Şimdi Ara

Jaguar xe 2.0d &Mercedes C200d karşılaştırma…

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
27
Cevap
1
Favori
6.593
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 2019 yılı ağustos ayında aldığım 2015 model 30binde, xe prestige plus jaguarım 78350 km oldu. Önceki aracım olan Mercedes cla 180d ile karşılaştırmasını yapmıştım. Şimdiyse yaklaşık bir ay önce aldığım 2021 model C200d fl amg ile kıyaslamasını yapmak istiyorum.
    Öncelikle neden c200 aldım?
    Jaguarım 78binlere geldiği için, değiştirme zamanım gelmişti, malum ikinci eli ölü bir araba, bu gibi arabalarda 80-100bin km ler psikolojik sınırdır, henüz masraf açmamışken ve hatası, boyası-kınası yokken elden çıkarmak için en uygun zaman olduğunu düşündüm. Tam da o sırada gece paketli, keyless go ve elektrikli bagajlı, burmesterli amg c200d fl güzel fiyat alınca fırsattır dedim ve 685bin₺ e aldım.
    Takasta jaguarıma 350bin verdiler, 20 bin takas desteğiyle 370 e geliyordu, kızdım vermedim, ilan açtım. Halende ilandadır ve fiyat 450bin. Anlayacağınız tok satıcıyım, taş çatlasın 5-10 bin inerim, vermezlerse de satmam, yerim de durumumda müsait çok şükür…

Şimdi geçelim iki aracın artı ve eksilerine….
    Öncelikle şunu söylemeliyim ki, elimden geldiğince onjektif olacağım ama gönlüm jaguardan yana.
    Eğer ki jaguarın sıfırı bu paralara olsaydı c200 alternatif bile olmazdı benim nazarımda, jaguarın sıfırı 1200 ler civarında…
    Tasarım ve dış görünüş…

Çok göreceli bir kavram, şu güzel, bu çirkin demek yanlış olur, ama benim kanaatim jaguar daha ağır, oturaklı ve prestijli duruyor. Bir kere kafayı nereye çevirsen göreceğin bir araba değil, isim algısı öyle yüksek ki; araban ney sorusuna jaguar dediğin zaman konu kapanıyor, aslında muadili olan c, 3 ve a4 ile değil de e, 5 ve a6 ayarında görülüyor. Uzunluk, genişlik, yükseklik ve bagaj hacmi gibi ölçüler aşağı yukarı aynı. Mercedesin bagajı daha kullanışlı ama…

İç mekan ve malzeme kalitesi…

Jaguar daha kaliteli işçilik ve malzeme olarak öne çıkarken, Mercedes daha janjanlı ve gösterişli. Oturma pozisyonu jaguarda daha alçak ve sportif, Mercedeste daha standart. İkisinin koltukları da deri, elektrikli,ısıtmalı ve hafızalı. İkisininde iç mekanı beklendikleri kadar geniş değil. Aralarındaki kuşak farkı dolayısıyla Mercedes ful digital göstergeleriyle, apple car playle ve burmester ses sistemiyle öne çıkıyor.

Şimdi gelelim asla kıyas kabul etmeyecek olan bölüme; Motor performans ve sürüş zevki…

Bir yanda 2.0 motor, 180 beygir ve 430nm tork, diğer yanda 1.6 motor, 160beygir ve 350 nm tork.
    Jaguardan önce Mercedese binseydim bana fazlasıyla yeterdi, aslında sunduğu değerler kağıt üstünde hiç fena değil, ama kullanımda aralarında dağlar var. Jaguardan sonra bu araba resmen gitmiyor. Pekiyi hiç mi üstün tarafı yok Mercedesin?
    Direksiyon ve yol tutuş daha iyi, daha sessiz, yalıtım daha iyi, donanım daha iyi ama sürüş zevki dedin mi jaguarın yanına yaklaşamıyor.

Tüketim…

Benzer şartlarda ve kullanımda Mercedes yaklaşık 1 litre daha az yakıyor, deposu 66litre olduğu için menzil çok daha fazla, jaguarın depo 55litre. Kuruş hesabı yaptığımda 45 kuruş civarı jaguar, 40 kuruş civarı Mercedes yakıyor…

İkinci el ve değer kaybı…

Burası da kıyas kabul etmez, Mercedes bariz üstün.

