Bugün bi programda dinledim. TSE 12047 M1 belgesi olan özel servisler aracı üretici garantisinden çıkarmıyormuş. böyle markalaşmış yerler var mı? oto grup dedi adam konuyu açarken bursada olduğunu gördüm google da. mesela vw için senelik bakıma buraya gidilse garantiyi bozmuyor mu? |
Araç üreticilerinin garanti koşulları, yetkili servisler dışında yapılan işlemlerin garantiyi bozabileceğini belirtir. Ancak TSE 12047 belgesine sahip özel servisler, bu kaygıyı ortadan kaldırıyor.
TSE 12047 belgeli özel servisler, araç bakım ve onarım işlemlerinde yetkinliklerini kanıtlamışlardır. Bu belgeleri alan servisler, yetkili servisler ile aynı kalitede hizmet sunarlar ve garanti koşullarını ihlal etmezler.
Özellikle İstanbul ve Ankara gibi büyük şehirlerde TSE 12047 belgeli servisler yaygın olarak bulunmaktadır. Bosch Car Service gibi uluslararası markaların da bazı şubeleri TSE 12047 belgesine sahiptir.
Bosch Car Service'in garanti bozar mı sorusunun cevabı da hayır olacaktır. TSE 12047 belgesine sahip Bosch Car Service şubelerinde yapılan işlemler, aracınızın garantisini bozmaz.
Ayrıca, TS 13168 belgesi de araç bakım ve onarım faaliyetleri için verilen bir kalite yönetim sistemidir. TSE 12047 ve TS 13168 belgelerine sahip olan özel servisler, güvenilir ve kaliteli hizmet sunarlar.