Şimdi Ara

ACİL.......Direksiyon Arızası

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (2 Mobil) - 1 Masaüstü2 Mobil
5 sn
12
Cevap
1
Favori
32.498
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    aracımda yaklaşık 1 aydır direksiyonda sorun var.
    durum aşağıdaki şekilde gerçekleşmiş olup, tecrübesi olanlardan yardım bekliyorum :

1. Ramazan öncesi göstergedeki direksiyon simgesi önce SARI ardından KIRMIZIya döndü.

2. arıza ışığı bir gün sonra söndü, sonrasında yaklaşık 15 gün geçti ve ışık birden ama bu defa SARI olarak yandı. o şekilde işe geldim öğlen gibi otoparka inip aracı çalıştırarak kontrol ettiğimde ışık sönmüştü.

3. Ustam gelip aracı aldı, bilgisayara bağladılar, 2 adet direksiyon arızası silinemeyince, önce "AÇI KAYDIRICI" dediği parçayı değiştirdi. ve yeniden makinaya bağlayıp direksiyondan kaynaklı arızalar silindi. ustam bana, eğer bir daha yanarsa direksiyonun bağlı olduğu motorun değişmesi/tamir edilmesi gerekeceğini, sadece parça ücretinin 600 tl olacağını işçilik ve kodlama ile 1000 tlyi bulacağını söyledi.

4.veee final sabah yine birden SARI direksiyon arıza ışığı yandı. o şekilde işe geldim öğlen kontrol için gittiğimde aracı çalıştırdım ve ışığın söndüğünü gördüm.

şimdi bu nasıl bir arızadır anlamadım.
    eğer direksiyon motoru arızalı olsa bu ışık hiç sönmez gibime geliyor.
    bağlantılarda sorun olsa, şu ufak parça değişirken bağlantıları kontrol ettiğini söyledi ustam

konuda bilgisi tecrübesi olan bi el atsın yoksa 1000 tl bi tarafıma kaçacak.....
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >

• Yapay Zekanın Yanıtı

Direksiyon Arızası: Sarı ve Kırmızı Direksiyon Lambası Uyarıları

Anahtar Kelimeler:

• Direksiyon arıza lambası sarı yanıyor
    • Volkswagen sarı direksiyon işareti
    • Sarı direksiyon lambası neden yanar
    • Elektromekanik direksiyon desteği uyarısı
    • Vw kırmızı direksiyon işareti
    • 01309 arıza kodu
    • Direksiyon arıza lambası kırmızı yanıyor

Giriş:

Direksiyon arıza lambası yandığında, bunun aracınızın direksiyon sisteminde bir sorun olduğunu göstermesi muhtemeldir. Bu uyarılar, güvenli sürüş için çok önemlidir ve görmezden gelinmemelidir.

Sarı Direksiyon Arıza Lambası:

Sarı direksiyon arıza lambası, genellikle geçici bir sorunu gösterir. Elektromekanik direksiyon desteği uyarısı olarak da bilinen bu lamba, direksiyon sisteminizde bir arıza olduğunu ancak aracınızı kullanmaya devam etmenin güvenli olduğunu gösterir. Ancak, sorunu en kısa sürede gidermeniz önerilir.

Kırmızı Direksiyon Arıza Lambası:

Kırmızı direksiyon arıza lambası, ciddi bir sorunu gösterir ve aracınızı derhal durdurmanız gerektiği anlamına gelir. Direksiyon sisteminiz arızalanmış olabilir ve aracınızı kontrol etmeyi zorlaştırabilir.

Yaygın Nedenler:

Sarı veya kırmızı direksiyon arıza lambasının yanmasına neden olabilecek yaygın nedenler şunlardır:

• Direksiyon sıvısı seviyesi düşük
    • Direksiyon pompası arızası
    • Direksiyon dişli kutusu arızası
    • Elektriksel sorunlar

01309 Arıza Kodu:

01309 arıza kodu, genellikle Volkswagen araçlarında sarı direksiyon arıza lambasının yanmasına neden olur. Bu kod, direksiyon açı sensöründe bir sorun olduğunu gösterir.