Mantık Mercedes diyor, gönül Jaguar…

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

• Benim yorumumda agresiflik mi sezdiniz? Öyle bir niyetim de kastımda yoktur, olamazda. Değer kazanması ya da kaybetmesi de önemli değil, nihayetinde ben izlenim paylaştım, yatırım tavsiyesi değildir, elin taşı elin kuşu için kalp kırmak saçmalıktır, siz hayırlı olsun dersiniz, ben daha iyisi sizin olsun derim olur biter. Eğer yanlış anlaşıldıysam özür dilerim…
    Jaguar daha sportif zaten, ondaki haz Mercedeste yok. Mercedes daha stabil ve güvenli hissttiriyor ama eğlendirmiyor. Jag da kavşak dönüşleri bile çok güzel.
    Süspansiyona değinmemişim doğru, mercedesin gürültülü ve zıplatarak geçtiği yerleri jag adeta ütüleyerek geçiyor.
    Jag da kontra vererek döndüğünüz yerleri Mercedes tek parmak tutuşuyla dönüyor…
    Yapay Zekanın Yanıtı

Jaguar XE 2.0d ve Mercedes-Benz C200d Karşılaştırması

Jaguar XE 2.0d ve Mercedes-Benz C200d, lüks kompakt sedan pazarında birbirleriyle rekabet eden iki popüler modeldir. Benzer boyut ve performans özellikleri sunarken, her biri kendine özgü avantajları ve dezavantajları ile öne çıkmaktadır.

Performans

Jaguar XE 2.0d, 180 beygir gücü ve 430 Nm tork üreten 2.0 litrelik bir dizel motora sahiptir. Mercedes-Benz C200d ise 163 beygir gücü ve 400 Nm tork üreten benzer bir motora sahiptir. Jaguar XE 2.0d, daha güçlü motoru sayesinde 0-100 km/s hızlanmasını 7,5 saniyede tamamlarken, Mercedes-Benz C200d için bu süre 7,9 saniyedir.

Yol Tutuşu ve Sürüş Dinamikleri

Jaguar XE daha sportif bir yol tutuşuna sahipken, Mercedes-Benz C200d daha konforlu bir sürüş sunar. Jaguar'ın daha hafif alüminyum yapısı, çevikliği ve tepkiselliği artırırken, Mercedes'in daha büyük boyutları ve daha yumuşak süspansiyonu daha sakin ve rahat bir sürüş deneyimi sağlar.

İç Mekan ve Özellikler

İki model de lüks ve ferah iç mekanlar sunmaktadır. Jaguar'ın iç mekanı daha modern ve şıkken, Mercedes'in iç mekanı daha klasik ve geleneksel bir tasarıma sahiptir. Jaguar XE, InControl Touch Pro bilgi-eğlence sistemi gibi daha fazla standart özellik sunarken, Mercedes-Benz C200d opsiyonel olarak daha geniş bir özellik yelpazesi sunar.

Yakıt Verimliliği ve Emisyonlar

Jaguar XE 2.0d, karma sürüş koşullarında 5,3 litre/100 km'lik yakıt tüketimi ve 139 g/km'lik CO2 emisyonu ile daha iyi yakıt verimliliği sunar. Mercedes-Benz C200d ise 5,6 litre/100 km'lik yakıt tüketimi ve 147 g/km'lik CO2 emisyonuna sahiptir.

Fiyatlandırma

Jaguar XE 2.0d'nin başlangıç fiyatı Mercedes-Benz C200d'ye göre daha düşüktür. Ancak Mercedes-Benz C200d, daha geniş bir standart özellikler yelpazesi ve daha fazla opsiyon sunar.

Hangi Model Senin İçin Uygun?

Jaguar XE 2.0d, performans, yol tutuşu ve yakıt verimliliği önceliklerinse daha iyi bir seçimdir. Mercedes-Benz C200d ise daha fazla konfor, daha geniş bir özellik yelpazesi ve daha lüks bir iç mekan arıyorsan tercih edebileceğin modeldir.

Karar vermeden önce, her iki modeli de test sürüşü yapmanı ve kendin için en uygun seçimi yapmanı öneririz.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Kesinlikle aynı fiyat olsa bendede jaguar in marka algısı nedense daha yüksek , tekrar hayırlı olsun

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tekrardan hayırlı olsun hocam. Önceki konunuzda da lafı geçmişti. Burmester, Jaguar'daki standart sistemden sonra nasıl?

