Şimdi Ara

tekerden gelen ses

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
30
Cevap
0
Favori
97.812
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar ortalama 20-30 km hızla viraj alırken ve virajı döndükten 15-20 metre sonrasına kadar ön tekerden sağ cik cik diye sanki sürtme sesi geliyor. Ustaya gösterdim balata kirlenmiştir dedi ve biraz balata spreyi sıktı ama ses devam ediyor. Bence kirli olsa düz yolda giderkende yapar.Bilgisi olan arkadaşlardan yardım bekliyorum.

• ayni ses bende de var 2006 scenic 2

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Düz geniş bir alanda direksiyonu tam veya tama yakın kır daire çiz,tak tak diye ses geliyor mu gelmiyor mu?
  • quote:

Orijinalden alıntı: tenekekutu

Düz geniş bir alanda direksiyonu tam veya tama yakın kır daire çiz,tak tak diye ses geliyor mu gelmiyor mu?

Geliyorsa?
  • İş aks bilyesi bozulmaya başlamıştır.
  • tak tak sesi yok. arkadasin dedigi gibi cik cik sesi var iki ince demirin birbirine dönerek surtmesi gibi cik cik sesi ...

• Tekerlek rulmanlarını kontrol ettirin,eğer boşluk yoksa balatadandır.Bir süre sonra geçer.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Yokuşta Gelen Ses
    11 yıl önce açıldı
    Şanzımandan gelen ses
    5 yıl önce açıldı
    Motordan gelen ses
    2 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Bu cik cik cik sesi,bizim jant yamulduğunda geliyordu. Sac jant var,ablam çukura düşüp jantı defalarca yamultunca çok sonradan farkettim. Çok az da eğilse,zaten sağa sola çekmesinden rot/balans olayı anlaşılıyor ancak,jantın yamulduğunu anlayamıyorsunuz.

Gece gece ne yazdım bilmiyorum ancak, cik cik sesi,bizim araçta jant yamulduğunda çıkıyordu.Yaptırınca ses kesiliyordu.
  • beyler benim bi aslan var arora aslan yani bu arkadaşın servisi o kadar **** ki her gittiğimde iki gün kalır motor iki gün sonunda da istediğim performansta bir bakım veya onarım yapılmaz zaten her bakımda 30 40 tl veririm (bu arada motor 1200 km de 4 aylık) ve 4 aydır yakıt göstergesi çalışmıyor götürdüm değişcek dedi şrfsz geçenlerde bi baktım meğer alltan kablosu çıkmış neyse fazla uzatmayayım içimi döktüm biraz benim ön tekerin göbeğinden bir sürtme sesi geliyor yarın götüreceğim zaten mecburen servise de neden kaynaklanıyor olabilir kazıklanmayalım şimdi pek anlamam motor aksamından da zaten servisde 2 3 gün vermez motoru beklemeye değecek bir şey midir sizce ne yapayım ?

• poryanın içindeki bilyaya baktırın derim.boşluk olduysa daha fazla aşınmadan müdahale edin birde teker ortasındaki somuna bakın belki o gevşemiştir
  • aks körükleri sağlam mı?
  • tamamdır beyler biraz gress yağı olayı çözdü 5 tl sıkışmış göbeğe
  • quote:

Orijinalden alıntı: kocaturk003

tamamdır beyler biraz gress yağı olayı çözdü 5 tl sıkışmış göbeğe

Benimde aks körüğünü yağladı usta ama 1 ay sonra yine başladı aynı sorun. Göbeğe derken nereyi yağladı
  • merhaba benim araçtada aynı sorundan bahsetmiştim.
    Bugün çözüm bulundu.
    Aydın oto Global Marka motor sağ üst yağlı takozu 130
    anıl oto sökme takma 30
    toplam 160 tl ve huzur
    ses yok tırıltı yok yaldır yaldır.... :)

• ön takım arızası olduğu bariz..

bir rot balanscıya götürün aracı kaldırıp baksınlar tüm eksiklerini tek tek liste yapıp verirler elinize..
  • quote:

Orijinalden alıntı: omentum

merhaba benim araçtada aynı sorundan bahsetmiştim.
    Bugün çözüm bulundu.
    Aydın oto Global Marka motor sağ üst yağlı takozu 130
    anıl oto sökme takma 30
    toplam 160 tl ve huzur
    ses yok tırıltı yok yaldır yaldır.... :)

Bence bizimki farklı bir sorun çünkü benim araba motor çalışmadığı vites boşta hareket halindeykende geliyor.
  • benimde 2007 model pejo 207 aracımın ön sol tekerleğinden her hızda metal cizilme sesi geliyor ve tümsekten gectikten sonra yada cukura girip cıktıktan sonra ses kesiliyor. daha sonra tekrar ses yapmaya baslıyor ve ben frene basınca bu ses tekrar kesiliyor. bazen cukura girince kesiliyor bir baska cukura girince tekrar ses yapmaya başlıyor anlamadım nedendir.
  • fren balatalarınız ne durumda? @Alkan1905
  • frene nasınca duruyor araba. frene basınca o cizilme seside kesiliyor. bazen cukura girincede kesiliyor sonra tekrar ses gelmeye başlıyor anlamadım.
  • yüksek hızlarda ani frenlemede titreme ve uğultu varmı ? bazen balata incelmiş olabiliyor o zaman balatanın sacları diske sürtmeye başlıyor anlattığınız sese benzer bi ses geliyor @Alkan1905
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.