Şimdi Ara

RR Evoque 2012 Vs Bmw X3 2015 Exclusive Vs Jeep Compass

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
28
Cevap
0
Favori
963
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Şuanda 2016 A4 B9 1.4tfsi 150 hp kullanıyorum. Çok memnunum araçtan. SUV alma düşüncem var.

Suv almaya karar verirsem bu 3 araçtan birisini almak istiyorum. Fiyatları birbirine hemen hemen aynı.

Yakıt konusunda kıyaslama yapmayınız yakıt düşünmüyorum.

2012 RR Evoque Benzinli Km olarak 70.000'i geçmemiş. (RR Motor arızalı diyenler cok duydum. Düşük km araçta da bu sıkıntıları yaşar mıyım? Yoksa kronik RR motor sıkıntısı sadece dizellerde mi geçerli?)

2015 Bmw X3 2015 Exclusive Paket Km olarak 70.000 geçmemiş. (Jant ve M direksiyonu kendim alacağım)

Jeep Compass 2022 veya 2023 Limited Benzinli paket 150 Beygir. (Sıfır gibi)

Performans benim için önemli. 0-100 10 saniye yukarısı olmaması lazım SUV olsa bile. Audi suan 8.5 saniye bazen tatmin etmiyor. Ancak SUV aldığımda ikinci planda olacak ama sırf SUV diye de ölü gibi giden bir araç istemiyorum.

Bu 3 araç arasında gidiyorum. Şuanda Audi kullandığımdan Jeep e geçersem kalite farkını hisseder miyim bu da bir soru işareti.

Farklı önerilere de açığım. Şu tarih itibariyle bütçem 1200-1600 arası.

Şimdiden teşekkürler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi VviperV -- 3 Nisan 2023; 6:4:35 >

• Yav yine araçları kullanmayanlar yorum yapmış :) arkadaşlar bilginiz yoksa fikrinizde olmasın.

Eşim uzun zamandır Range Rover Evoque 2.0si4 kullanıyordu, 2 ay önce G63 AMG aldık ama Range Rover hala duruyor seviyoruz ve satmayı düşünmüyoruz. Evoque hakkında açtığım konu forumda mevcut bulabilirsiniz.

Range Rover performans bakımından sizi çok tatmin edecek bir araç, hızlanma olarak koltuğa yapışma hissini alıyorsunuz. Elbette bir 2.0 TFSI kadar atik değil ama bunda şanzımanın 6 ileri tork konvertörlü olmasının etkisi fazla. Lakin 1.4 TFSI veya 2.0 TDI sonrasında ciddi anlamda fark hissedilir. A4 2.0 TDI Quattro ile 0-100 süreleri aynı gözükse de şanzıman nedeniyle kalkışta ağır olan Range Rover 20 KM/H hızdan sonra yaydan fırlayan ok gibi gidiyor adeta. Yani 50-150 KM/H verilerine bakılsa 2.0si4, tdi motorun çok daha ötesinde bir performans elde eder.

Top speed olarak stock halde ne yaparsanız yapın 237 üstünü görmüyor. Fakat zaten o hızlarda araç içerisinde ciddi bir uğultu oluşuyor kendi kullandığım RS6 aracımla 300 ile giderken yaşadığım adrenalini Range Rover 230’da veriyor :)

Bu tabii ki hoş bir durum değil aslına bakılırsa arabanın ne kadar yorucu olduğunu gösteriyor.

Aracımız şu anda 93.000 kilometreye geldi, tamamen yetkili servis bakımlı. Şimdiye kadar sadece termostat üstündeki su hortumu patladı onun haricinde bir sorun çıkarmadı bize.

Sorun demişken bu motor Ford tarafından Amerika pazarı için üretilmiş motorlardan biri, Amerika’daki tüketici hakları göz önüne alındığında sağlam olmaktan başka çaresi olmayan bir motor dolayısıyla Range Rover grubundaki en sağlam motor denilebilir.

