Şimdi Ara

2.0 benzinli araçlar ne kadar yakar ? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
64
Cevap
0
Favori
18.090
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: kornkrunded

quote:

Orjinalden alıntı: er9en

arkadaşlar yok mu kimsenin 2.0 arabası

şehir içi normal kullanımda 13-14lt yakıyor. çok seri kullanımda ise neredeyse 20lt yakıyor. ama şehirdışında 6-7 lt civarı yakıyor 90-110km/h arasındaki sabir hızlarda

hocam senin ki çok yakıyor gibi ya biraz otomatik vites mi acaba ?
    bu arada autoshow test'ini buldum arşivimden 9.8 lt yakmış onlarda arabayı zorluyorlar baya.
  • quote:

quote:

Orjinalden alıntı: physioAMD

91 model opel vectra 270 binde sehir içi yaklaşık 320 ila 350 arası
    sehir dışı 200 lirayı geçmiyor son zamlardan önce

bahsettiğin araç eski teknolojiye sahip 2.0 115 hp'lik bir araç onun için yeni nesil motorlardan daha fazla yakacağını düşünüyorum.

yeni nesil araçlar daha az yakacak diye bir kural yok yazdıklarım tecrübeyle sabittir...
  • ER9EN,
    ŞEHİR İÇİ DEĞERLER AÇISINDAN TRAFİK YOĞUNLUK DURUMU ÇOK ETKİLİ OLDUĞU İÇİN, BAZI ARKADAŞLAR ŞEHİRİÇİNDE 8 LT DEN BAHSEDERKEN, BAZILARI DA 15 LT DEN BAHSETMİŞ...

ÖNCELİKLE BENZİNLİ 2000 CC BİR ARAÇ, YOĞUN TRAFİKTE VE KISA MESAFELERDE (SABAH 2-3, AKŞAM 2-3 KM GİBİ) KULLANILIYORSA 100 KM DE 15-16 LT RAHAT YAKAR...
    YOĞUN OLMAYAN, AKICI TRAFİKTE, EĞER (SABAH 10, AKŞAM 10 KM) GİBİ KULLANILIRSA TÜKETİM 10-11 LT YE KADAR DÜŞER... AMA ŞEHİRİÇİNDE (İSTANBUL) 2000 CC ARAÇLA 8 LT HİKAYEDİR KARDEŞİM...

BEN KENDİ TÜKETİM DEĞERLERİMİ VERYİM.
    ARAÇ ROVER 620 Sİ 1997 CC (HONDA ACCORD MOTORU)...
    SÜREKLİ FULLEME YÖNTEMİYLE ÖLÇERİM.
    ŞEHİRLERARASI 100 KM SABİT İLE, (KLİMA + 5 YOLCU + BAGAJ) 7.1 - 7.2 LT YAKIYORUM...
    ŞEHİRİÇİNDE GENELLİKLE 1. 2. VİTESTE (3. VİTESİ ÇOK NADİR KULLANABİLİYORUM.) KULLANIMLA, EN SON YAKTIĞIM 100 KM DE 13.58 LT (98 OKTAN)... BU DEĞER KIŞIN 16 LT YE KADAR ÇIKIYORDU...

SONUÇ İTİBARİYLE;
    EĞER ŞEHİRİÇİ KISA MESAFELERDE KULLANACAKSAN VE LPG Yİ DE DÜŞÜNMÜYORSAN 2.0 LARDAN UZAK DUR DERİM...
    1.4 MEGANE II DEN SONRA BENZİNE VERECEĞİN PARA BÜTÇENİ SARSAR. VE GAZA BASARKEN AYAĞIN TİTRER...

• quote:

Orjinalden alıntı: ecar limon

Benim 2001 Ave'yi dikkatli kullanırsan şehir içinde 8 lt nin altına düşmen bile mümkün. Bu D4 motorun özelliğinden kaynaklanıyor. Dizel teknejojisinin benzine uyarlanmış hali. Direk enjeksiyon var alette. Ayrıca D4 Avensis diğer 2,0 lt lerden performanslı olmasıona karşın (150 hp 0-100:9,1 0-130:12,9 sn) onlardan daha az yakar. Bu herkesin bildiği bi gerçektir ki en az yakan 2,0 araba D4 Avensis tir.

Evet iyi biliyorum
    bu arabayla maksimum ortalama 8 litre gördük uzun yolda 6 litre sehiriçindede fazla yakmaz..
    performansıda mükemmel bide motor o kadar güzel çalşıyorki motor olduğunu bile unutabilirsin bu araçta hiç sarsıntısı sesi soluğu yok upuslu
    görevini yerine getiriyor benzini koklayarak..
    ama bastınmı canavara dönüşüyor naptım ben kendi ellerimle (pardon ayağımla ) canavar yarattım dersin
    3000 devirdeki heyecan anlatılmaz yaşanır ekonomiyle performans arasındaki ince iplik off amma yazmışım..

