Şimdi Ara

AUDI Q3 ADVANCED vs SPORTBACK vs MERCEDES GLA200 AMG

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (2 Mobil) - 1 Masaüstü2 Mobil
5 sn
36
Cevap
2
Favori
2.389
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Herkese merhaba. Bu üç araçtan birinin sıfırını almayı planlıyorum. Çok bilinen, tartışılan bir konu "en iyi SUV" şeklinde ancak burası fazla insanın yorum yaptığı büyük bir forum olduğu için kullanıcı yorumlarını görmek istediğimden konu açmayı tercih ettim. Kısa kısa araçtan ne beklediğimden ve şimdiye kadar yaptığım test sürüşü ve araştırmalardan da bahsedeceğim. Cevabını merak ettiğim soruları da sizlere sormak istiyorum. Biraz uzun bir yazı olacak. İlgi gösterip cevap veren herkese teşekkür ediyorum.

2016 Model Audi A3 aracımı yeni sattım. Bu kez hem kendi yaşımın ilerlemiş olması hem de bir aile arabasına uygun olabileceğini düşündüğüm için SUV araçlara yöneldim. Eminim o paralara şu aracı alsan çok daha iyi diye düşünenler olacaktır. Saygı duyuyorum ancak bu üç aracı karşılaştırmanızı rica ediyorum.

Piyasada bu üç araç için aldığım en iyi fiyatları yazarak başlayayım.

Audi Q3 Advanced - 2 milyon 465 bin TL

Audi Q3 Sportback - 2 milyon 700 bin TL

Mercedes GLA200 AMG- 2 milyon 850 bin TL

Audi A3 aracımla geçirdiğim 7 yıl boyunca hiçbir sorunla karşılamadım. Ne şanzıman, ne elektronik problem ne de başka bir şey. Aracımı hatasız, boyasız ve değişensiz bir şekilde sattım. Arabayı sert kullanan biri değilim. Çok fazla kilometre yapan biri de değilim. 63bin kilometreydi sattığım araç. Audi bu sürede beni oldukça memnun ettiği için doğrudan Q3 modeline yöneldim. Uzun süredir de takip ettiğim bir model (Fiyatı 700 bin TL seviyelerinden beri) Advanced ve Sportback arasında donanımsal olarak neredeyse hiçbir fark yok. Yazılımsal bazı farklılıklar var ve elbette en belirgin olarak görüntüsel farklılık var. Q3 Sportback çok daha göze güzel görünüyor ancak onda da araç spor olduğu için yüksekliği Advanced'e göre 5 cm aşağıda. Arkaya oturan kişiler için boyu özellikle de 180 ve üstü bireyler için bir sorun oluşturur mu, bundan emin değilim. Araca düzenli olarak binebilecek kişiler arasında böyle biri yok. Bu sebeple bunu bir detay olarak görmeli miyim yoksa karar verirken etkili olmalı mı?

Tüm bunlar yaşanırken GLA'nın piyasada bulunamaması gibi bir durum vardı. Malumunuz elektrikli araçlara en çok yatırım yapan markalardan biri Mercedes. Ancak şu aşamada elektrikli araç düşünmediğim için Mercedes EQA veya EQB'ye hiç bakmadım diyebilirim. Eski tarz GLA'larda beni en çok rahatsız eden şey konsolun tam ortasında kocaman ve sonradan eklenmiş gibi duran bir EKRAN olmasıydı. (Bu durum Tiguan'de de var) Ancak mercedes bu GLA modelinde gözüme daha çok hitap etti ve yol bilgisayarıyla aracın kadran kısmını bitişik iki ekran gibi tasarlayıp kalbimi kazandı.

