Şimdi Ara

Honda civic dizel nasıl bir araba?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
20
Cevap
0
Favori
29.806
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar Honda civic dizel otomatik (son çıkan) ikinci elde satmakta zorlanır mıyım? Bu arabadan almayı düşünüyorum, galerici arkadaş dizel otomatik alma, tutulmuyor, satmakta zorlanırsın diyor. Başka bir arkadaş alırsan zararına satarsın diyor. Gerçekten hiç mi tutulmuyor bu araba? Satmak bu kadar mı zor?

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

• Almamak için tonla sebep var ama ben sana en babasını söyleyeyim. O araçlarda "yaya koruma sistemi" diye bir saçmalık var. Güya yaya kaputun üzerine düşerken yumuşak bir düşüş olsun diye kaput yükseliyor ve şu hali alıyor.
    Aracında bunu gördüğün an geçmiş olsun. Bu sistem tampondaki 4 sensöre bağlı ve sensörlerin tanesi 9bin (9.000) türk lirası. 50bini geçer bunun tamiri yetkili serviste.
    Bence kapının önüne koyulacak araç değil.
    Forumda yine cehaletin kurallari yeniden yazılıyor.

Yok gereksizmis, yok euroncap puan almak içinmiş, yok tekme atsan çalışıyormuş.

Siz her gün arabasına tekme atan, deli raporlu, odun ya da taş kafatasına sahip bir insan olabilirsiniz.

Ama bir gün, bir kaza geçirip hayat ile felc, ağır yaralanma ve ölüm arasındaki ince çizgiyi ve bunun size yüklediği vicdan ve hukuki sorumluluğu düşünebilirsiniz o zaman anlarsınız ne işe yaradığını.

Teknoloji ve güvenlik önlemlerine cemkirmeden evvel insan gibi araba kullanmayı öğrenin.
    Yapay Zekanın Yanıtı

Honda Civic Dizel: Kapsamlı Bir İnceleme

Honda Civic Dizel, Honda'nın en popüler modellerinden biri olarak bilinmektedir. Dizel seçeneğiyle sunulan Civic, yakıt verimliliği arayan sürücüler arasında dikkat çekmektedir.

Neden Tutulmuyor?

Honda Civic Dizel'in bazı nedenlerden dolayı diğer modeller kadar tutulmadığı gözlemlenmiştir. Bunlar arasında;

• Yüksek başlangıç ??maliyeti
    • Dizel yakıtının benzinli yakıta göre daha pahalı olması
    • Dizel motorların bakım ve onarım maliyetlerinin daha yüksek olması

Kullanıcı Yorumları

Honda Civic Dizel kullanıcılarından gelen yorumlar genellikle olumludur. Sürücüler yakıt verimliliğini, güçlü performansını ve geniş iç mekanını övmektedir. Ancak bazı kullanıcılar dizel motorun gürültüsünden ve titreşiminden şikayet etmektedir.

Alınır Mı?

Honda Civic Dizel, yakıt verimliliği önceliğinizse ve yüksek bakım maliyetlerini karşılayabiliyorsanız iyi bir seçenek olabilir. Ancak düşük satın alma maliyeti ve daha düşük bakım maliyetlerini tercih ediyorsanız benzinli modelleri değerlendirmeniz önerilir.

Honda Civic 1.6 i-DTEC Yorumları

Honda Civic 1.6 i-DTEC, Honda'nın dizel motor serisinin en popüler modellerinden biridir. Kullanıcı yorumları genellikle olumlu olup sürücüler yakıt verimliliği, güçlü torku ve sağlam yapısından övgüyle bahsetmektedir. Ancak bazı kullanıcılar motorun gürültüsünün ve titreşiminin rahatsız edici olabileceğini belirtmektedir.