150 hp - 1250 kg.. düz şanzıman gerisini siz düşünün ....

• benim kullandığım en ekonomik 2 lt motor lagunanın 140 bg lik 16v motoruydu akıcı trafikte 7 lt tüketiyordu şehir içindede 9 litre aynı şartlarda volvo s4 t4 9 ile 15 lt arasında gidip geliyor

ama derseniz hangisini kullanıyorsun tabiki s40 t4 en azından yaktığının hakkını veriyor
  • biz vectra cdx arabamızı sattık yakıt yüzünden. 2000 model 2.0 bir araçtı ve full dü ,,, istanbul şehir içinde 380.000 in altına hiç bir zaman inmedi . ortalama 380-420 arası yakıodu km de...

bence sakın alma ,,,

quote:

yakıtlarla ilgili bi topic olduğunu biliyorum fakat orda daha düşük veya daha yüksek motor hacimli araçların yakıt tüketimleride verilmiş ve sadece şehiriçi sorulmuş.ayrıca orda ki araçların çoğuda dizel.benzin fiyatının sürekli değişmesi yüzünden orda km'de ne kadar yaktığı söylenmiş ve şuan ne kadar yaktığı ile karşılaştırmak zor oluyor.ne kadar yaktığını lt cinsinden söylerseniz sevinirim.bu arada ben 2.0 vectra cdx veya 96-98 2.0 accord düşünüyorum.

• quote:

Orjinalden alıntı: roverci

ER9EN,
    ŞEHİR İÇİ DEĞERLER AÇISINDAN TRAFİK YOĞUNLUK DURUMU ÇOK ETKİLİ OLDUĞU İÇİN, BAZI ARKADAŞLAR ŞEHİRİÇİNDE 8 LT DEN BAHSEDERKEN, BAZILARI DA 15 LT DEN BAHSETMİŞ...

ÖNCELİKLE BENZİNLİ 2000 CC BİR ARAÇ, YOĞUN TRAFİKTE VE KISA MESAFELERDE (SABAH 2-3, AKŞAM 2-3 KM GİBİ) KULLANILIYORSA 100 KM DE 15-16 LT RAHAT YAKAR...
    YOĞUN OLMAYAN, AKICI TRAFİKTE, EĞER (SABAH 10, AKŞAM 10 KM) GİBİ KULLANILIRSA TÜKETİM 10-11 LT YE KADAR DÜŞER... AMA ŞEHİRİÇİNDE (İSTANBUL) 2000 CC ARAÇLA 8 LT HİKAYEDİR KARDEŞİM...

BEN KENDİ TÜKETİM DEĞERLERİMİ VERYİM.
    ARAÇ ROVER 620 Sİ 1997 CC (HONDA ACCORD MOTORU)...
    SÜREKLİ FULLEME YÖNTEMİYLE ÖLÇERİM.
    ŞEHİRLERARASI 100 KM SABİT İLE, (KLİMA + 5 YOLCU + BAGAJ) 7.1 - 7.2 LT YAKIYORUM...
    ŞEHİRİÇİNDE GENELLİKLE 1. 2. VİTESTE (3. VİTESİ ÇOK NADİR KULLANABİLİYORUM.) KULLANIMLA, EN SON YAKTIĞIM 100 KM DE 13.58 LT (98 OKTAN)... BU DEĞER KIŞIN 16 LT YE KADAR ÇIKIYORDU...

SONUÇ İTİBARİYLE;
    EĞER ŞEHİRİÇİ KISA MESAFELERDE KULLANACAKSAN VE LPG Yİ DE DÜŞÜNMÜYORSAN 2.0 LARDAN UZAK DUR DERİM...
    1.4 MEGANE II DEN SONRA BENZİNE VERECEĞİN PARA BÜTÇENİ SARSAR. VE GAZA BASARKEN AYAĞIN TİTRER...

megane2'yi bırak fiesta dizel var 90 ytl ile şehiriçinde 750 km yapıyo ondan sonra baya bi koyar adama.
    senin araba 131 hp olan motordu dimi _?

bide bazı arkadaşlar aynı araba için farklı değerler vermiş.
    arabanın bakımına ve km değerine göre bu yakıt durumu değişir mi ?