Bu araçları birbirine göre değerlendirdiğimde önden görünümleri benim için tamamen eşit güzellikte. Arkadan görünümde Q3 Sportback bence göze daha hoş görünüyor. Ardından Advance ve en sona mercedes'i koyabilirim. Aracın iç kısmına geldiğimde ise Mercedes'in çok başka bir seviyeye çıktığını görüyorum. Aracın içi harika ve son derece kullanışlı görünüyor. Audi de elbet kötü değil ancak mercedes bu alanda benim için biraz fazla iyi duruyor. Yakıt tüketimlerine baktığımda veriler mercedes'in biraz daha az yaktığını söylese de birbirine çok yakın değerler ve çok kilometre yapmayan benim için bu kısımda da çok anlamlı bir fark yok. Advance modelinde Apple Car Play özelliği yok iken (kablo ile bağlantı oluyor bildiğim kadarıyla) Sportback ve mercedes'te bu özellik var. Audi 1.5 motor kullanırken mercedes 1.33 bir motor kullanıyor. Araştırdığıma göre mercedes'in motorunu (torku ve beygiri de yüksek olduğu için) daha fazla beğenenler var. Hafızalı koltuk, direksiyon, ses sistemi vb opsiyonel farklar araçtan araca değişmekle birlikte var elbet. Q3, 58 litre yakıt deposu kullanırken bunun mercedes'te 43 litre olması bana ilginç geldi.

Beni Audi'den vazgeçirme noktasına getiren nokta ise Q3'ün yeni kasasının çıkacak olması. Beklentiye göre 2025 ortası veya sonunda (belki Türkiye'ye gelişi 2026'yı bulabilir) Q3 yeni kasa piyasa sürülecek. Mercedes'in GLA modelinin ise kasası yeni değişti ve hatta Türkiye'ye 2024 yılında geldi araçlar. Mesela bu durum aracı satarken nasıl bir etki yapar? Elbette bu aracı 3-4 yıl sonra satmayı düşünmüyorum. En az 8-10 yıl binmeyi isterim. Yine gördüğüm kadarıyla mercedes GLA 200, Türkiye'ye çok az geliyor. Piyasadaki sıfır Q3 araç sayısı Mercedes GLA sayısından çok daha fazla. Yine bu durum ikinci el satışta bir etki yapar mı?

Tüm bunları düşündüğümüzde Advanced ile Mercedes arasında yaklaşık 400 bin TL fark var. Buna değer mi? Siz olsanız hangisini tercih ederdiniz ve elbette neden bu seçimi yapardınız?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _CoMa_ -- 30 Haziran 2024; 18:50:30 >

• Gla 'yı beğenmeyen mercedese yakistirmayan çok fazla kişi var . Özellikle kalite anlamında beklentileri karşılayamayan bir araç. Ben yeriniz de olsam q3 sportback alırdım .
  • Moueson kullanıcısına yanıt

Evet bunu ben de duydum. A,B,C serilerine gerçek Mercedes değil diyenler de var. İnceleme videolarının da hepsini izledim. Bu araçlara binen birinin GLA'ya bindiğinde Mercedes'e binme hissinden şüphe duyacağını bile söyleyen var. Ancak ben daha önce Mercedes kullanmadım. Haliyle burada bir görüşüm olamıyor. Teşekkür ederim yorumunuz için.

• _CoMa_ _ kullanıcısına yanıt

A, B, C serileri gerçek Mercedes değilse benzer durum Audi'de de var diyebiliriz. O zaman A3 için de pek tabi Leon, A4 için de işte Skoda fln muhabbeti yapılır. Polo'ya binip C serisi alınmaz Mercedes E serisinden başlar lafı biraz komik oluyor :) her araci sınıfına göre değerlendirmek lazım. Ama Audi için de Mercedes için de küçük sınıflarda biraz markaya para veriyorsunuz.

A4 B8 şirkette kullanırken, Q3 Sportback'i 800 km kadar uzun yolda kullandım bi o kadar da dönüş yolunda yolcu olarak geldim. Bu Q3 TR pazarında yeni olsa da bize geç gelen eski bir arac. Genel olarak başarılı ama Sline konforsuz sert bir arac ( Sportback sadece Sline ile geliyor ) + motor ses yalıtımı kötü.

Örneğin sıfır AMG bir Mercedes'ten inince Audi'ye geçince iyi araba olmaya devam etse de o premium hissi biraz insanı şımartan his azalıyor.

Belki az kullanılmış bir GLB düşünülebilir. Onun dışında arka baş mesafesi yetersiz kalmazsa normal Q3 yerine Sportback görsel olarak çok daha cazip.