Genel olarak, Honda Civic Dizel, yakıt verimliliği arayan ve yüksek bakım maliyetlerini karşılayabilen sürücüler için iyi bir seçenektir. Ancak düşük satın alma maliyeti ve daha düşük bakım maliyetlerini tercih ediyorsanız benzinli modelleri düşünmelisiniz.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Almamak için tonla sebep var ama ben sana en babasını söyleyeyim. O araçlarda "yaya koruma sistemi" diye bir saçmalık var. Güya yaya kaputun üzerine düşerken yumuşak bir düşüş olsun diye kaput yükseliyor ve şu hali alıyor.
    Aracında bunu gördüğün an geçmiş olsun. Bu sistem tampondaki 4 sensöre bağlı ve sensörlerin tanesi 9bin (9.000) türk lirası. 50bini geçer bunun tamiri yetkili serviste.
    Bence kapının önüne koyulacak araç değil.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Civic = LPG'dir.

Dizele bulaşmayın. İkinci eli iyi olsun istiyorsanız LPG'li Eco modellere yönelin

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Geçti bor’un pazarı modunda bir araç o. Tamam dizel motoru iyi, zf tam otomatik Şanzımanı iyi, yol tutuşu iyi filan ama 10 yıl geç gelmiş bir araç.

• Dizel motor ve ZF 9 gerçekten başarılı Bir kombinasyon

C sedan da tork anlamında en iyi bir kaç araçtan biri..

Galericilerin arabadan anlamadıklarını biliyoruz.

Çoğunun hiçbir teknik bilgisi Yok.

Cebine parayı koyan galerici oldu.

Ancak bu aracın dezavantajları şöyle.

Yedek parça çok pahalı ve yaygın değil,
    Yan sanayi ve OEM yedek parça yok.

Fabrikasyon LPG li seçeneği olduğu ve piyasada daha bulunabilir olduğu için pazarda çok söz sahibidi değil.

Yetkili servis dışında dilinden anlayan Yok denecek kadar az.

Sadece 2 yıl satıldığı için ilerde piyasada numunelik kalırlar.

• Dizel focusu listene ekle bence.

• escanor_ kullanıcısına yanıt
    Duyduğum kadarıyla çoğu kişi bu sistemi iptal ediyor ama net bilmiyorum. Araştırmak lazım iptal edilebiliniyor mu diye.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    fiat palio nasıl bir araç
    15 yıl önce açıldı
    Honda Civic mi Toyota corolla mı?
    21 yıl önce açıldı
    Civic vs corolla
    2 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Yalan konuşmak ne kadar kolay olmuş yahu.

Maliyet 25 bin TL milleti yalan bilgi ile yanlış yola sokmayın.

• Dizel civiclerde motor ön kaputa çok yakın olduğu için aktif yaya koruma sistemi var (euro ncapten yüksek puan almak için yapılmış bir sistem yayaya önem verme vs değil) ayrıca tampona 1 tekme ile yaya korumayı açan dandik sensörleri var (civic face grubuna girin yaşayan çok var)

Mümkünse almayın derim

• Mitokondri Kristası kullanıcısına yanıt

Sakin ol hondacı tamam sana 20bin olsun.

• civic'in normali bile alınmaz, dizeli hiç alınmaz

• Forumda yine cehaletin kurallari yeniden yazılıyor.

Yok gereksizmis, yok euroncap puan almak içinmiş, yok tekme atsan çalışıyormuş.

Siz her gün arabasına tekme atan, deli raporlu, odun ya da taş kafatasına sahip bir insan olabilirsiniz.

Ama bir gün, bir kaza geçirip hayat ile felc, ağır yaralanma ve ölüm arasındaki ince çizgiyi ve bunun size yüklediği vicdan ve hukuki sorumluluğu düşünebilirsiniz o zaman anlarsınız ne işe yaradığını.

Teknoloji ve güvenlik önlemlerine cemkirmeden evvel insan gibi araba kullanmayı öğrenin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KingOfAnarchy -- 1 Ağustos 2021; 12:19:15 >

• 250 bine kadar tork konvertörlü, büyük araba bakıyorum ama bulamıyorum. Civic buldum o da tırt çıktı.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Honda'nın dizeli kötü alınmaz diyen arkadaşların argümanı nedir merak ettim.

Diğer markalar emisyon normlarını tutturabilmek için dpf filtresine ek olarak adblue kullanırken Honda'nın motoru sadece dpf ile bu normları karşılayabiliyordu.