• Hocam aracin sürüş dinamikleri nasıl hiç bahsetmemissiniz.
    Viraj, suspansiyon konforu, sessizlik. Bu konuları merak ettim gerçekten.

Simdi gördüm yazmışsınız.

Jaguarin surus hissiyatinin Mercedesten daha sportif olmasini beklerdim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hemican -- 19 Temmuz 2021; 4:56:56 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • zotacing kullanıcısına yanıt
    Ben onlara bakmadım mı sizce?
    Bayiden, 2021 ve dolu olmak üzere 5 serisi msport 920bin, e serisi exclusive ise 1050 idi en iyi fiyatlar.
    O dediğiniz rakamlar 2020 için spotçu fiyatlarıydı… Yani 250-300 bin fazla vermem gerekirdi.
    Ayrıca iki modelde bariz şekilde daha büyük ve daha hantal araçlar, o araçlar en kötü 2.0 dizel alınmalı, o zaman da fiyatlar 1.500 e çıkıyor…

Yeni c 1.6 dizel gelmeyecek, ve giriş fiyatı da 900 ler civarı olacak belkide 1000 ee malum vergi sistemi…
    Aldığım araba değer kaybetmeyecek ki, bu dolulukta iki araç vardı, mengerler 692 den aşağı inmedi, has ise uzun uğraşlarla 685 e indi, gülsoylar gemideki araca 713 çekti. Netekim temmuz başı itibariyle liste fiyatları 20bin lira zam yedi, bunun satışa da yansıyacağını düşünebiliriz.
    Netice itibariyle yeni c almadığıma çok pişman olursam bunu verir yenisini alırım. Malum piyasa şartlarında ekim gibi benim arabam 10bin km civarına gelir ve benim satışım 720 ler civarı olur, zarar mı ettim?

• Ö1f1 kullanıcısına yanıt
    Burmester öte bir sistem, billur gibi sesi var, açayımda mahalle inlesin derseniz yetersiz, lakin müziğin arka planında en ince tınıları bile duymaksa amaç, muhteşem.
    Jaguarıma bass ve anfi taktırmıştım, iyi vuruyor ama bu kadar berrak değil ses…

• Hemican kullanıcısına yanıt
    Jaguar daha sportif zaten, ondaki haz Mercedeste yok. Mercedes daha stabil ve güvenli hissttiriyor ama eğlendirmiyor. Jag da kavşak dönüşleri bile çok güzel.
    Süspansiyona değinmemişim doğru, mercedesin gürültülü ve zıplatarak geçtiği yerleri jag adeta ütüleyerek geçiyor.
    Jag da kontra vererek döndüğünüz yerleri Mercedes tek parmak tutuşuyla dönüyor…

• leigh_hunt L kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ederim hocam cevap için. Ben de şiddetten ziyade kalite ve detaya önem veririm. Peki daha evvel, opsiyon ses sistemi deneyiminiz oldu ise bir mukayese yapabilir misiniz?

• Ö1f1 kullanıcısına yanıt
    Kalite ve detaysa önemli olan ziyadesiyle memnun edecektir burmester.
    Standart sistemi denemedim ama yapılan yorumları okudum, çok farklıymış…

• zotacing kullanıcısına yanıt
    Benim yorumumda agresiflik mi sezdiniz? Öyle bir niyetim de kastımda yoktur, olamazda. Değer kazanması ya da kaybetmesi de önemli değil, nihayetinde ben izlenim paylaştım, yatırım tavsiyesi değildir, elin taşı elin kuşu için kalp kırmak saçmalıktır, siz hayırlı olsun dersiniz, ben daha iyisi sizin olsun derim olur biter. Eğer yanlış anlaşıldıysam özür dilerim…

• Hocam jaguar xe benim de arasıra aklıma düşen bir araç. Fakat Sanayide bakım maliyetleri nedir, güvenilir ustası bulunur mu, olası bir yedek parça ihtiyacında temini zor olur mu, başımı ağrıtacak kronik sorunları var mı; bunlar kafamı kurcalıyor.. özellikle ingiliz arabalarında teknik sorunlarla çok karşılaşılıyor diye duydum. bilgi verebilir misin ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi selamolsun1 -- 20 Temmuz 2021; 11:28:14 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: selamolsun1

Hocam jaguar xe benim de arasıra aklıma düşen bir araç. Fakat Sanayide bakım maliyetleri nedir, güvenilir ustası bulunur mu, olası bir yedek parça ihtiyacında temini zor olur mu, başımı ağrıtacak kronik sorunları var mı; bunlar kafamı kurcalıyor.. özellikle ingiliz arabalarında teknik sorunlarla çok karşılaşılıyor diye duydum. bilgi verebilir misin ?

konudan bağımsız ama ingiliz arabalarında teknik sorun var diye kimden duydunuz? duyduğunuz kişi kaç tane ingiliz arabası sahibi olmuş kaçında sorun yaşamış?