Ne Yapmalısın:

Direksiyon arıza lambası yandığında, şu adımları izlemelisin:

• Güvenli bir yerde dur.
    • Aracının motorunu kapat.
    • Direksiyon sıvısı seviyesini kontrol et.
    • Aracını bir tamirciye götür.

Direksiyon arıza lambalarını görmezden gelme. Aracınızın güvenli bir şekilde kullanıldığından emin olmak için sorunu en kısa sürede gidermen çok önemlidir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Sorun yalnızca ışık yanıp sönmesi ise bence sensörler ile alakalı bir durum söz konusu olabilir. Çünkü direksiyon ile ilgili fiziksel olarak hiç bir şikayetinizi göremedim (sertleşme, çevirirken takılma, kilitlenme vs..)

Ustaların her dediğine inanmamanızı tavsiye ederim.. Bostancının en kral AUDİ özel servisinde şanzımanı patlak 3-5 güne eline alırsın 1,250tl ye tamiri çıkma şanzımanı da 8 bine mal olur denilen araba 350 TL ye baskı balata değişimiyle 1 senedir saat gibi gidiyor..

Kendi gözlemlerinizle bir yağ kontrolü yapın derim.. Sonrası için ise bu sensör işlerinden anlayan bir elektrikçiye görüşmenizde fayda olacaktır (fiziksel bir arıza söz konusu değil ise..)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fbilker1907 -- 27 Eylül 2011; 16:00:34 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: fbilker1907

Sorun yalnızca ışık yanıp sönmesi ise bence sensörler ile alakalı bir durum söz konusu olabilir. Çünkü direksiyon ile ilgili fiziksel olarak hiç bir şikayetinizi göremedim (sertleşme, çevirirken takılma, kilitlenme vs..)

Ustaların her dediğine inanmamanızı tavsiye ederim.. Bostancının en kral AUDİ özel servisinde şanzımanı patlak 3-5 güne eline alırsın 1,250tl ye tamiri çıkma şanzımanı da 8 bine mal olur denilen araba 350 TL ye baskı balata değişimiyle 1 senedir saat gibi gidiyor..

Kendi gözlemlerinizle bir yağ kontrolü yapın derim.. Sonrası için ise bu sensör işlerinden anlayan bir elektrikçiye görüşmenizde fayda olacaktır (fiziksel bir arıza söz konusu değil ise..)

haklısınız kusura bakmayın,

direksiyon arızası sadece ışık yanmasından ile sınırlşı değil.

ışık yanınca direksiyon ağırlaşıyor kendini toplamıyor. yani direksiyon normalde olması gereken yumuşaklığı fiilen devre dışı kalıyor.

Ustam dediğim kişi kardeşim gibidir. yıllardır görüşürüm onunla, hatta bu aracı almamda o beni zorlamıştı, ondan yana kuşkum yok.

• quote:

Orijinalden alıntı: kocaballi

quote:

Orijinalden alıntı: fbilker1907

Sorun yalnızca ışık yanıp sönmesi ise bence sensörler ile alakalı bir durum söz konusu olabilir. Çünkü direksiyon ile ilgili fiziksel olarak hiç bir şikayetinizi göremedim (sertleşme, çevirirken takılma, kilitlenme vs..)

haklısınız kusura bakmayın,

direksiyon arızası sadece ışık yanmasından ile sınırlşı değil.

ışık yanınca direksiyon ağırlaşıyor kendini toplamıyor. yani direksiyon normalde olması gereken yumuşaklığı fiilen devre dışı kalıyor.

Ustam dediğim kişi kardeşim gibidir. yıllardır görüşürüm onunla, hatta bu aracı almamda o beni zorlamıştı, ondan yana kuşkum yok.

O zaman ustaya güveniyorsan şüphen yoksa yaptırmalısın yoksa yolda giderken birden kitlenir Allah Korusun kaza olur..

