Şimdi Ara

tekerden gelen ses (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
30
Cevap
0
Favori
97.812
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: kahla

Arkadaşlar ortalama 20-30 km hızla viraj alırken ve virajı döndükten 15-20 metre sonrasına kadar ön tekerden sağ cik cik diye sanki sürtme sesi geliyor. Ustaya gösterdim balata kirlenmiştir dedi ve biraz balata spreyi sıktı ama ses devam ediyor. Bence kirli olsa düz yolda giderkende yapar.Bilgisi olan arkadaşlardan yardım bekliyorum.

Kardeş senin anlattığın sorun benim araçtada mevcut balatalarla alakalı.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: tarals40

quote:

Orijinalden alıntı: kahla

Arkadaşlar ortalama 20-30 km hızla viraj alırken ve virajı döndükten 15-20 metre sonrasına kadar ön tekerden sağ cik cik diye sanki sürtme sesi geliyor. Ustaya gösterdim balata kirlenmiştir dedi ve biraz balata spreyi sıktı ama ses devam ediyor. Bence kirli olsa düz yolda giderkende yapar.Bilgisi olan arkadaşlardan yardım bekliyorum.

Kardeş senin anlattığın sorun benim araçtada mevcut balatalarla alakalı.

Bencede, bir ustaya daha gittim o arabayı sürdü bende arabanın kapılarını açarak tekerleri tek tek dinledim , arka sağ tekerden geldiğini tespit ettik. arka sağ tekerin balatalarını söktü ve balatanın kenar kısmındaki çapak kısmını gösterdi, bunu alırsak iş tamam dedi , gerçektende ses kesildi , ancak birkaç gün sonra ses yine başladı, sonra servise giitm durumu izah ettim. Onlarda 2013 model bir arabanın arka sağ ve sol iki tekerin balata ve disklerini benim arabanınkiler ile değiştirdiler, ses %90 oranıda azaldı, geceleri çok sessizlikte hafif bir ses geliyor okadarına razıyım,

• balatayla alakalı fren yaptığında kesiliyorsa yeni değişmiş olabilir mi ?
  • kahla K kullanıcısına yanıt
    tekerleğin göbeği derken neyi yağladı.

bendede aynı sorun varda.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Alkan1905

benimde 2007 model pejo 207 aracımın ön sol tekerleğinden her hızda metal cizilme sesi geliyor ve tümsekten gectikten sonra yada cukura girip cıktıktan sonra ses kesiliyor. daha sonra tekrar ses yapmaya baslıyor ve ben frene basınca bu ses tekrar kesiliyor. bazen cukura girince kesiliyor bir baska cukura girince tekrar ses yapmaya başlıyor anlamadım nedendir.
    5 yıllık konuyu hortlatıyorum ama tam olarak aynı sorun bende de var nasıl çözdüğünüzü hatırlıyor musunuz?
  • quote:

Orijinalden alıntı: ognn

5 yıllık konuyu hortlatıyorum ama tam olarak aynı sorun bende de var nasıl çözdüğünüzü hatırlıyor musunuz?

Alıntıları Göster
    Rulman bilyasından geliyor olabilir hocam. Bir kaç km gittikten sonra ses hala devam ediyor mu?

• ognn O kullanıcısına yanıt
    balataları yuvasından sök tak temizle,
    serbest hareket pimi ve kenar klipslerini
    az silikon ya da metal içerikli gresli bez ile sil tak.
    Fren diski kenar yaklaşmasını kontrol et tak geçer hocam.

tozdan yapıyor ise bir hafta sür, kendi atar temizler.
  • benim balatalar bitmemiş ama inceldiği için geliyormuş ses balatayı değiştirince düzeldi
  • Merhaba arkadaşlar benim arabada da bu ötme sorunu var daha önce sol arka teker poryasını değiştirtmiştim sesten dolayı ama fayda etmedi. Araba hızlanınca cıyır cıyır ötme sesi geliyor yavaşlayınca kesiliyor. Sizce sorun ne olabilir?

• Ne kadar ilginç, herkes araba hızlanınca cik cik cik ötüyor demiş bende de tam tersi.  

Şöyle ki, 30km ye kadar giderken ön tekerlerden cik cik cik cik cik cik ötme sesi geliyordu. Uzun uzun anlatmayacağım, bilya imiş arkadaşlar bu sesin sebebi. Bende hızlanınca ses kesiliyordu yani sadece yavaşken oluyordu bu ses. Çok test ettim, 30km ye kadar ses vardı özellikle viraj dönerken vs.

İlgililerine bilgi paylaşmak üzerine yazayım dedim Google dan konuyu bulan olursa.

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.