Şimdi Ara

KLİMA ÜRETİCİLERİ VE FASON YAPTIRANLAR?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (2 Mobil) - 1 Masaüstü2 Mobil
5 sn
10
Cevap
0
Favori
10.857
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar klima alacağım için sürekli forumu takip ediyorum bi süredir. kimi kendi üretiyo kimi çin kimi japon kimi fason yaptırıyo meselesi var.

tam olarak kendi yapan firmaları ve nerde yaptıklar , fason yaptıranları bu konu altında açıkca listeleyip belirtsek nasıl olur? klima için bilgisiz arkadaşları(ben gibi:) epey işine yarar. ben yapamıyorum çünkü hepsini çok bilmiyorum:) konu hakkında bi hayli bilgi arkadaşlar var onlar bi el atarsa...

• quote:

Orijinalden alıntı: atilla-3434

Arkadaşlar klima alacağım için sürekli forumu takip ediyorum bi süredir. kimi kendi üretiyo kimi çin kimi japon kimi fason yaptırıyo meselesi var.

tam olarak kendi yapan firmaları ve nerde yaptıklar , fason yaptıranları bu konu altında açıkca listeleyip belirtsek nasıl olur? klima için bilgisiz arkadaşları(ben gibi:) epey işine yarar. ben yapamıyorum çünkü hepsini çok bilmiyorum:) konu hakkında bi hayli bilgi arkadaşlar var onlar bi el atarsa...

Arkadaşım diyelim ki A klasman bir markanın kendi üretimi var,bakalım her ürününü kendimi üretiyor.3 modeli kendi üretir,gerisini fason.Dünya da ne marka bir ürün varki fasaon üretimi olması. Fason dan korkacak bir şey yok.Önemli olan Fason malın kalitesidir.

Alın size baba bir marka ve ürününe ne kadar sahip çıktığı,

http://forum.donanimhaber.com/m_53029904/mpage_5//tm.htm#74639396

Bu işte en önemli olan ,malın kalitesi ve firmanın malının arkasında durması..Ha bu arada bir şeyi daha hatırlatalım klima ların üretiminde kullanılan bir çok ekipman zaten fason üreticiden alınıyor.Bir çok fason üretim yapan klima fabrikaları da Markalardan komp, inv. fan motoru vs alıyor.

Yani bu adam üretici,bu adam fasoncu derseniz asıl o zaman marka tuzağına düşersiniz.

• quote:

Orijinalden alıntı: mbirol

quote:

Orijinalden alıntı: atilla-3434

Arkadaşlar klima alacağım için sürekli forumu takip ediyorum bi süredir. kimi kendi üretiyo kimi çin kimi japon kimi fason yaptırıyo meselesi var.

Arkadaşım diyelim ki A klasman bir markanın kendi üretimi var,bakalım her ürününü kendimi üretiyor.3 modeli kendi üretir,gerisini fason.Dünya da ne marka bir ürün varki fasaon üretimi olması. Fason dan korkacak bir şey yok.Önemli olan Fason malın kalitesidir.

Alın size baba bir marka ve ürününe ne kadar sahip çıktığı,

http://forum.donanimhaber.com/m_53029904/mpage_5//tm.htm#74639396

Bu işte en önemli olan ,malın kalitesi ve firmanın malının arkasında durması..Ha bu arada bir şeyi daha hatırlatalım klima ların üretiminde kullanılan bir çok ekipman zaten fason üreticiden alınıyor.Bir çok fason üretim yapan klima fabrikaları da Markalardan komp, inv. fan motoru vs alıyor.

Yani bu adam üretici,bu adam fasoncu derseniz asıl o zaman marka tuzağına düşersiniz.

gayet açıık şekilde anlaşıldı ,bilgi için sağol. sayenizde 1 haftaya bende klimacı olucam bu gidişle:)

• Yahu Birol usta, çok fena takmışsın Alarko şirketine.
    Tamam, Yahudi düşmanısın ama adamlar bu ülkenin en düzgün çalışan kuruluşlarından birisi, ve gerek sattıkları mallar gerekse iş ahlakları üst seviyede.

