Şimdi Ara

ŞANZUMANDAN GELEN SES

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
1.579
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar arabanın şanzumanından hafif bir gır gır gır gır diye ses geliyor.Ses vites boştayken geliyor ve debriyaja basınca kesiliyor.Vites geçişleri normal.Debriyajın yumuşaklığı filan aynı.Araba ilerlerken herhangi bir ses gelmiyor.Kavraması filan güzel.Bu ses başıma iş açar mı acaba?Araba 2009 1.6 leon manuel vites.

• Muhtemelen şanzıman içinde yer alan Prizdirek Bilyasının arızalanması sonucunda olan ses tarif ettiğiniz ses.Değişmesi için şanzımanın inmesi gerekir.Öyle kullanırsan da bir sorun olacağını sanmıyorum.Anca dediğin gibi ses yapar;debriyaja basınca da keser.Yine de ustana bir göster.
  • debriyaj bilyası bozulmuş olabilir
  • 2009 model bir arabadan böyle ses gelmesi şaşırtıcı.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Sonatave6

2009 model bir arabadan böyle ses gelmesi şaşırtıcı.

kaç modelden gelince şaşırmamamız gerekiyor.
  • sesin bir zararı olmaz.soğukken daha çok yapar ısınınca azalır.benim golftede yapıyor.
  • Bendede bazen oluyor sanırım tüm şanzumanlar ses yapıyor sonuçta metal aksam.. Ben 2 e taktığımda kalkışta çok hafif sanki bilye sesi geliyor ama hemen kesiliyor 1 sn sürüyor.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Yokuşta Gelen Ses
    11 yıl önce açıldı
    tekerden gelen ses
    13 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Deniz

Bendede bazen oluyor sanırım tüm şanzumanlar ses yapıyor sonuçta metal aksam.. Ben 2 e taktığımda kalkışta çok hafif sanki bilye sesi geliyor ama hemen kesiliyor 1 sn sürüyor.

Bende sadece vites boştayken oluyor.Onun haricinde arabayı kaldırırken ilerlerken herhangi bir ses filan olmuyor.Böyle devam etsem bişey olur mu acaba?
  • slm banada cvp verirseniz sevinirim aynı marka araçta bendede var sorunu yaptırabildinizmi?
  • Debriyaj bilyasında sorun var.
  • quote:

Orijinalden alıntı: one man one engine

Arkadaşlar arabanın şanzumanından hafif bir gır gır gır gır diye ses geliyor.Ses vites boştayken geliyor ve debriyaja basınca kesiliyor.Vites geçişleri normal.Debriyajın yumuşaklığı filan aynı.Araba ilerlerken herhangi bir ses gelmiyor.Kavraması filan güzel.Bu ses başıma iş açar mı acaba?Araba 2009 1.6 leon manuel vites.

50-60 TL'lik bir bilyanın çıkardığı bir ses. Sesin kesilmesi için şanzıman komple inecek, bu bilya değişecek. Ama böyle kullanmanızın bir zararı yok. Sadece ses yapar. Bir bilya için bir dünya şanzıman işçilik ücreti vermeye gerek yok. Debriyaja basınca kesilir, vitesteyken kesilir. Sadece vites boşta ve debriyaja basmıyorken duyarsınız.
  • Cevap veren arkadaşlara teşekkürler....İyi bir ustaya gösterdim ve bu sesin o zaman bir sorun olmayacağını sesin kavramadan geldiğini bana söylemişti.Şuan km 66 bin herhangi bir sorun yok ancak ses özellikle uzun yolculuklardan sonra araç beklemede ve vites boşta çalışırken biraz daha artarak devam ediyor yani eskiye nazaran %5-10 gibi bir artış var ama dikkat etmezsen rahatsız etmiyor...
    Merak eden arkadaşlar için vites kolunu boşta araç çalışırken 1. vitese doğru yavaşça itiyorsun ses kesilirse şanzumandan kaynaklı sorun eğer ses kesilmezse kavrmadan gelen basit bir sorun olduğunu söylemişti.Tabi aradan epey zaman geçti sanırım böyle çözmüştü yanlış hatırlamıyorsam....
  • Konu hortmuş.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.