Aslında özetle biraz öznel karar, biraz kişisel tercihlere girebilir. Audi çok başarılı ama biraz sade ve demode kalmaya müsait oluyor maalesef.

• Mokali Amca kullanıcısına yanıt

Tamamen katılıyorum. GLB'nin görüntüsüne bir türlü alışamıyorum. 7 yıl boyunca A3'e binerken Audi hissiyatını hissettiğimi düşünürsek Mercedes GLA'da da mercedes hissiyatına alışırım herhalde:) Peki Sportpack ve GLA'nın bagaj hacimlerini biliyor musunuz? Ben biraz baktım ama kesin değerlere ulaştığıma emin değilim. 410-425 mi yoksa Audi bütün hacmi 580 lt olarak yazmış.

Vag grubunda Tiguan da biraz insanları yanıltıcı şekilde açıklıyordu; kızaklı arka koltuklar en önde ( neredeyse oturulmayacak durumda iken ) artı bagajın kullanışsız stepne tarafı vs dahil. Lt olarak bilmiyorum maalesef ama Mini Cooper Countryman’e dik olarak koyduğum bir eşyayı Sportback’e dikine koyamamıştım tavan ve cam alçalarak geldiği için, zemin aşağı iniyor muydu şu am hatırlayamadım ama.

Sanırım bizzat bakmanız en doğrusu olur

• Merhaba,
    Yeni kasa GLA tutan bir araç değil doğrusu. SUV dan ziyade MPV gibi duruyorlar.Bu anlamda Q3 daha mantiklidir.
    0 takintiniz yoksa sifir muadili GLB, Volvo xc40 gibi modellere de bakabilirsiniz. Mercedes araçlarda yetkili servis bakimliysa 6 yila kadar garanti elde edebiliyorsunuz , sevgilerle
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • AlperInTheHouse A kullanıcısına yanıt

Tutulan bir araç değil derken hangi açıdan söylediniz? Aracın satılmama durumu mu, kronik bir problem ya da ses yalıtımı vb sorun mu? Yoksa ikinci elinin satılmaması vb bir sorun mu var?

• İlla ki premium suv istiyorsanız ikisini de almayıp xc40 veya X1 arasında tercih yapın, çünkü bu araçlardan konfor dinamizm kalite fiyat performans bağlamında daha iyiler
    İlla bu ikisi olacak diyorsanız da Audi alın,GLA cidden Mercedes falan değil q3 un en azından bir Audi olduğunu içine binince falan anlıyorsunuz
    Param kıymetli diyorsanız da 280hp lik 4x4 tonale plug in hibritler 2.5m bandında şuan

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi en1gma -- 1 Temmuz 2024; 22:28:21 >
    2.el piyasasi eski kasasina nazaran fazla yok. Ayni segment Volvo xc40 çok daha fazla satti bundan , belki Mercedese göre ülkemizde daha karli araçlar var , az getirdiler diye az satmis da olabilirler :)
  • en1gma kullanıcısına yanıt

Teşekkürler yanıtınız için. xc40'ı incelemek için geçen hafta Volvo'ya gittim. Bayide bana söylenen şey Volvo'nun artık xc40 modelinin benzinlisini üretmeyeceği ve sadece elektrikli olarak devam edecekleri şeklindeydi. Ellerinde son kalanı da satmış olduklarını söylediler. Fiyatı 3m bandındaydı. Aracın içi sanıyorum 6-7 yıldır aynı. Kullanılan sert plastikler ve o ekranın görüntüsü insanı baktıkça üzüyor. Sert plastik malzemeyi sadece arka kapıda değil ön kapılarda ve konsolda da bol kullanmışlar. Sağlam olması elbette en istendik ve ayrıcalıklı durumlardan bir tanesi ancak 3m para verdiğiniz zaman aracın içine bindiğinizde biraz da olsa göze hitap etmesini istersiniz. BMW X1'i görmeye cuma günü gideceğim. Alfa Romeo ise Türkiye'de bana hep bir soru işareti olarak geliyor. Aracın bakımı, servisi ve yedek parçasından emin olamıyorum. Eskişehir'de yaşıyorum normalde ve bunların sorunsuz halledileceğine emin olamıyorum.