Burdaki başlıkta fasonculuktan bahsedilmiş.
    Evet, bence de fason mal yaptırıp satmak ayıp veya kötü değil, ama övünülecek-pek saygı duyulacak birşey de değil; ancak "adamlar iş yapıyor para kazanıyor, helal olsun" denir, o kadar.

Bir de işe başka şekilde bakalım:
    *Bir firma düşünelim, klimacılığın her çeşidinde uzmanlaşmış, bu makinaların temel parçalarını da üretiyor, bu konuda ar-ge yapıp en üst düzeyde komponenti de geliştirerek üretip bazılarını başka firmalara da satıyor.
    Bu arada bazı ürünlerini de ana ortaklarından olduğu başka firmaya "fason" olarak yaptırıyor.
    *Başka bir firma düşünelim, çeşitli ürünleri değişik ülke ve firmalarda "fason" olarak ürettirip "münhasıran" pazarlamacılıkla iştigal ediyor.

İlk örnek; Daikin, Toshiba, Mitsubishi Heavy ve Electric, Fujitsu, Hitachi... gibi kuruluşlar, markalar.
    Bunlar bu işin "duayen"leri, teknoloji geliştiricileri, ana parçalarının imalatçıları. Her kaliteli klimada bunlardan birisinin kompresörü kullanılır mesela.
    Bunlar bazı serilerini ortakları oldukları Gree, Midea gibi fabrikalara ürettiriyorlar; tabii kendi standartlarında.

İkinci örnek te Zibro gibi pazarlama firmaları.

Kanımca bu iki grubu da şimdi aynı biçimde "fasoncu" olarak adlandıramayız.
    Bence burada "fasoncu" sıfatı tam hakkını Zibro'da bulur.

Bir de Toshiba'nın çok seneler önce icat ettiği, yıllardır giriş seviyesi inverterlerinde de kullandığı "twin rotary" kompresör ilk defa bir Midea-Zibro'da kullanılınca da sanki en üst-son teknolojiymiş gibi reklam edip abartmak ta çok komik oluyor.

• Ya usta sen takmışsın asıl Zibro ya.

Twing Rotary nin mucide kim yahu.Twing Rotary 10 senedir var zaten.Atla devede değil üstelik.çift piston diyebiliriz. Kim diyor size Tos. giriş seviyesinde Twing Rotary var diye,söküp baktınız mı,gördünüz mü hiç.Neymiş arkadaş bu Tos. yahu.Daha düne kadar Alarko ya geçmeden önce Türkiye de adı sanı bile yoktu.Ama reklam var ya,oldu 1 numara.

Gelelim fason işine. Gree şu an Dünyanın en büyük klima üreticilerinden birisi.Öyle 2-3 tane split falanda değil,Klima adı geçen ne varsa gerçek üreticidir hepsinde.Şu anda 1000 lerce bu konuda pantenti de vardır.Çokta fason almak istemeyen varsa gitsin o zaman Gree markalı ürünü alsın.Bugün Gree nin tamamen kendi geliştirdiği G-Matrix kompresör 1-100 HZ aralığında çalışan dünyadaki tek kompresördür.Bunun yanında Dünya nın en önde gelen Kompresör üreticisidir..

Bana bir marka gösterin,4 yollu vanası,expansion,fan motoru,elektrik gurubu,bakırını, kablosunu vs. kendi üreten. Ya kardeşim bu gün siz sanıyormusunuz ki her klima markası her kapasitedeki komp. kendi üretiyor.Yok böyle birşey.Zaten Komp. fabrikası ile klima üretilen fabrikada aynı değildir.Tamamen farklı kuruluşlar.Birisi komp. üretir parayı kim verirse ona verir.Diğeri Arge de kendi tasarladığı ürüne uygun doğru komp. seçerse başarılı olur.

