak istedim.
Aldığım aracı minimum 4 yıl kullanmak zorunda olduğumdan, bu süre sonunda aracın yaşı da çok artmamış olsun istiyorum. Clio4 0.9tce alırsam benim alabildiklerim genelde 2019 model gibi gözüküyor. Clio 5 ise 2021 model alabiliyorum. Bu da +2 yıl avantajı sağlıyor bana.
Sizler bana ne önerirsiniz? Sizce hangi araç alınmalı? İlla clio olmak zorunda değil. Başka marka model de önerebilirsiniz. (Tabi bu bütçede varsa)
Ek bir soru olarak da clio 5 de 65bg ve72bg iki ayrı model var. Sizce 72bg olan çok daha farklı hissettirir mi yoksa hissedilecek bir fark yok mudur?
Yardımcı olan herkese teşekkür ederim.
SAMSUNG LS28AG700NUXUF hakkında
Selamlar
Konu oluşturulurken farklı 2 monitörün kıyaslamasının yapılması amaçlanırken, daha sonra başlıkta belirtilen model hakkında incelemeler ağır bastığından konu başlığı ve ilk mesajın içeriğini değiştirilmiştir. Bu konuda SAMSUNG LS28AG700NUXUF model monitör hakkında incelemeleri, farklı soru-sorun ve yanıtlarını bulabilirsiniz.
Ürünün rtings incelemesi için =>
Asus TUF GT301 yerine GT501
Selamlar
Dün sistemim için gerekli olan Psu’yu aldıktan sonra kurmuşken yeni kasaya kurayım diyerek yeni bir kasa aldım. Çünkü aşağıdaki foto da görebileceğiniz gibi kasa çok küçük geliyor. Ekran kartı öndeki radyatörün fanlarına 0,5cm mesafede. Ayrıca sıvı soğutma sistemini anakart tepsisi tavana çok yakın olduğundan üst kısma kuramamıştım. Fanlar anakart soğutucu bloklarına denk geliyordu.
Bu nedenle uzun süredir aklımda olan GT501’e yöneldim. Asusun geri ödeme kampanyası ile birlikte amazondan RGB modelini 1250 liraya sipariş etmiş oldum.
Sipariş biraz aceleye geldiği için konu açıp sormak istedim. Eğer bu civarda bir bütçe ile alabileceğim daha ferah bir kasa önerirseniz, bu siparişi iptal edip onu alabilirim.
Teşekkürler
850w Psu önerisi
Selamlar
Bilgisayarım sürekli 7/24 açık. Bu nedenle iş yerinde ya da dışardayken gözümü arkada bırakmayacak bir psu almak istiyorum.
Mevcut sistemim;
asus b550 pro wifi anakart
xpg 2x8 16gb 3200mhz ram
amd 5600x işlemci
thermaltake th240 sıvı soğutucu
asus tuf 3070ti
970 pro 1tbb ssd
corsair cv650
Bileşenlerinden oluşuyor. Ekran kartımın maliyetini düşürebilmek için bilgisayarımı kullanmadığım zamanlar da mining yapıyorum. Bu nedenle mining sürecinde sadece gpu 230w civarı bir güç tüketiyor.
Aslında matematik hesabı olarak 650w yetiyor gibi dursa da hem gereken miktarın biraz üzerinde pay olmasını istediğimden, hem de yüksek akım, düşük gerilim ya da gerilim dalgalanmaları vb durumlar için ekstra sertifikaları olan bir psu kullanmak istiyorum.
Seçeneklerim;
Asus rog thor 850w
Seasonic focus 850w
Xpg core reactor 850w
Corsair Rmx850
Özelikle asus ile diğerleri arasında minimum 600TL fark var. Ya da xpg aralarında en ucuzu mesela ama diğer seçenekler alınabiliyorken alınır mı emin olamıyorum. Çünkü neredeyse hiçbir satış sitesi ürünlerin koruma sertifikalarını eklememiş. Ya da ben göremedim.
Sonuç olarak beklentilerim ve sistemin durumu göz önünde bulundurulduğunda hangi psu seçimi mantıklı olur?
Yardımcı olursanız sevinirim.
Not: Asus arada 1600 liraya düşüyormuş. O fiyata bulunduğunda seçim mutlaka asus olmalı mı?
İtopya-Teknoking sistem hakkında
Herkese merhaba
Beni orta vadede idare edebilecek bir sistem arayışındaydım. Bütçem de aslında 5500 civarıydı ancak gördüğüm kadarıyla verilen paraya değmeyecek sistemlerdi. Daha sonra başlıkta belirttiğim isimli sistemi gördüm. 6750TL fiyatı var. Bu fiyata bu sistem alınabilir mi sizce? Ya da 200-300 daha ver şunu al diyeceğiniz bir model var mıdır?
edit: ek olarak birde şu sistemi beğendim. Psu’yu sharkon ile update ettim.
|
144 Hz için Ekran kartı güncellemesi
|
Araç almak mantıklı olur mu?
|
Meslek: Ar-Ge Çalışanı
Alışveriş yaptıklarım: supermum // yarasa125 // El_Emin // Bjk_Cem // __END__ // NOS_91 // musa69 // izomer // |
Son Giriş: 18 sa. önce
Son Mesaj Zamanı: 2 hafta
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 2.638
İkinci El Bölümü Mesajları: 162
Konularının görüntülenme sayısı: 30.108 (Bu ay: 952)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 529 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Donanım / Hardware