Alfa Romeo servis konusunda en az sıkıntı çekeceğiniz marka çünkü Fiat var arkasında , üzerindeki motoru kullanan birçok model var.

tonale de bildiğim kadarıyla satış rekorları kırdı,yakında junior da gelecek.

O açıdan gidip bavul dolusu paraya fındık motorlu premium alana kadar tonaleyi inceleyin derim

Bu araçların artık mevcut koşullarda ikinci el satış hızları da esitlenmis durumda,eskiden alman araçları ikinci eli iyi satışı kolay diye alınıyordu, artık kazın ayağı öyle değil malumunuz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi en1gma -- 2 Temmuz 2024; 9:46:52 >
  • vay anasını C serisi aracımın gerçek mercedes olmadığını öğrendim, mercedese mail atıp dava edeceğimi söyleyeceğim, çöp alman mühendisleri!

bu arada, Q3 artık son derece demode bir tasarıma sahip, özellikle ekranı multimedya sistemi vs. falan 7-8 yıl önceki teknoloji. gidin yıldıza binin bir sürüş yapın tüm sorularınız cevaplanacak kendiliğinden.

ikisinden de bağımsız yeni X1'e de bakabilirsiniz. her ne kadar BMWci olmasam da marka fanatikliğine gerek yok, güzel ve oldukça yeni bir platform.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi falterubbix -- 2 Temmuz 2024; 11:5:54 >
  • falterubbix kullanıcısına yanıt

Birazdan GLA ile test sürüşünü yapacağım. Q3'ün özellikle de iç kısmının biraz eskidiğine katılıyorum. Hatta yeni A3 incelemesini de izledim. Audi, bunun farkına varıp aracın içinde bazı değişikliklere gitmiş. Örneğin vites topuzunu kaldırmış, ön konsolda bazı güzel düzenlemeler de yapmış ancak onun dışında pek çok şeyi aynı haliyle bırakmış. Yeni Q3'te de bu durumun çok değişeceğini sanmıyorum. Eğer test sürüşü de memnun ederse GLA, benim için ilk sıraya gelebilir. BMW X1 ve X2 için 3.2-3.5m civarında bir fiyat aralığı söylediler. O kadar bütçem yok maalesef. Olsaydı da Range Rover Evoque düşünebilirdim belki.

hocam en sağlıklısı zaten kullanıp test edip hissiyata bakıp almak. audi bence güzel değişikliklere gidecek tüm modeller kasa değişecek artık çünkü. ben c200 sahibi olarak zaten 3milyonlara çıkarsanız düşünmeden 3.20i ya da c200 alın derim ama sanırım suv da olsun istiyorsunuz, o yüzden çok seçenek kalmıyor.

Bugün GLA'nın test sürüşünü yaptım. Benim bütün beklentilerimi karşıladı şahsen. C200 gerçekten harika görünümlü güzel bir araba. Ancak yaklaşık 15 yıldır spor araba kullanıyorum ve artık benim için bir SUV deneme vakti geldi. Cuma günü Evoque ve X1'e de bakacağım. Fikrim değişmezse GLA'yı almayı düşünüyorum. Sadece şeyi sormak istiyorum. Bugün konuştuğum mercedes bayii fiyatın içerisinde MTV-Alım satım ücreti dahil hiçbir şeyin olmadığını söyledi. Şimdiye kadar hep sıfır araç aldım ve alım satım, MTV'nin müşteriye ödetildiğini hiç görmedim. Bu durum normal midir?

malesef hocam mercedesin verdiği fiyatların içine hiçbir vergi dahil değil.

Mercedes e serisinden başlar hocam bu bir gerçek . Onun altı fakir mercedesidir.

• Moueson kullanıcısına yanıt

Saygı duyuyorum ancak katılmıyorum hocam.

• Yıllardır Bu sektördeym,Mercedes çalışanıyım,Gla kötü diyenler eski kasada kaldı muhtemelen.

q3 te demode filan değil, ama Gla daha kaliteli ve rafine hemde makyajlı..

Tercihiniz doğru:)

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.