Şimdi Ara

Peugeot 3008 vs Mercedes GLA 180

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
17
Cevap
0
Favori
3.615
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar 150-170 bin tl arasında yarı suv araç bakıyorum. Dizel motor tercih etmeyi düşünüyorum.

3008, 150-160 bin civarında bulunabilmekte. 5000-10000km civarlarında sıfır sayılabilecek araçlar. Sıfır düşünürsem 170bin tl ye kadar çıkmam gerekiyor. GT Line paket düşünüyorum.

GLA ise 20-30bin km dolaylarında 170bin civarlarında, 2015 model olarak. Model yılını arttırınca 200.000 TL’ye kadar yükseliyor.

Mercedes kalitesi ile Peugeot’nun sıfır olması arasında kalıyorum aslında. Mercedes’in daha kaliteli olduğunu düşünüyorum ama parça fiyatlarının pahalı olduğunu söylediler. 3008 ise daha yüksel ve daha çok suv gibi duruyor. Boyum 189cm. Her araca kolay sığamıyorum sığsam da rahat edemiyorum. Kiminde kafam tavana değiyor kiminde bacaklarım konsola çarpıyor. Suv seçmemin en büyük sebebi daha yüksek ve rahat görüş ayrıca daha geniş şöför alanı.

Çevreme sorduğumda Pejo’dan, Reno’dan uzak dur falan diyorlar ama bunlar şehir efsanesi midir gerçeklik payı var mıdır bilemiyorum. Sonuçta bahsettiğim model 2017 yılın aracı. En çok duyduğum söz ise “pejo o kadar para etmez”

Sizlerin görüşlerini merak ettim. “O kadar para pejo’ya verilir mi!” lafına katılıyor musunuz?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Audi q3 s-line yada x3 baktinizmi?

Ben 3008 bluEhdi diyorum.

• 1.2 3008 ya da makyajlı kuga daha mantıklı sanki. Bunların arasında ise 3008

• 3008 o segmentin en iyisi bence

gla nın görüş açısı çok dar kçr nokta fazla araba dar boğucu yüksek değil suv gibi durmuyor

3008 baya iyi konfor olarak e serisi ayarında

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AsosyalKowboy -- 27 Temmuz 2017; 20:29:8 >
  • 3008 kesinlikle GLA dan daha kaliteli bir araba.
    Marka algısına takılmayın inceleyin görün.

Donanım ve motor şanzımanları zaten saymıyorum. 1.5 dci çift kavrama diğeri ise 1.6 e-HDI ve Aisin tk.
  • quote:

Orijinalden alıntı: kkvan

3008 kesinlikle GLA dan daha kaliteli bir araba.
    Marka algısına takılmayın inceleyin görün.

Donanım ve motor şanzımanları zaten saymıyorum. 1.5 dci çift kavrama diğeri ise 1.6 e-HDI ve Aisin tk.

3008 i fuarda incelemiştim, kalite olarak çok başarılı, şanzuman ve motor uyumu çok iyi. GLA hakkında pek bir yorum yapamıcam ama dışardan bakınca daha çok B Suv gibi duruyor, Mercedes olduğu için bu kadar pahalı, fiyatının arabası değil gibi.
  • o kadar para 3008 e verilir mi diyenin git o paraya gla 180 al diyecek yüzü olmamalı.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Logoya para vermeye gerek yok, 3008 alınır.
  • X1 bakabilirsiniz . Kodiaq da bakılabilir.
    Ama Gla da güzel çok hoşuma gidiyor tasarımı. 3008 bana göre kadranları çok tuhaf. kokpiti karmaşık geldiğinden şeçmem.İkisinden biri isi Gla

Hepsini sallayın subaru forester alın ama fazla yakabilir ve 4*4 şehir içinde kullanacaksanız gereksiz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kerotobil -- 27 Temmuz 2017; 22:34:52 >
  • 3008 malzeme kalitesi olarak GLA'dan daha kaliteli, 3008'in multimedya sistemi daha iyi. Süspansiyon konforu da bence GLA'dan daha iyi, GLA'yı 3 hafta kadar önce 19 jantlı versiyonuyla kullandım, bana aşırı sert geldi, 19 jantlı C Coupe'den bariz daha sert.

GLA'nın avantajı marka algısının yüksek olması, biraz daha iyi sürüş dinamikleri vaad etmesi, 180d versiyondaki 1.5 dCi'ın performansı vasat, ama tüketimi yüzünüzü güldürür.

