Şimdi Ara

Benzinli Araç Nasıl Az Yakar?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
22
Cevap
1
Favori
2.526
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Birçok benzinli araç kullanıcısının “Benzin fiyatları düşecek mi?” sorusunun cevabı yetkililerde, “Benzinli araçta yakıt tasarrufu nasıl yapılır?” sorusunun cevabı ise aşağıdaki maddelerde:

Benzin fiyatlarının bütçeyi zorlaması nedeniyle birçok sürücü daha ucuz benzine yönelebiliyor. Ancak kalitesiz benzin hem verimsiz olur hem de motora zarar verir. Yani size daha çok masraf çıkarır.
    Benzini havanın daha soğuk olduğu saatlerde alın. Çünkü soğuk havada benzin daha yoğun ve ağır, yani verimli olur. Kışın hava genelde soğuk olduğu için çok fark yaşamazsınız ama yazın benzin almak için sabah ve gece saatlerini tercih etmeniz gerektiğini unutmayın.
    Klimayı gerekli olmadıkça çalıştırmayın. Çünkü klimayı açtığınızda 100 km’de benzin tüketimi 1-2 litre artar.
    En çok merak edilen sorulardan birisi de şudur: Vitesi boşa almak yakıt tasarrufu sağlar mı? Yeni araçlarda vitesi boşa almak yakıt masrafını azaltmadığı gibi güvenli sürüş konusunda da tehlike yaratır.
    Araç Bakımı ve Sürüş Alışkanlıkları da Yakıt Tüketiminde Etkili

Benzinli arabanın az yakması için yapmanız gerekenler aslında tüm araçlar için gerekli olan koşullardan farklı değil. Örneğin aracınız ister benzinli ister dizel olsun, lastiklerin hava basınçları düşükse yakıt tüketimi %10’a varan oranlarla artar. Bu yüzden lastiklerinize iyi bakın. Hava basınçlarını da aracınız soğukken kontrol edin ki yanılma payı olmasın.

Otomobilinizin buji kabloları ve bujileri sağlam, filtreleri temiz olmalı. Arabanızın bakımını düzenli olarak yaptırmalısınız ki deponuza koyduğunuz benzinden daha çok verim alabilin.

Arabanızı uzun süre rölantide çalıştırmak da benzin tüketimini arttırır. Kışın motorun ısınması için 1-2 dakika rölantide çalıştırıp sonradan harekete geçmeniz yeterli olacaktır.

Çok fazla dur-kalk yapmamak, aracı çok düşük ya da çok yüksek devirde çalıştırmamak da az yaktırma teknikleri arasında yer alan bilgiler. Olması gerekenden daha düşük viteste araba kullanmak da %45’e varan oranlarda yakıt tüketimini arttırır.

ikinciyeni.com’dan alıntıdır.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Başlık: Benzinli araç nasıl az yakar?
    Cevap: Lpg ile.

• Ben gaz pedalının altında yumurta varmış gibi basıyorum, ve ilerde trafik sıkışıksa yada kırmızı yanıyorsa direk gazdan çekiyorum ayağımı, gazı idareli kullanmak en büyük tasarruf yolu.

• hepsi hikaye. tüp takarsan az yakar

• doğru cevap hiç kullanmayarak.
  • Freni az kullanan az yaktirir.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Az falan yakmaz,bu fiyatlarla kimse oyle bir ruya gormesin

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    LPG de en az yakan araba
    2 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: macropolo

Başlık: Benzinli araç nasıl az yakar?
    Cevap: Lpg ile.

En net çözüm
    Konu sahibine de bilgilendirme için eline sağlık, fakat bir noktada yazılanlara katılmıyorum, klima asla 1-2 litre yakıtı etkilemez, belki 0.3-0.5 litre etkiler. Dijital kliması olan araçlarımda yaz kış klimayı hiç kapatmadım, yakıt olarak erkisinide fazla görmedim.

• Benzinli aracın az yakmasını istiyorsan tüp taktırmalısın.net!!!

• 1.4 tsi DSG

Sehir ici 5.3 litre yakit tuketimim var

50 km gaza basiyorum 50 km ben itiyorum hem spor hem tasarruf

İgrenc saka bir yana

Bu araclar cok yakmiyor cidden

8 litre neredeyse 2 Galon ediyor . Galon un fiyati 2.4 dolar 4.8 dolar eder . Bizde ise 8*5 =40 TL

Yani kisaca verginin dusmesi lazim senin klima acmayarak sunu bunu yaparak 1 litre tasarrufunla olacak is degil bu

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TheCaliph_ -- 10 Aralık 2016; 11:54:27 >
  • Vitesi boşa alınca az yakar mı? Özellikle uzun yoldayken inişlerde boşa atıyorum tasarruf oluyor mu gercekten?

• net w kullanıcısına yanıt
    viteste inin tüketim sıfırlanır. boşta az da olsa yakar ve boşta ilerlemek tehlikelidir.
  • YAKMAZ.

• quote:

Orijinalden alıntı: Muss@

viteste inin tüketim sıfırlanır. boşta az da olsa yakar ve boşta ilerlemek tehlikelidir.

Boşta gitmenin tehlikesi nedir?

• net w kullanıcısına yanıt
    yokuş aşağı giden aracın tüm yükü frenlere biniyor, motor kompresyonundan yararlanmak hem fren ömrünü uzatır hem de frenler daha az ısınıp daha kısa fren mesafesi sağlayacaktır.
  • quote:

Orijinalden alıntı: net w

quote:

Orijinalden alıntı: Muss@

Boşta gitmenin tehlikesi nedir?

frenleriniz tutmaz yokuş aşağı 2-3 frenden sonra şişer.fren ,motor kompresyonundan aldığı basınc ile calışır.
  • Çok bodoslama yapılmış boş bir haber

• yüksek vites , düşük devir .
  • quote:

Orijinalden alıntı: Angelica

Freni az kullanan az yaktirir.

Freni az kullanmak en önemli kural.

Hala daha nasıl az yakarim diyen LPG taktırır. Bitti gitti 😀

• tsi motor alıyorsun ve yakıt üretiyorsun.

konu kilit üye ban.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.