Edit: Yakıtı hesap edecekseniz bu araçtan uzak durun zira makine tam bir benzin düşmanı, sakin kullanımda şehir içi 11 litre civarında tüketirken normal kullanımda 13 litrelerde geziniyor.
  • A4den sonra bu 3 araçtan hiçbiri sizi tatmin etmeyecektir kullandığınız araç motor şanzıman uyumu sürüşü çok güzel bir araç
    Kalite olarak 3 suv de aynı sayılır RR premiumda olsa 12 yaşında bir araç olacak
    Mutalaka geçiş yapılacaksa compass mantıklı duruyor

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • x3 de RR de üzer onu bilin. premium arabanın premium masrafı olur.
    hik dese 50 binlik olursunuz.
    compass in makyajlı olanın kalitesi çok iyi,ve koltuk soğutmaya kadar dolu bir otomobil.
    arazi ihtiyacı yoksa 4x4 almanıza da gerek yok.
    bu 3 araçtan alınabilecek en mantıklı olan compass

• RR 150.000 kmye gelmiş çok büyük kesim motor değiştirmiş oluyor. ben şahsen bu şekilde ne zaman ve acaba diye ömrümü tüketemem

• Geçen izledigim bi videoda Rr ustası Allah razı olsun diyor bu araçlar sayesinde ekmek yiyoruz

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • bu araçları alacak güçte olan adamı, yedek parça, yakıt masrafıda üzmez diye düşünüyorum. o yüzden range evoque alırdım ben. daha sportif ve tok duruyor. şehir içinde kullanışlı çünkü çok uzun bir suv değil.

• Yav yine araçları kullanmayanlar yorum yapmış :) arkadaşlar bilginiz yoksa fikrinizde olmasın.

Eşim uzun zamandır Range Rover Evoque 2.0si4 kullanıyordu, 2 ay önce G63 AMG aldık ama Range Rover hala duruyor seviyoruz ve satmayı düşünmüyoruz. Evoque hakkında açtığım konu forumda mevcut bulabilirsiniz.

Range Rover performans bakımından sizi çok tatmin edecek bir araç, hızlanma olarak koltuğa yapışma hissini alıyorsunuz. Elbette bir 2.0 TFSI kadar atik değil ama bunda şanzımanın 6 ileri tork konvertörlü olmasının etkisi fazla. Lakin 1.4 TFSI veya 2.0 TDI sonrasında ciddi anlamda fark hissedilir. A4 2.0 TDI Quattro ile 0-100 süreleri aynı gözükse de şanzıman nedeniyle kalkışta ağır olan Range Rover 20 KM/H hızdan sonra yaydan fırlayan ok gibi gidiyor adeta. Yani 50-150 KM/H verilerine bakılsa 2.0si4, tdi motorun çok daha ötesinde bir performans elde eder.

Top speed olarak stock halde ne yaparsanız yapın 237 üstünü görmüyor. Fakat zaten o hızlarda araç içerisinde ciddi bir uğultu oluşuyor kendi kullandığım RS6 aracımla 300 ile giderken yaşadığım adrenalini Range Rover 230’da veriyor :)

Bu tabii ki hoş bir durum değil aslına bakılırsa arabanın ne kadar yorucu olduğunu gösteriyor.

Aracımız şu anda 93.000 kilometreye geldi, tamamen yetkili servis bakımlı. Şimdiye kadar sadece termostat üstündeki su hortumu patladı onun haricinde bir sorun çıkarmadı bize.

Sorun demişken bu motor Ford tarafından Amerika pazarı için üretilmiş motorlardan biri, Amerika’daki tüketici hakları göz önüne alındığında sağlam olmaktan başka çaresi olmayan bir motor dolayısıyla Range Rover grubundaki en sağlam motor denilebilir.

