Şimdi Ara

AKÜ SORUNU ((ACİL))

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
13.604
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba dostlar, 2004 model, 330s açık kasa tek kabin transit sahibiyim, sanırım ben büyük bir hata yaptım. Malum havalar soğudu, benim araç sabahları çalışmıyordu, önce ısıtma bujilerindendir dedim, ama sorun aküdeymiş. Aküyü değiştirmeye gittim, akü ölçüldü önce, akü bitik çıktı, zaten yan sanayi 60 amperlik çok kötü bir aküymüş, akücü bu akünün zaten bu araca yetmeyeceğini, daha yüksek amperli akü takılması gerektiğini söyledi, ve yiğit akü'nün prestige modelli 74 amperlik aküsünü taktı. araç şu an çalışıyor, bir problem yok fakat ben eve gelip biraz araştırma yaptım, hatta ford'un sitesine girip baktığımda şok oldum, transit 330 modelinin teknik broşürünü incelediğimde, bu aracın 60 amperlik iki adet akü kullandığını gördüm, hatta 2x12 V 60 amper yazıyordu. Şimdi benim kafam acayip karıştı, ben aslında 60 amperlik 2 adet akü almam gerekirken 74 amperlik tek bir akü alarak çok büyük bir hata mı etmiş oldum, şu an izmir'deyim ama bir kaç gün sonra sivas'a çalışmaya gideceğim, malum sivas'ın geceleri çok soğuk oluyor, - derecelere iniyor hava sıcaklığı, ben bu koşullarda yani sivast'da bu aküyle sorun yaşar mıyım? Veya bu akü arabaya ciddi zararlar verir mi? akü mü gidip değiştirip 2 adet 60'lık veya bir adet 120'lik akü mü almam gerekiyor. Bu konuda bilgi sahibi olan arkadaşlar yardımcı olursa, ve araçlarının tam olarak modelini ve kaç amperlik aküyle sorunsuz kullandıklarını yazarsa seviniirim.

Not: aracım 2004 model, transit t330s, akü koltuğun altına yerleştirilen cinsten.

Aracın Temsili Resimi: http://imgs.elookat.com/ilan/foto/3/CEPTEN-CEKTIKLERIM624-jpg-11-7374.jpg

• Yapay Zekanın Yanıtı

AKÜ SORUNU (ACİL)

Araç akülerinde sorunlar yaşamak can sıkıcı olabilir, özellikle de Ford Transit gibi ticari araçlar söz konusu olduğunda. İşte Ford Transit akü sorunlarını gidermene yardımcı olacak bazı bilgiler:

• Ford Transit Aküsü Kaç Amper Olmalı?

Ford Transit akülerinin amper değeri, üretim yılına ve modeline bağlı olarak değişir. Genellikle şu amperlere sahip olurlar:

* 2004 Ford Transit: 70 amper
    * 2006 Ford Transit: 75 amper
    * 2008 Ford Transit: 80 amper

• Ford Transit Neden Çift Akü Kullanır?

Bazı Ford Transit modelleri çift akü sistemiyle donatılmıştır. Bunun nedeni, bu araçların genellikle ağır hizmet tipi araçlar olması ve birden fazla elektrikli cihazın aynı anda çalışması için ek güce ihtiyaç duymalarıdır.

• Transit Aküsünün Bozulmasına Neden Olanlar

Transit akülerinin bozulmasına neden olabilecek birkaç faktör vardır:

* Yaşlılık
    * Aşırı deşarj
    * Alternatör sorunları
    * Elektriksel kaçaklar

• Ford Transit Akü Sorunlarını Giderme

Ford Transit akü sorunlarını gidermek için şu adımları izleyebilirsin:

* Akü bağlantı noktalarını kontrol et.
    * Alternatörü kontrol et.
    * Elektriksel kaçak olup olmadığını kontrol et.
    * Aküyü şarj et veya gerekirse değiştir.

Akü sorunları devam ediyorsa, kalifiye bir tamirciye danışmak en iyisidir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Merhaba arkadaşım 2004 ford transitin koltuğun altında ki aküsü orjinali 12v.80 amper mutlu aküdür ve tek aküdür.bazı minübüs modellerinde 2 adet akü vardır.eğer 74 amper akü koyduysanız olur.bir sorun çıkmaz.
    aracınızda bir elektrik problemi yoksa eğer sakınca yok.kullanabilirsiniz.fakat ileride değişme ihtimali olursa
    mutlu akünün 80 amperini takarsanız orjinali odur.
  • kamyonlar 24v yani 2 aküyle çalışıyor. hoş heralde sizinki 24v olsa çalışmazdı ama araştırın derim
  • Aracınızın orjina aküsünün üzerinde 60 amper yazması sizi yanıltmasın. Transit model araçların aküleri 60 Ah. dir, fakat ebatları 278*175*175 dir. 60 Ah bir akünün ebatıysa 242*175*190 dır. Sizin akünüz montaj aküsü olarak tabir ettiğimiz aracın ilk aküsü olduğu için fabrikanın kendi isteğine göre sipariş ettiği özel bir aküdür. Piyasada aynı ebatlara sahip akü 66 amper alçak tip (Ford Tipi) olarak satılmaktadır. Detaylı bilgi ve servis için http://www.ucuzkau.com adresinden destek alabilirsiniz.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.