• quote:

Orijinalden alıntı: zotacing

Bu mesaj silindi.
    855 bine nerdeymis 5.20i ?

• selamolsun1 S kullanıcısına yanıt
    Borusan oto getiriyor 2015 den bu yana jaguarı, parça tedariğinde sorun yaşamazsınız range rover evoq ve land rover discovery de kullanılan 2.0d motor aynı zaten, 2015 öncesi eski 3.0 d motorlar sorunluydu, xf ve xj de kullanıldı bu motor, sandık motor takılmış range ler ve land lar bunlar.

Peryodik bakımı ben hep özel serviste yaptırdım en son 2000₺ verdim ki borusan 600€ dedi aynı bakıma…

İşin bir de şu yönü var ki, başka bir arabaya 1000₺ ya yapılacak işlem Jaguar olunca 1500₺ olacaktır bunuda unutmamak lazım

• quote:

Orijinalden alıntı: texjrwillerjr

konudan bağımsız ama ingiliz arabalarında teknik sorun var diye kimden duydunuz? duyduğunuz kişi kaç tane ingiliz arabası sahibi olmuş kaçında sorun yaşamış?

Alıntıları Göster
    Hocam bu forumda okudum sadece pek bilgim yok kulaktan duyma laflar emin olamadığım için sorma gereği duydum.

• quote:

Orijinalden alıntı: leigh_hunt

Borusan oto getiriyor 2015 den bu yana jaguarı, parça tedariğinde sorun yaşamazsınız range rover evoq ve land rover discovery de kullanılan 2.0d motor aynı zaten, 2015 öncesi eski 3.0 d motorlar sorunluydu, xf ve xj de kullanıldı bu motor, sandık motor takılmış range ler ve land lar bunlar.

Peryodik bakımı ben hep özel serviste yaptırdım en son 2000₺ verdim ki borusan 600€ dedi aynı bakıma…

İşin bir de şu yönü var ki, başka bir arabaya 1000₺ ya yapılacak işlem Jaguar olunca 1500₺ olacaktır bunuda unutmamak lazım
    Çok teşekkürler aracınızı da gördüm malum sitede çok güzel. Umarım alan da hayırlısıyla kullanır.

• quote:

Orijinalden alıntı: selamolsun1

Hocam bu forumda okudum sadece pek bilgim yok kulaktan duyma laflar emin olamadığım için sorma gereği duydum.

Alıntıları Göster

işte ben de bunun için yazdım, bu forumda yada başka forumlarda ingiliz arabalarıyla ilgili yazanların %99 yalan, kulaktan dolma bilgiler. insanlar sahip olmadıkları araçlar için uyduruyorlar. you tube da galerici bir oğlan var araçları da tanıtıyor istersen onun videolarını bir incele;

selim ustaoğlunun çok güzel lafı var (bunu da en çok land rover gurubu için söylüyor) range rover alırken neye bakmalısın diye sorduklarında "önce sahibine bakmak lazım" diyor. ingiliz araçlarının özellikle servisleri pahalı olduğu için insanlar (en azından çoğu) sanayide ehil olmayan kişilere baktırıyorlar, sonra ingilizler sorunlu.

• texjrwillerjr T kullanıcısına yanıt
    Bir jaguar, sanayide rast gele bulunan bir ustaya emanet edilmez, yaşadığınız şehirlerin kalburüstü muhitlerinde sadece mercedes,bmw, land rover bakan özel servisler vardır,motor,mekanik,elektrik-elektronik kaporta boya şeklinde full servisler, buralara gidilebilir, mesela ben Avcılarda oturuyorum, önceki Mercedesimi de jaguarımı da, garantisi bitince 3008 ide ve şimdiki Mercedesimi de eşimin dostumun tüm araçlarını oraya gönderirim, yakın olan varsa Fulmer servis tavsiye ederim…

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.