Şimdi Ara

doblo motordan ses geliyor ? (cozuldu)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
9.702
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • merhaba arkadaşlar. 2004 doblo 1.3 multijet aracımızla memlekete gittik geçen gün. bugün aracı aldığımızdan beri(1.5 ay önce satın aldık) ilk defa 120 km ye çıktım. kadran 120 ye dayandığında sağ ön taraflardan yüksek şiddette sürtünme sesi gibi birşey geliyordu. hızı azaltınca geçiyordu. galiba rüzgar çarpıyor bi yere dedim. sonra tekrar yola koyulup 1 km gittikten sonra çok yüksek sesle kayış sesi gibi bir ses gelmeye başladı. egzostanda hafif siyah duman atıyodu vites boştayken gaza basınca.

aracı durdurup yağa baktık, o da ne yağ kalmamış. ama önce vardı. bu yağ bir anda nereye gitti bilmiyorum. Karterden de sızmıyor. sonra shell helix 10w40 yağ koyduk. ses büyük oranda azaldı. şimdi araç yolda giderken ayağımı gazdan çekince fiiiyyy diye bi ses geliyor. ama bana turbo tribün sesi gibi gelmedi. pompacı akraba vardı yanımızda turbo sesi bu dedi.

sizce sorun ne olabilir? aracın turbosu 2 ay önce yetkili serviste değiştirilmiş. tüm bakımları yapılmış. şu anda 123800 km de. 2 ayda sorun olması normal değil.

Ekleme: Araci bugun yetkili servise biraktik manifoldda problem varmis simdilik onardilar ama degistirseniz iyi olur dediler. degisimi 750 liraymis. biz 65 lira verdik ayrildik. simdilik problem yok allaha sukur :-)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hardcrss -- 2 Temmuz 2012; 17:43:50 >

• Araç Allah!!! deyip kendine gelmiştir.İlk defa 120Km/h çıkmak nedir.

Şaka bi yana o ses turbo sesidir büyük ihtimal.Ama turbo dolduğunda da ses gelir.
  • Aldıgınızdan beri ilk defa 120 mi ;)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: K.B.R.O

Aldıgınızdan beri ilk defa 120 mi ;)

yani aldığımızdan beri derken 2004den beri demiyorum. 1.5 ay önce aldık biz aracı. 1.5 aydır ilk defa 120 bastım yani
  • Motor yağsız kalmış.
    Eğer performans kaybı yoksa, fıyy dan ziyade cızırtı gibi bir sesse büyük ihtimal kol yatakları gitmiş.
    yataklar, segman, (gerek yok derler ama mutlaka değiştir) motor indirp bindirme, başka hasar yoksa 2.000-2.500 gibi..

Umarım yanlışımdır.
  • quote:

Orijinalden alıntı: hardcrss

quote:

Orijinalden alıntı: K.B.R.O

Aldıgınızdan beri ilk defa 120 mi ;)

yani aldığımızdan beri derken 2004den beri demiyorum. 1.5 ay önce aldık biz aracı. 1.5 aydır ilk defa 120 bastım yani

Hıı bende sasırdım biran ;)

• hocam bir de aracınızın kmsiyle muhtemelen oynanmış. neredeyse 10 sene olmuş 120 binde..

alırken baktırdınız mı iyice??
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    CRDi motordan gelen tuhaf ses
    12 yıl önce açıldı
    Araba motordan gelen ses
    5 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: savas1000

Motor yağsız kalmış.
    Eğer performans kaybı yoksa, fıyy dan ziyade cızırtı gibi bir sesse büyük ihtimal kol yatakları gitmiş.
    yataklar, segman, (gerek yok derler ama mutlaka değiştir) motor indirp bindirme, başka hasar yoksa 2.000-2.500 gibi..

Umarım yanlışımdır.

yapmyin ya

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: savas1000

Motor yağsız kalmış.

Umarım yanlışımdır.

yapmyin ya

Dur canım belki yanılıyorumdur.

Aracın km si orjinal mi? servis bakımlı kaydı falan var mı?

Eğer bu sorduklarım varsa, bu araba dediğim sorunu yaşıyorsa, yağ pompası arızalandığı için olmuştur, servisin başına ekşiyin.

Eğer sorduklarım yoksa, araç eski sahibindeyken alttan darbe almıştır. Motoru indirmeden alttan açıp (masraftan kısmak için), işlem yapıp hemen satmışlardır.

Ama dediğim gibi olmayabilir, yapacağın hemen iyi bir tamirciye gidip göstermen.

Ses motordan gelmiyorsa yırttın demektir.

• quote:

merhaba arkadaşlar. 2004 doblo 1.3 multijet aracımızla memlekete gittik geçen gün. bugün aracı aldığımızdan beri(1.5 ay önce satın aldık) ilk defa 120 km ye çıktım. kadran 120 ye dayandığında sağ ön taraflardan yüksek şiddette sürtünme sesi gibi birşey geliyordu. hızı azaltınca geçiyordu. galiba rüzgar çarpıyor bi yere dedim. sonra tekrar yola koyulup 1 km gittikten sonra çok yüksek sesle kayış sesi gibi bir ses gelmeye başladı. egzostanda hafif siyah duman atıyodu vites boştayken gaza basınca.

aracı durdurup yağa baktık, o da ne yağ kalmamış. ama önce vardı. bu yağ bir anda nereye gitti bilmiyorum. Karterden de sızmıyor. sonra shell helix 10w40 yağ koyduk. ses büyük oranda azaldı. şimdi araç yolda giderken ayağımı gazdan çekince fiiiyyy diye bi ses geliyor. ama bana turbo tribün sesi gibi gelmedi. pompacı akraba vardı yanımızda turbo sesi bu dedi.

sizce sorun ne olabilir? aracın turbosu 2 ay önce yetkili serviste değiştirilmiş. tüm bakımları yapılmış. şu anda 123800 km de. 2 ayda sorun olması normal değil.

Kisa ve net cevap

Motor yatak sarmis olabilir ::)))

Allah yardim etsin

• Araci bugun yetkili servise biraktik manifoldda problem varmis simdilik onardilar ama degistirseniz iyi olur dediler. degisimi 750 liraymis. biz 65 lira verdik ayrildik. simdilik problem yok allaha sukur :-)

• yağın eksilmiş olması normal değil. manifolttan da kaynaklanmaz.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.