Selamlar arkadaşlar. 2002 model ford mondeo ghia aracım var. araçta lpg sistemi mevcut. son zamanlarda araçta bi ses farkettim sanırım daha öncesinden böyle bir ses yoktu. aracı çalıştırdığımda fışırtı mı desem şıkırtı mı desem garip bir ses geliyor kayışlar dönerken sanki bir yerlere sürtüyor gibi bir türlü sebebini bulamadım. sanayiye götürdüm ustalar motor sesine normal diyor yalnız daha öncesinden böyle bir ses yoktu. Aracı aldıktan sonra fazla yüklendiğimin farkındayım uzun yolda çok fazla uzun süreli hız yaptım. motor arızası çıkar endişesindeyim. bir kaç arkadaş manifold ya da subaplardan olduğunu söyledi yalnız tatmin olamadım. daha öncesinden getz kullanıyordum ondada aynı problemi yaşamıştım aynı şekilde o aracıda fazla sıkıştırmıştım ve ses her geçen gün belirginleşmişti. Bu konuda öneri ve görüşlerinizi alabilir miyim?
ses ritmikmi?birde o kotorlarda subablarinda kadehli mekanizma var demir bilyalari bir birine vurusaniz nasil ses çikar,kadehlerinde proplem olan araç o şekil ses yapar,
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Ses araç rölantideyken daha az farkediliyor ancak aracı 1.5-2 bin devir aralığında ses daha çok farkediliyor. Fıskiye sesini andıran bir ses sabit bir ritim halinde ses geliyor. Garip bir örnek vereceğim ama dönen kayışlardan herhangi birine sakız yapışmışda sakızın jelatini ile birlikte dönerken çıkan ses diyebilirim. Anlam veremediğim bir durum
Büyük ihtimalle kayış gergi bilyasından geliyordur o ses.