O kötü, tırt motor rekorlar kitabına da girdi.

oto teknik veri - otomobil haberleri
    HONDA'DA 100 KM'DE 2.82 L�TRE �LE TÜKET�M REKORU
    https://www.ototeknikveri.com/haber/5160/hondada-100-kmde-282-litre-ile-tuketim-rekoru

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Acil Stop -- 2 Ağustos 2021; 1:46:58 >

• 40 yıl düşünsem aklıma gelmezdi şöyle bir sistem.

Belli ki dizel motorun konumu sıkıntılı. Böyle bir maceraya girmişler, çok enteresan.

Saçmalık mı? Neyin kafasını yaşıyorsunuz siz ya? Bu kadar mı fakirsiniz? Birinin size, çocuğunuza vs çarptığını ya da siz dalıp bir yayaya çarptığınızı vs düşünün. Empati yapmak bu kadar mı zor. Tek derdiniz 3 kuruşunuz. Bazı markalarda bu yetmiyor ön cama da hava yastığı koyuyor. Rezillik yani.

• Hondanın dizelini Renonun dizeli düşünüp alan hata eder, DCI eskinin Tofaşı gibi her yerde parçası ustası vs. mevcut. Honda da bu konuda elbette yaygın değil.

• civic dizeli, benzinlisi güzel araba. her markada bir takım arızalar, sorunlar olabilir ama honda türkiye kadar garanti kapsamındaki malının arkasında bile durmaktan adeta imtina ediyor. şikayetvarda honda civic yazmanız yeterli. sırf bu yüzden almaktan vazgeçilebilir.

• KingOfAnarchy kullanıcısına yanıt

Hocam, verdiğin bu cevabı takdir ediyorum. Videoyu da belge olarak ekleyerek gözlerine sokman, yemeğin tuzu biberi salçası gibi tat katmış!

Cahil cuhela nin, bidon kafalilarin, salak salak boş konuşmalarına, tokat gibi cevap olmuş!

Türkiye gibi bir ülkede halen daha şahinler doğanlar toroslar gibi arabaya demeye bin şahit, 4 tekerlekten oluşan ölüm arabaları kullanılırken de, yok bu arabanın piyasası olmaz, yok sadece 3 yıl üretildi, yok parcasi bulunmaz, 2.elde satamazsın, son sahibi olursun, elinde patlar safsatalarina da ben cevap vereyim.

Elimde patlasin ulen, 10 yil binip hurda niyetine satarim, hurdası bile 500 bin eder. Motor ve sanzuman dışında diğer her parçası benzinli veya lpg li versiyonla aynı degil mi hangi parçayı bulamaz mışım?

Arti sanzuman ve motor bozulmayacagi için, zaten parça bulmama da ihtiyacim yok zaten, triger kayışı da zincirli, onu da ölmezsem eğer 300 bin km de bir degistiririm.

Almanya'nın Friedrichshafen köyüne giden ve oradaki ZF fabrikasında çalışıp da hastalık nedeniyle emekliye ayrılmış ama vefa gereği ZF nin halen daha masraflarını karşıladığı bir türk işçisiyle görüşme imkanı bulan biri olarak bu fabrikanin önünde saygıyla eğilirim. Yaptıkları sanzumanlar, dünyanın en iyi sanzumanlarinda ilk 3 e girer, ve hatta belki de en iyisidir denilebilir. O sanzumani var ya isteseniz de bozamazsıiniz. Ömürlüktur. Honda nin dizel motoru da zamanında düzgün bakımları ile 1 milyon km yi götürür. O da Ömürlüktur.

Bu arabayı kullanin da aradaki farkı görün, yokuşlari tirmanirken ülkemizdeki dağları çıkarken arkanızda birakarak toz yutturdugunuz bmw 5.20 lere audi A4 veya mercedes E180 lere el sallama keyfini yasarsiniz.

Altinizda tehlikleli bir mühendislik canavarı oldugunun keyfini yaşayın. Ben makina yuksek muhendisiyim, hayalim bu arabaya sahip olmaktı, 9 ileri ZF sanzumanli 300 Nm torklu ve hem de ekonomik yakabilen bu Honda mühendislik harikasina.

Allah ima şükürler olsun alabildim ve binebiliyorum. Yemişim sacma sapan yorumlarınızı...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Maasai Mara -- 23 Ağustos 2024; 11:46:45 >

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.