Şimdi Ara

CRDi motordan gelen tuhaf ses

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
10
Cevap
0
Favori
7.344
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Yaklasik son 6 aydir aracimda gaz kestigimde bir ses gelmeye basladi. Ozellikle 3. Ve 4. Viteslerde cok rahat duyulabilmekte bu ses.

Hadiseyi acikliyorum;
    - duz bir yolda 3. Viteste ilerlerken 2250 devir civarinda tamamen gaz kestigimde, 1750 devire gelene kadar motor kompresyondayken aracin motor tarafindan tirtirtirtir (hizli sekilde) bir ses geliyor. 1750 civarinda bu ses tamemen yok oluyor. Bunu 4. Viteste de duyabiliyorum ancak 5. Viteste sanirim yol sesi ve ruzgar sesi duymayi engelliyor. 1. Ve 2. Viteste ise bu ses gelmiyor.

Ozellikle dar sokaklarda ses daha hizli yansidigi icin camlar acikken daha rahat duyulabiliyor. Ya da gece camlar kapali seyir halindeyken.

50k bakima goturdugumde bahsettim sorundan ancak pek ilgilenmediler...

Not: turbo destekli motorlarin duzgun kullanilmasi hakkinda bilgi sahibiyim. (bekleme v.s)

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• Ses şıkırtı şeklinde mi? Eğer şıkırtı şeklinde ise triger zincirinden geliyor olabilir zinciri bir kontrol ettirin.
  • Motor kasnağından da geliyor olabilir , onada bir baktırın bence. Kaput açıkken Motoru çalıştırın kaynağın olduğu yeri (sarj dinamosu kasnak falan birbirine kayışla bağlıdır) dinleyin oradan geliyorsa sorun kasnak olabilir.
  • @canvarol
    Ses ne şekilde tam olarak anlatamıyorum. Bu ilk arabam ve triger zincirinden nasıl bir ses gelir onu da bilmiyorum. Benim duyduğum çırçırçır / tırtırtır gibi bir ses bu. Ama dediğim gibi yalnızca motor kompresyona girince ve 2250 den 1750 ye düştüğü esnada geliyor.

@siyahus
    Rolantide bu sesi duymam ne yazık ki mümkün değil. Ancak sabahları motoru çalıştırdığımda vantilatör kayışından ince biz cızz sesi geliyor motor ısınınca gidiyor :) rölantide duyabildiğim tek kusur bu
  • 6 aydır ses geliyorsa merak etmeyin. Arkadaşların dediği gibi zinciri ve kasnakları kontrol ettirin. Bunun haricinde "tamam ses motorun içerisinden geliyor" deseniz de yapacak birşey yok. Dizel araçlarda sesler gelir, değişik sesler de gelir. Camı açıp duvar kenarında giderken dinlerseniz her seferinde bile değişik sesler duyabilirsiniz. Fazla dikkate almayın.

Zamanlama zincirini mutlaka kontrol ettirin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: aktuz

6 aydır ses geliyorsa merak etmeyin. Arkadaşların dediği gibi zinciri ve kasnakları kontrol ettirin. Bunun haricinde "tamam ses motorun içerisinden geliyor" deseniz de yapacak birşey yok. Dizel araçlarda sesler gelir, değişik sesler de gelir. Camı açıp duvar kenarında giderken dinlerseniz her seferinde bile değişik sesler duyabilirsiniz. Fazla dikkate almayın.

Tamam trigger i kontrol ettirteceğim ilk fırsatta. Bu arada sesi duymam için boş ve düz bir yolda gidiyor olmam da yeterli oluyor :) duvar kenarında manyak gibi ses duymak için çabalayarak gitmiyorum :) Hatta otomobilden anlamayan eşim bile senin arabadan garip bir ses geliyor demeye başladı. Bir bayan bile fark edebiliyor bu sesi.

Ancak merak ettiğim, trigger de problem varsa, rolantide de aynı sesi alıyor olmaz mıydım ? Neden sadece 3. vites ve yukarısında alıyorum acaba.

• quote:

Orijinalden alıntı: aktuz

6 aydır ses geliyorsa merak etmeyin. Arkadaşların dediği gibi zinciri ve kasnakları kontrol ettirin. Bunun haricinde "tamam ses motorun içerisinden geliyor" deseniz de yapacak birşey yok. Dizel araçlarda sesler gelir, değişik sesler de gelir. Camı açıp duvar kenarında giderken dinlerseniz her seferinde bile değişik sesler duyabilirsiniz. Fazla dikkate almayın.

aracı tavsiyeleriniz üzerine bugün servise götürdüm. Servis şefi ile bir tura çıktık. Sesi rahatlıkla duyabildi ancak ne olduğu hakkında hiç bir fikri yoktu. Aracı haftaiçi 1-2 gün incelemeleri için bırakmamı istedi. Ancak servis şefinin açıklaması içime sinmediği için 500mt ilerideki diğer bir yetkili servise girdim. (daha önce servis şefini tanıdığım başka bir servis)

Burdaki servis şefiyle de tura çıktık. Ancak bu sefer ses gelmemeye başladı. Bu biraz sıkıntı yarattı ancak testin sonlarına doğru tekrar baş gösterdi bu ses. Epey vitesi kurcaladı, dinledi ancak çok sıkıntı yaratacak bir şey olmadığını açıkladı. Muhtemelen debriyaj setinden ya da baskı balatadan geliyor dedi. Motorla ilgili değilmiş bu ses. Triger de değilmiş. Belki bir düşük ihtimal vites kutusu da olabilir ancak viteslerinde hiç sorun gözükmüyor dedi. Bunun üzerine ben de servis şefinin tavsiyesini dinleyerek baskı balata olduğunu ümit edip konuyu önemsememeye karar verdim.

Gerçi araç garanti dahilinde ancak baskı balatanın garanti süresi 10.000km miş. Benim araç 50.000km de olduğu için bu parçada sıkıntı olsa bile sanırım ücretsiz değiştirmeyeceklerdir.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Araba motordan gelen ses
    6 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Arabanın kritik parçaları sürücüyü uyaracak, ses çıkaracak şekilde tasarlanmışlardır. bir kasnak ses çıkarmaya başlar, ses iyice artar, sonra bozulur.

Fren balatanız bitmeye yakın ses, titreşim yapmaya başlar. Debriyaj sisteminden gelen ses kesinlikle önemsizdir. kavramada sıkıntı yoksa ses için değiştirmek zorunda değilsiniz. Yolda bırakacak bir parça değil.
  • teybin sesini biraz yükseltin ve yola devam..
  • aynı sorun zannediyorum boğuk bir ses geliyordu bende, daha çok dediğiniz gibi 3-4 viteslerde yapıyordu (aracım benzinli) kayışlardan olduğu ortaya çıktı (triger değil) değişince kesti sesi, düzeldi.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.