İşin temeli pazar ne istiyor da.En kral marka en dandik klima üretimini bile yapar. Örneklerini de yaşıyoruz zaten şu an Türkiye dede.Klima dediğin ne ki arkadaş,bir evaparatör,bir kondanser,kompresör,fanlar,Expansion veya kılcal vs.Birde kasa.. Siz paradan haber verin ben isteyene en kralını toplarım ,ama ekonomik olmaz.Bu gün hangi klima da alçak yüksek basınç otomatiği var,kimse takmaz çünkü sensör 1 dolar iken,basınç otomatiği 50 dolardır.Hangi klimada fan kontrol var.İnverter fanlar moda oldu,ama neye göre çalışıyor,sensörlerle.Asıl lan ne biliyormusunuz,Soğutucu akışkan basınçları.Biz yıllardan beri kullanırız soğuk oda veya hassas sistemlerde Danfos un fan hız kontrol sistemini.Şimdi inv. fan icat ettik diye bağrınıyorlar,yıllardan beri aklınız nerede.Akıl varda önce yediği yere kadar kakalayacaksın.

Bırakın bu teknoloji vs. hikayesini.Parayı veren düdüğü çalar.. Gerisi hikaye.Bu gün Türkiye de IBS soğutma o ağa baba dediğniz markalardan çok daha üstün soğutma sistemleri üretiyor.Ama aynı kapasite ürün standart klimanın 2 katı.Çünkü kalite.Tüm kompanentler A kalite marka...

Şu an dünyada en büyük fasoncular baba markalar.Şimdi gideceksin Malezya da A marka fabrikayı satın alacaksın ,sonra fasoncu değilim ben üretiyor,teknolojim falan filan.Hikaye artık bunlar.Kim adam gibi hizmet veriyorsa odur bence büyük marka...Müşterisini salak yerine koyan,kendini kaf dağında gören Baba marka demek değildir bence.

• Hocam yukarda dediklerinin çoğuna ben de katılıyorum.

Katılmadığım birkaç şeyden biri "twin rotary" konusu.
    Twin Rotary Toshibanın bir icadı, çok eskidi bile denebilir artık.
    Ta, sizin "twing rotary" dediğiniz şey Zibro'ya ait olabilir, orasını bilemem Aslının çakması desem, Zibro kompresör imalatı da yapmıyor.
    Ama gene de bu tip kompresörün ilk kullanıldığı Zibro ürününü özellikle bu kompresörün kullanıldığını belirterek reklam yapıyordunuz.

Hocam ben Zibro'ya takmış değilim.
    Herkes bu piyasada bir iş yapıp ekmek kazanıyor, dürüstçe çalıştığı sürece kimseye-hiçbir firmaya birşey denemez.

Ama burada özellikle birileri karalanmaya çalışılınca dikkatimi çekiyor.
    Üstelik karalanmaya çalışılanlar hiç te buna müstehak olmayan kuruluşlar olunca.
    Hani magazincilerde görüyoruz, birisi adını duyurmak/reklam yapmak istiyorsa hemen ünlü/tanınmış birine bulaşıyor.
    Hani bu da akla gelmiyor değil.

Haa, sen Alarko'dan mal alıp mağdur olana dikkat çekmek istiyorsan orası başka. Son yıllarda sıkça rastlanıyor.
    Ben ve buradaki birkaç arkadaş ta firmayla iletişime geçip sorunu çözmekte yardımcı olduk.
    Hatta birkaç tane şikayet te "fake" çıktıydı; adam klima almamış bile.

Ama bu başlık fason için açılmış, sen kalkıp Alarko hakkındaki bir şikayete kısayol vermişsin, hiç alakası olmadığı halde.
    Şimdi biz de aklımıza estiğinde Zibro ile ilgili şikayetlere mi kısayol verelim?

Kaldı ki Alarko 1000 tane ürün sattığında Zibro 10 tane satar, bu nedenle şikayet sayısı da farklı olur.