• 2007 ve üstü WW grubu araçların direksiyon sistemleri gerçekten biraz karışık sadece motoru veya pompası arızalı tespiti konulup, yenisi ile değiştirilip de randıman alamayan çok kişi tanıyorum.. Bana sorununuz yinede bir elektrik veya elektronik bir arıza gibi geliyor.. Direksiyon sistemleri hakkında gerçekten ustalaşmış birine veya daha çok masrafa sebep olmamak amacıyla kaçınılmaz yetkili servis yolu sizin için en mantıklısı olacaktır. En azından yetkili servise sadece tespit ücreti verip ona göre hareket etmek, bazen gerçekten ciddi masrafların önüne geçebiliyor.. Geçmiş olsun..
  • elektro servo direksiyonlarda cok sık görülen bir ariza kendi aracim olan puntolarda önceleri kucretsiz degisim yapiliyordu simdilerde belli bir katilim orani ile 1000-1500liraya komple direksoyonu degistiriyor servis. eps ulkemizde cok yeni bir teknoloji oldugu icin sorunlari, tamiri ile ilgili cok fazla deneyimli uzman yok 600lira normal hatta ucuz diyebilirim umarim daha fazla masraf acmaz
  • direksiyon off olunca, aracın direksiyonu şahin direksiyonu gibi oluyor...

@fbilker1907 dediklerinizi göz önünde bulunduracağım, ama araç LPG li olunca köküne kibrit suyu dökeceğim DOĞUŞ servisleri artist oluyorlar malum...

bir de dediğim gibi motorunda arıza olsa ışık bir yanıp bir sönmez di sanırım.
  • Aklıma gelse şuan söyleyeceğim ama İstanbul'da bir tane LPG li araç kabul eden AUDİ/WW yetkili servisi var.. Bende taktırmayı düşünüyordum biraz araştırdım kesin bir bilgiye ulaşmıştım ama şuan aklıma gelmemekte ısrar ediyor
  • Bu arıza hakkında "tecrübesine istinaden" bir fikri veya önerisi olan başka kimse yokmu acaba?....
  • emiştemin 2008 corollasında başımıza geldi. direksiyon birdenbire sertleşti ve düzelmedi. servise gidildiğinde direksiyon ECU'sunda arıza çıktı. sıfır ECU için 1150 lira fiyat verildi. biz de çıkmacılardan 450 liraya alıp aynı yetkili serviste montajını yaptırdık ve sorun çözüldü. sizin sorununuz da buna benziyor.
  • arkadaşlar konu nasıl açacagımı bilemedim

bende 2007 caddy 19 tdi var aracımda direksiyonla alakalı bir sıkıntı var. direksiyonda takılmalar oluyor dewamlı özellikle aracı park ederken çok fazla oluyor direksiyonu çevirirken takılıp devam ediyor takılıp devam ediyor bu sırada direksiyon sertleşip yumuşuyor direksiyon ışıgı sarı yanıyor ama uzun yolda herhangi sıkıntı yok sert bi lakaya girersem ozamanda sarı ışık yanıyor sizece bunun sorunu nedir servisi aradıgımda direksiyon kutusu degişek dedi hemen. bizim ustalar hemen degiştiriyo arıza aramıyorlar güvenemedim sizde sorayım dedim başına gelen varmı .?
  • fbilker1907 kullanıcısına yanıt
    arkadaşlar konuyu nere yazacagımı bilemedim

bende 2007 caddy 19 tdi var aracımda direksiyonla alakalı bir sıkıntı var. direksiyonda takılmalar oluyor dewamlı özellikle aracı park ederken çok fazla oluyor direksiyonu çevirirken takılıp devam ediyor takılıp devam ediyor bu sırada direksiyon sertleşip yumuşuyor direksiyon ışıgı sarı yanıyor ama uzun yolda herhangi sıkıntı yok sert bi lakaya girersem ozamanda sarı ışık yanıyor sizece bunun sorunu nedir servisi aradıgımda direksiyon kutusu degişek dedi hemen. bizim ustalar hemen degiştiriyo arıza aramıyorlar güvenemedim sizde sorayım dedim başına gelen varmı .?
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.