yakıtlarla ilgili bi topic olduğunu biliyorum fakat orda daha düşük veya daha yüksek motor hacimli araçların yakıt tüketimleride verilmiş ve sadece şehiriçi sorulmuş.ayrıca orda ki araçların çoğuda dizel.benzin fiyatının sürekli değişmesi yüzünden orda km'de ne kadar yaktığı söylenmiş ve şuan ne kadar yaktığı ile karşılaştırmak zor oluyor.ne kadar yaktığını lt cinsinden söylerseniz sevinirim.bu arada ben 2.0 vectra cdx veya 96-98 2.0 accord düşünüyorum.
96-99 arası kasada vectra cdx ler 2500cc v6 170 hp 2000 yılından sonra kasa makyajlandı ve cdx paketi 2000 cc oldu(136 hp) accord u bilmem ama bu kasa vectra kullandık 2,0 motor motor hacmine göre iyi yakıyor diyebiliriz buda kasanın agırlıgı ile alakalıdır yani şehiriçi ortalama yakacagın 8-9 lt arasıdır tabi kullanıştan kullanışa degişir
makyajda cok fazla degişkenlik olmadı zaten farlar stoplar falan öyle ufak tefek degişiklikler
Vectra 2.0 i Motor Hacmi 1998 Silindir Sayısı 4 Beygir Gücü 136/5600 En Yüksek Tork (Nm)/(d/d) 188/3400 Son Hız (km/s) 215 0-100 km/s Hızlanma (sn) 10.0 Yakıt tüketimi (100 km'de) 90 km/s hızda (litre) 5.9 120 km/s hızda (litre) 7.2 Şehir İçinde (litre) 10.1 Ağırlık (kg) 1234 Dingil mesafesi (mm) 2637 Uzunluk (mm) 4477 Genişlik (mm) 1707 Yükseklik (mm) 1425 Bagaj Hacmi (litre) 500/790
O zaman baya iyi 8-9 litre şehir içi 1.6 dan az yakıyormuş.Opel deki teknoloji iyiymiş baya hemde 2000 senesinde yapmışlar bu motoru.
quote:
Orjinalden alıntı: gprs78
O zaman baya iyi 8-9 litre şehir içi 1.6 dan az yakıyormuş.Opel deki teknoloji iyiymiş baya hemde 2000 senesinde yapmışlar bu motoru.
95 senesinde
+sı yeminle söylüyorum 2000 senesinde vardı bizde 2,0 gls bu aracla peder 230 km yapmıştı yani motoruda gayet iyidir en son sattıgımızda 260,000 km yi devirmişti
Benim 2001 Ave'yi dikkatli kullanırsan şehir içinde 8 lt nin altına düşmen bile mümkün. Bu D4 motorun özelliğinden kaynaklanıyor. Dizel teknejojisinin benzine uyarlanmış hali. Direk enjeksiyon var alette. Ayrıca D4 Avensis diğer 2,0 lt lerden performanslı olmasıona karşın (150 hp 0-100:9,1 0-130:12,9 sn) onlardan daha az yakar. Bu herkesin bildiği bi gerçektir ki en az yakan 2,0 araba D4 Avensis tir.
Zaten CDX lerin fiyatlarıda çok çok düşük.Üstelik arabada yok yok. Ama işte yakıt , parça fiyatı ve vergisi insanı düşündürüyor. vergisi tamamda bakımı , yakıtı vs. tam olarak çaıklığa kavuşamadı bu forumda henüz
cdx 2,5 v6 motorlar ise 170 hp dir yakıt 11 lt civarıdır internetten kullanıcıarın yorumları bu civarda yani 0-100km hızlanması 8 sn civarı son hız 230 km olarak belirtiliyor katalogta tabi bu degerin üzerine cıkabilmek mümkün ama ne geregi var üstelik v6 larda el gazıda var vites kolu üzerinde
quote:
Orjinalden alıntı: istako
Zaten CDX lerin fiyatlarıda çok çok düşük.Üstelik arabada yok yok. Ama işte yakıt , parça fiyatı ve vergisi insanı düşündürüyor. vergisi tamamda bakımı , yakıtı vs. tam olarak çaıklığa kavuşamadı bu forumda henüz
2000 modelini 14'e buldum yaw
arkadaşlar yok mu kimsenin 2.0 arabası
Benim bir önceki aracım 98 vectra cd idi. Uzun yol dikkatli kullanımda Samsun-Eskişehir arası 5.6 ortalama tutturmuştum. Hatta Ankara-Eskişehir etabında 5.2 ye düşmüştü. Ancak şehir içi başka bir hikaye. Pür şehir içi, yani sürekli dur kalk trafikte rahat 13-15 arası, ortalama trafikte ise 10 lt civarı tüketim var. Hafif trafik, ve az ışıklı bir parkurda ise rahatlıkla 8.5-9 lt ye düşüyor tüketim. Ama dediğim gibi trafik şartları çok büyük etken. Şu aralar ise proton 1.8 otomatik kullanıyorum. Bu ise şehirler arası 6-6.5 e kadar düşebiliyo (ancak araçta LPG var ve uzun yolda insan pek aldırmıyo ne yaktığına) Şehir içinde ise yine pek fazla umursamadan 12 lt civarı yakıyor. Ama bu dediğim sıralı sistem LPG, eğer bu arabayı benzinle kullanmak zorunda olsaydım o zaman 6lt şehir dışı, 8-9 lt şehir içi tüketimi olurdu ki o apayrı bir mesele.