Edit: Yakıtı hesap edecekseniz bu araçtan uzak durun zira makine tam bir benzin düşmanı, sakin kullanımda şehir içi 11 litre civarında tüketirken normal kullanımda 13 litrelerde geziniyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Podgoritsa -- 3 Nisan 2023; 22:28:35 >
    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    bmw x3 2017
    10 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Podgoritsa kullanıcısına yanıt

Teşekkür ederim hocam, yani yakıt konusunda sıkıntım yok 15 bile olabilir sonucta atik güçlü motor araç kullanıp koklama bekleyemezsiniz.

RR dediğiniz özelliklerden dolayı bir adım önde tabi temiz kullanılmış ve düşük km bulmaya çalışacağım.

Audi RS6 zaten bambaşka bir mevzu tabiki aynı yol tutuş güvenlik vb. beklemek her arabaya ihanettir :)

Genelde şehirler arası 140-180 arasında gidiyorum o yüzden 237 yi geçmemesi de benim için sorun teşkil etmiyor .

Bakalım aracı satayım bulabilirsem önceliğim bu inşallah

• Hocam yedek parçadır bakımdır yakıttır bunların tutarı önemli değil. Temiz Evoque bulsam ve cok titiz baksam bana sıkıntı çıkarmasın yeterli

• Compass iki araca da rakip olamaz, premiumları bırak kendi segmentinde bile geride bir araç

• Evoque güzel bir araba değil , suv olması şart değilse a6 bakın bence daha donanımlı ve konforlu olur , X3 temiz bulursanız güzel olur ama jeep ne kullandım ne binen tanıdığım oldu o aracı bilmiyorum açıkçası

• Tesla model y alın

• FthGTI F kullanıcısına yanıt

compass 2 araca da rakip olur çünkü yeni otomobil derdi yok,kendi segmentinde geride falan da değil. compass gerçek suv ,hb den bozma değil.

segmenti de hb den bozmalarin segmenti değil

• VviperV kullanıcısına yanıt

evoque benzinli ford yapımı 2.0 ecoboost motor kullanıyor sorunsuz.dizeller gibi 100 binde kucağa alma imkanı zor bir motor.şehir içi 12 lt.sadece sağ sis 5 bindi parçalar pahalı.ama viraj alışı ve yol tutuşu panemardan bile zevkli bir araç.mini cooper da böyleydi savrulman zordu o araçla buda öyle.

• en1gma kullanıcısına yanıt

Yani sıfır tercih edersem diye compass dedim , tabiki diğerleriyle aynı kalite değil ancak sıfır olması tercih edebilme sebebim. Sınıfında compasstan daha güzel bir araba görmedim şimdiye kadar. Belki sportage

• the_last_aga T kullanıcısına yanıt

Evet bu yüzden benzinli tercih etmeyi düşünüyorum, hem benzinli motorlar daha stabil çalışıyor genellikle. Sürüş olarak çoğu suvdan iyi

• VviperV kullanıcısına yanıt

Alfa Romeo tonale ? Tam olarak SUV olmasa da Peugeot 408 , cupra formentor bu araçlar da gayet yakışıklı bence.

• en1gma kullanıcısına yanıt
    Evoque ve X3 HB’den bozma mı? İkisi de safkan SUV, Land zaten otomobil üretmiyor, X3 3 serisinden türetilmiş desek, 3 serisi de D sedan

• FthGTI F kullanıcısına yanıt

arkadaşım compass için kendi segmentinde bile geride demişsin, ona cevaben yazdım.

evoque ve x3 alacak adam compasse zaten bakmaz ama burada örnek verilen araçlar 10 yaşında.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi en1gma -- 6 Nisan 2023; 8:21:9 >
  • Moueson kullanıcısına yanıt

408 motoru bana yaramaz tatmin etmez. Tonale cok beğendim özellikle yeşilini aynı şekilde formentor da hosuma gidiyor, olur da yeni model düşünürsem aklımda bu araçlar

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.