Şimdi Ara

VİTES BOŞTAYKEN ŞANZUMANDAN GELEN SES?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
19
Cevap
0
Favori
26.558
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar vites boştayken şanzumandan ses geliyor ancak debriyaja bastığımda ses kesiliyor sizce bunun sebebi nedir ? bu arada araba 96 model doğan slx

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Solitude -- 17 Haziran 2006; 13:38:50 >

• Yapay Zekanın Yanıtı

Vites Boştayken Şanzımandan Gelen Ses

Vites boştayken aracınızın şanzımanından ses gelmesi, yaygın bir sorundur. Bu ses, bir uğultu, vızıltı, zıngırtı veya sürtünme sesi olarak kendini gösterebilir.

Aracınız boştayken şanzımandan ses gelmesinin çeşitli nedenleri olabilir:

• Rulman Sorunları: Şanzıman rulmanları aşındığında veya hasar gördüğünde, vites boştayken gürültüye neden olabilir.
    • Dişli Aşınması: Şanzıman dişlileri aşındığında veya hasar gördüğünde, boştayken dahi ses çıkarabilir.
    • Şanzıman Yağı Eksikliği veya Kirliliği: Şanzıman yağı, dişlileri yağlamak ve aşınmayı azaltmak için hayati önem taşır. Yeterli miktarda olmayan veya kirli yağ, boştayken şanzımandan ses gelmesine neden olabilir.
    • Kavrama Sorunları: Kavrama diski veya baskı plakası arızalıysa, vites boştayken bile sürtünme seslerine neden olabilir.
    • Sızıntılar: Şanzıman kasasında veya contalarda sızıntı varsa, sürtünme veya gürültüye neden olabilir.

Vites boştayken şanzımandan gelen sesleri görmezden gelmek, daha ciddi sorunlara yol açabilir. Bu nedenle, bu sorunu fark ederseniz en kısa sürede bir oto tamircisine başvurmanız önemlidir.

Sorunun teşhisi için tamirci, şanzıman yağını kontrol edecek, rulmanları ve dişlileri inceleyecek ve sızıntı olup olmadığını tespit edecektir. Gerekli onarımları veya bakımı yaptırarak, aracınızın şanzımanından gelen sesleri ortadan kaldırabilir ve sorunsuz bir şekilde sürmeye devam edebilirsiniz.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • quote:

Orjinalden alıntı: machine.

sebebini zaten söylemişsin.---------------96 model doğan slx

ya tamam araba eski bunu bende biliyorum ben gelen sesin sebebini öğrenmek istiyorum ne olabilir?
  • beyler hadi ya yokmu bilen
  • http://forum.donanimhaber.com/m_4362473/mpage_16/tm.htm
    yukarıdaki topicte @noss a sorarsan cevap alırsın
  • quote:

Orjinalden alıntı: Ahmey

donanımhaber forum
    MOTOR, donanım, şasi kısacası arabadan anlayanlar bu baslık altında toplanalım. » Sayfa 46 - 73
    http://forum.donanimhaber.com/m_4362473/mpage_16/tm.htm

teşekkürler adam ciddi cevap verdiğin için

• quote:

Orjinalden alıntı: Ahmey

http://forum.donanimhaber.com/m_4362473/mpage_16/tm.htm

@noss tatilde
  • Şaka değil. Alıntı ispatıdır.

noss
    Yüzbaşı
    15 Haziran 2006; 22:30:18

-----------------------------------------------------------------------------
    Tatil sebebiyle buralara eskisi kadar sık ugrayamabilirim siz takılın ben gelirim arasıra
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Yokuşta Gelen Ses
    11 yıl önce açıldı
    Vites değişiminde gelen ses
    4 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • yav biri bana bunu teknik olarak açıklayablirmi neden dir kardşeler yav
  • prizdirek bilyesinden gelio o ses benim arabamdada var aynı sorun ses ten başka bi zararı yokmuş sanırım ama deişmesinde fayda var doğanda fazla masraf açmaz sanırım
  • selam