quote:
Orjinalden alıntı: yilmaz101
Benim bir önceki aracım 98 vectra cd idi. Uzun yol dikkatli kullanımda Samsun-Eskişehir arası 5.6 ortalama tutturmuştum. Hatta Ankara-Eskişehir etabında 5.2 ye düşmüştü. Ancak şehir içi başka bir hikaye. Pür şehir içi, yani sürekli dur kalk trafikte rahat 13-15 arası, ortalama trafikte ise 10 lt civarı tüketim var. Hafif trafik, ve az ışıklı bir parkurda ise rahatlıkla 8.5-9 lt ye düşüyor tüketim. Ama dediğim gibi trafik şartları çok büyük etken. Şu aralar ise proton 1.8 otomatik kullanıyorum. Bu ise şehirler arası 6-6.5 e kadar düşebiliyo (ancak araçta LPG var ve uzun yolda insan pek aldırmıyo ne yaktığına) Şehir içinde ise yine pek fazla umursamadan 12 lt civarı yakıyor. Ama bu dediğim sıralı sistem LPG, eğer bu arabayı benzinle kullanmak zorunda olsaydım o zaman 6lt şehir dışı, 8-9 lt şehir içi tüketimi olurdu ki o apayrı bir mesele.
nası yani lpg'li hali daha mı fazla yakıyor ben mi yanlış anladım ?
fransızları ele almak gerekiyor burda..!!!
80 litre deposu ile 120km ortalama hız ve 1010km menzile ulaşmıştık...
şehir içinde 9 lt gibi bir tüketimi vardı 406 nın uzun yolda 6-6.5lt kadar düşebiliyordu gaza bassan bile 11lt yi aştığı olmadı bir sürü sensörü ekonomiyi hedefleyen bir model aynı kasa üzerinde 2.2 160hp lik versiyonu ise neredeyse aynı değerlere sahip
tabi Alman Ecotec motorunda hakkını yememek lazım
ve avensis D4 lerde fena değil ama gaza basınca o da benzini içmeye başlıyordu
LPG zaten benzine göre ortalama %10-20 arası daha fazla yakar diye söylenir her zaman, yakıtların kalori değerleri ve özkütleleri ile ilgili bişey sanırsam. Ancak esas yakıt farkına neden olan etken şu: Litresi 3 ytl olan bişeyi yakarken daha bi duyarlı oluyor insan yakıt tüketimine, LPG nin litresi ise buralarda 1.47 YTL, yani pek sallamıyo insan 100 kmde tüketilen ekstra 1-2 litreyi ve bazen coşup basabiliyo veya kickdown felan daha rahat yapabiliyo.
quote:
Orjinalden alıntı: er9en
quote:
Orjinalden alıntı: yilmaz101
nası yani lpg'li hali daha mı fazla yakıyor ben mi yanlış anladım ?
1997 Model Toyota Carina E 2.0 Gli Otomatik vitesli aracım var. Vites ekonomi modunda iken şehir içinde 277 Ykrş, Vites Power durumunda iken 320 Ykrş yakıyor. ( NOT.: LPG Takıyorum en fazla 3 gün daha bu böyle daha sonra vites ekonomi motor LPg de Şehir içi 130 Ykrş.)
2000 Opel vectra Cdx kullanmak için alınanacak kaliteli ve full donanımlı bir araçtır. Toyota almasaydım kesinlikle alacağım 2nci sıradaki araç tı. Tak bir Sıralı LPG paşa paşa bin.
arkadaşlar arabaya lpg taktırmayı düşünmüyorum bunu baştan belirteyim.
@infinite bahsettiğin 406 kaç modeldi ve hangi versiyondu seçenklerin içinde 406'da varda ? bu arada 406'da 80 lt depo olduğunu bilmiyordum teşekkürler
91 model opel vectra 270 binde sehir içi yaklaşık 320 ila 350 arası sehir dışı 200 lirayı geçmiyor son zamlardan önce
quote:
Orjinalden alıntı: er9en
arkadaşlar yok mu kimsenin 2.0 arabası
şehir içi normal kullanımda 13-14lt yakıyor. çok seri kullanımda ise neredeyse 20lt yakıyor. ama şehirdışında 6-7 lt civarı yakıyor 90-110km/h arasındaki sabir hızlarda
1998 Scenic 2.0 hala kullanıyoruz.. 120km/s ortalama hız ile uzun yolda 7.5lt/100km tutturduk ordan hesap et.
quote:
Orjinalden alıntı: physioAMD
91 model opel vectra 270 binde sehir içi yaklaşık 320 ila 350 arası sehir dışı 200 lirayı geçmiyor son zamlardan önce
bahsettiğin araç eski teknolojiye sahip 2.0 115 hp'lik bir araç onun için yeni nesil motorlardan daha fazla yakacağını düşünüyorum.