• Usta biz ne reklamı yaptık anlayamadım Sadece 75xx serisindeki farları yazdık,yalam mı söyledik.Twin Rotary dedikte yalan mı söyledik,İnv. iç ve dış fan dedik yalan mı söyledik,magazin mi yaptık.Bunlar bir çok satndart seri inv. lerde olmayanlar.Zaten bu tarz makinelerin COP leri de yüksek oluyor.Biz en çokta kendi serilerimiz le arasındaki farkları sıraladık.Ama söyleyeceğim Zibro ya bir daha Tos. komp. klima yaptırmasınlar,

Ben ünlü markalardan örnek verirken Tos. sıcak konu diye verdim o linki.Siz alınganlık yapıyor gibisiniz sanki.Yahu Pan. demediğimiz kalmadı,herifler vuracak bizi.Dai.. desen harbiden söylediklerimiz den dolayı çekiniyorum bazen,sınırları zorluyoruz.Ama siz sanki takmışım gibi bir Tos. saydırıyorsunuz. Yahu arkadaş alan alsı ne isterse,bak yazmıyorum bu günlerde tavsiye vs. isteyene marka falanda.Sen ne istersen yaz.

Biz zaten ne ne alıyoruz ki klimadan vs. den. Sallıyoruz hep gitsin.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: mbirol

Usta biz ne reklamı yaptık anlayamadım Sadece 75xx serisindeki farları yazdık,yalam mı söyledik.Twin Rotary dedikte yalan mı söyledik,İnv. iç ve dış fan dedik yalan mı söyledik,magazin mi yaptık.Bunlar bir çok satndart seri inv. lerde olmayanlar.Zaten bu tarz makinelerin COP leri de yüksek oluyor.Biz en çokta kendi serilerimiz le arasındaki farkları sıraladık.Ama söyleyeceğim Zibro ya bir daha Tos. komp. klima yaptırmasınlar,

Ben ünlü markalardan örnek verirken Tos. sıcak konu diye verdim o linki.Siz alınganlık yapıyor gibisiniz sanki.Yahu Pan. demediğimiz kalmadı,herifler vuracak bizi.Dai.. desen harbiden söylediklerimiz den dolayı çekiniyorum bazen,sınırları zorluyoruz.Ama siz sanki takmışım gibi bir Tos. saydırıyorsunuz. Yahu arkadaş alan alsı ne isterse,bak yazmıyorum bu günlerde tavsiye vs. isteyene marka falanda.Sen ne istersen yaz.

Biz zaten ne ne alıyoruz ki klimadan vs. den. Sallıyoruz hep gitsin.

Yahu usta, sana "yalan söyledin" diyen mi var ki
    Okusana dikkatlice, nerede var öyle birşey..

Sadece dedik ki, "o adamların yıllardır kullandığı Zibro'da ilk defa var, ve buldumcuk gibi oldular"

Ee, ne güzel işte, siz de 3D inverter diye isim koymuşsunuz, aslından daha yüksek fiyatlara bile satabiliyorsunuz.
    Ticaretin inceliği malı olabildiğince yüksek fiyata satabilmektir.
    Şapka çıkarılır

• Arkadaslar ben bi firmanin merkez servisindeyim 2. Senesindeyiz klima ithaledileli piyasada sizin bu konustuklarinizin hic bir onemi yok bizim cihaazlari kelon yapiyor bizim markamiz var uzrerinde ne onemi. Var kimin yaptigunin gmc ve hitaci kompresorler kullaniyorlar musterilerin yorumlarini canli olarak dinleyen ben olarak musteriler diyor ooooo usta bu marka cok guzelmis cok memnunmusumarz talep meselesi musteri performanstan memnunsa bitmistir :) alarko olsa nolur midea olsa nolur talepleri karsiladimmibitmistir en kral marka talepleri karsilayan marka

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar demirdöküm veya samsung inverter klima alacağız bunlarin kompresörleri ne markadır veya şu marka şu marka kompresör kullanır diyebilecek bilen varmıdır acaba? Cevap verenlere şimdiden teşekkür ederim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.