evet o ses benim uno dada var.... vites boşta ve bazen viteste düşük devirdeykende geliyor motor sıcak değilken yeterince

tıkıtıkıtıkıtıkı ses deli ediyor beni
  • Dediğiniz ses debriyaj bilyası sesine benziyor ama şanzımandanda olabilir......... sesin nasıl olduğunu tam anlamadığımdan yorum yapamıyacağım ancak büyük ihyimal debriyaj bi ustaya hemen gösterin derim....
  • Büyük ihtimalle debriyaj bilyasından geliyodur. Bunu anlamak oldukça kolay. Araba durduğu yerde rölantide çalışırken ayağınla debriyaj pedalını yukarı doğru kaldırt ses kesildiyse debriyaj bilyasıdır. Fazla bi masrafı yok yapımında. Ama geciktirme.
  • evet beyler bu arada dışarı çıktım sanayi yolun üstündeydi babamla daldık sanayiye tofaşa girdik adam 2 sn dinledi abi bu prizdirek bilyasından geliyor dedi dedik nedie ne değildir? priz direk bilyasından geliyor doğanlarda tofaşlar bu hastalık var değişmesi için şanzumanın inmesi lazım ama değişse bile bi müddet azalır sesi keser ama sonra yine hortlar bence değiştirmeyin gerek yok bi sorun çıkarmaz telaşlanmayın dedi

aynen debriyaja basınca kesiliyor kesi gibi sessiz çalışıyor motor ama vitesi boşa alınca olduğu yerde dizel gibi çalışıyor uyuz bi sescevaplayan arkadaşların hepsine teşekkür ederim
  • Solitude kusura bakma anca sevap verebildim malum tatil cozmusun sorunu ama priz direk bilyası dogru teshis tofaslarda oluyor bu degissende tekrar yapabilir ama asıl sebebin arastırılması lazım bilyanın cabuk bozulmasının sebebi ne bu bulunmalı komple indirip sanzımana bakılırsa bulunabilir belki koklu bir cozum istiyorsan.
  • quote:

Orjinalden alıntı: noss

Solitude kusura bakma anca sevap verebildim malum tatil cozmusun sorunu ama priz direk bilyası dogru teshis tofaslarda oluyor bu degissende tekrar yapabilir ama asıl sebebin arastırılması lazım bilyanın cabuk bozulmasının sebebi ne bu bulunmalı komple indirip sanzımana bakılırsa bulunabilir belki koklu bir cozum istiyorsan.

• teşekkürler noss ancak yuinede bence 96 model arabaya göre sanırım normaldir son zamanlarda ortaya çıkmaya başladı herhalde bir yıla kadarda araba elden çıkacak cevabın için teşekkür ederim
  • ARKADAŞLAR CEVAP VERMİŞLER ZATEN...
    PRİZDİREK BİLYASI DİYENLER DOĞRU SÖYLEMİŞLER...
    DEĞİŞMEK İÇİN ŞANZIMAN İNECEK... ANCAK BU ÇOK ZOR BİR ŞEY DEĞİL... SANAYİDE İYİ BİR USTA RAHATLIKLA DEĞİŞEBİLİR...
    BENCE DEĞİŞTİR (YAKIN ZAMANDA SATACAK OLSAN BİLE)... YENİ TAKACAĞIN BİLYA EN AZ 7-8 YIL DAHA DAYANIR...

quote:

Orjinalden alıntı: Solitude

teşekkürler noss ancak yuinede bence 96 model arabaya göre sanırım normaldir son zamanlarda ortaya çıkmaya başladı herhalde bir yıla kadarda araba elden çıkacak cevabın için teşekkür ederim
  • acaba kaça patlarki şanzumanın inmesi biraz korkunç geliyor kulağa aslında arabada tertemiz değiştirilse hiçbirşeyi kalmaz 96 model ama daha 87binde
  • 100 - 150 YTL ancak tutar Debriyaj baski balatasi ile birlikte komple degisim yaptırmıştım ordan biliyorum
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.