3008 ise segmentinin en iyi otomobillerinden biri, kullanan herkes çok beğeniliyor, kalitesi yüksek, donanımları fazla, birçok açıdan premium hissine yakın bir otomobil, ama marka algısı olarak bakarsak mercedes'in gerisinde kalıyor, ayrıca 7-8 sene sonra 3008'in elektronik donanımlarının sıkıntılar çıkarabileceğini ön görüyorum, bu tamamen şahsi görüşümdür. 2 sene kadar önce daha neredeyse sıfır olan yeni çıkan Picasso'yu yıkattığımız da araç far arızası vermişti. Fransızlara bu konularda ben tamamen güvenemiyorum. Ayrıca 3008'in kasası oldukça hafif fakat, hem dizel hem benzinli motorlarının aktarmaları zayıf, aerodinamiden midir bilmiyorum fakat 3008'in tüm modelleri, vaad ettiği beygirler kadar performans sunamıyor, 120 beygir 300 tork dizel makine 1.300 kg otomobili anca 12 saniyede 100'e ulaştırıyor, 165 beygirlik THP ünite ise 9 saniyede. Rakipleri aktarma konusunda biraz daha iyiler.

İkisi arasından 3008 kullanıcıya bir tık daha iyi bir otomobil. GLA'nın tek esprisi Mercedes anahtarına sahip olması

Fakat alt tarafı biraz yerden yüksekler diye de c segmenti hatch'lerin yükseği olarak gördüğüm crossover'lara 170-180 bin tl gibi rakamlar vermenin pek doğru olduğunu düşünmüyorum, bu da şahsi görüşümdür.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Abstraction -- 27 Temmuz 2017; 23:34:1 >

• Gla mercedes olmadigi icin pejo 3008 her turlu alinir

• Pejo'ya o para verilir mi diyenler her zaman olacaktir ve evet her zaman haklilar, pejo her araç çikardiginda böyle bir furya başlıyor baştan arac herkese iyi güzel geliyor ama aradan 2 sene geçince hiçde öyle olmadigi çıkıyor ortaya,

3 sene önce bende pejo almıştım, o zaman banada demişlerdi pejo alinir mi diye kimseyi dinlemedim gittim aldim almaz olsaydim,

Pejo'ya karşı ön yargım yoktu ama alınca anladım neyin ne oldugunu, artık önyargılıyım 😕

Tavsiyem X1 bakmaniz,hatta sifirinda çok saglam fiyat inebiliyorlar,bayiye sormanizda fayda var.

• Peugeot bayileri şu anda fazlasıyla indirim yapıyorlar. Farklı bayilerden fiyat alın mutlaka
  • 3008 hacim olarak da gla'dan çok büyük bir araç
  • SUV olarak bircok arac var dusunulebilecek. Kuga da olabilir, Opel'in yeni Crossland X'i de olabilir. Sahsen ben Peugeot araclari begeniyorum; ancak uzun vadede nedir ne degildir bilemiyorum. O nedenle farkli markalara da bir goz atmanizi tavsiye ederim bu iki arac arasinda sikismaktansa.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Evet arkadaşlar önemli bir konuyu atlamışım. Multimedya. Benim içim çok önemli. Mercedes’te az çok deneyimledim de daha iyi olabilirmiş. Bmw’de f30 3 kasada deneyimlediğime göre kötüydü.

Bmw önerenler olmuş ama genel olarak beğenmiyorum Bmw’yi. Hatları falan pek hoşuma gitmiyor. Marka hissiyatı da oldukça düşük nazarımda. Maalesef ülkemizde çoğu BMW sürücüleri negatif bir algı oluşturdu kendilerinde. Araç kiralama firmalarının zibil gibi Bmw kiralamaları da etkendir bunda tabi.

Spor görünüm istediğim için Kuga, Kadjar gibi daha çok “aile arabası” görünümlü modelleri direk es geçtim.

Audi cephesinde ise yeni yeni o toparlak, ovalimsi (bence oldukça kötü) hatlardan vazgeçip keskin ve sert hatlara geçmeye başlayınca kasa evrimini tamamladı. Hoş, zaten güncel kasa Q5 bütçesine çıkabilsem hiç düşünmeden yeni A5 Sportback alırdım orası da ayrı konu.

• Araçlar o kadar farklı ki, o paraya git 3 serisi al bence daha iyi.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.