• bakımına ve km sine göre mutlaka degişir unutma
    basit bir örnek arabanın bakımı mesela 30,000 km senin bakımdan önce ve bakımdan sonraki tüketim degerlerinde bile dalgalanma olabilir hava filtresinin tıkanması mesela
  • valla cok yakar

bizde 93 model vectra var 488bin kusur de bakimlari yaptirmiyoruz gibi bisi yani arabayi hor kullaniyorum ama araba ve motor eski teknoloji yani mekanik (elektronik diil (iyiki)) oldugu icin sorunsuz devam ediyo arac

kac yaktigina gelince full leme yontemi ile (isin yandiktan sonra arabada 10 L (tahmini) yakit kaliyo bunuda katarsak isin icine)) isik yandiktan 60-70 klometre daha gidiyoruz ve benzin aliyoruz (opet maslak tan)

bu yontemle arabanin menzili max 600 km ( oda sirf sehir disi gidersen) olarak olctuk. tabi aksam vakti kopru trafigi filan isin icine girince bu deyer 520-550 km gibi deyerlere dusuyo

bu arada deponun tam kapasitesi 60 L
  • şunu bi oku arkadaşım :

arabam.com verisi:

Ağır ve büyük karoserine karşın performansı yeterince iyi olan yeni Mondeo'nun sunduğu en önemli avantajlardan biri de düşük yakıt tüketimi. Test süresince 100 km'de ortalama 8.8 litre kurşunsuz benzin tüketen Mondeo, Opel Vectra (9.8 litre) ve Peugeot 406 (10.8 litre) gibi rakiplerinden daha tutumlu. Mondeo, 58.5 litrelik deposu ve bu tüketim ortalamasıyla 665 km'lik menzile sahip.
  • quote:

Orjinalden alıntı: okyaypay

şunu bi oku arkadaşım :

arabam.com verisi:

Ağır ve büyük karoserine karşın performansı yeterince iyi olan yeni Mondeo'nun sunduğu en önemli avantajlardan biri de düşük yakıt tüketimi. Test süresince 100 km'de ortalama 8.8 litre kurşunsuz benzin tüketen Mondeo, Opel Vectra (9.8 litre) ve Peugeot 406 (10.8 litre) gibi rakiplerinden daha tutumlu. Mondeo, 58.5 litrelik deposu ve bu tüketim ortalamasıyla 665 km'lik menzile sahip.

arabam.com verisi:

Test tüketimi: 7.4 lt/100 km
    Depo kapasitesi: 60 lt
    Menzil: 810 km
    avensisss 2001 d4 vvt-
  • bunlar reklam kokan rakamlar arkadaşlar. lütfen...

2000 motor bir araç şehir içinde üstüne yelken taksan bu kadar yakmazzzzzzzz... kaldı ki arkadaşımda avensis 2.0 var o dediğin rakamlara gelemiyor. kaldı ki avensis benzinlide direkt enjeksiyon yokkkk...
    direkt enjeksiyon mitsubishi carisma da ve vw FSI larda var. bunlar da fazla yakan araçlar...

sakın arkadaşım bu rakamlara aldanma üzülürsün. bak diğer bir arkadaş şehir için 13-14 lt yaktığını söylemiş gerçekçi rakamlar bunlardır. 8 lt avensis 1.6 bile çok zor bulur şehiriçinde (ben şehiriçi olarak ist. sayıyorum, diğer şehirlerdeki arkadaşlar sizinkiler şehirlerarası veya en fazlası karma sayılır)...

quote:

Benim 2001 Ave'yi dikkatli kullanırsan şehir içinde 8 lt nin altına düşmen bile mümkün. Bu D4 motorun özelliğinden kaynaklanıyor. Dizel teknejojisinin benzine uyarlanmış hali. Direk enjeksiyon var alette. Ayrıca D4 Avensis diğer 2,0 lt lerden performanslı olmasıona karşın (150 hp 0-100:9,1 0-130:12,9 sn) onlardan daha az yakar. Bu herkesin bildiği bi gerçektir ki en az yakan 2,0 araba D4 Avensis tir.

• ya arkadaşımın 1.8 lagunası bu rakamlara düşemedi ya. hangi şehir burası? 150.000 nüfuslu bir anadolu şehriyse geçiniz. oralarda trafik diye birşey yok ki...

quote:

Orjinalden alıntı: Platinium

benim kullandığım en ekonomik 2 lt motor lagunanın 140 bg lik 16v motoruydu akıcı trafikte 7 lt tüketiyordu şehir içindede 9 litre aynı şartlarda volvo s4 t4 9 ile 15 lt arasında gidip geliyor

ama derseniz hangisini kullanıyorsun tabiki s40 t4 en azından yaktığının hakkını veriyor
  • quote:

Orjinalden alıntı: metinemre

ya arkadaşımın 1.8 lagunası bu rakamlara düşemedi ya. hangi şehir burası? 150.000 nüfuslu bir anadolu şehriyse geçiniz. oralarda trafik diye birşey yok ki...

quote:

Orjinalden alıntı: Platinium

benim kullandığım en ekonomik 2 lt motor lagunanın 140 bg lik 16v motoruydu akıcı trafikte 7 lt tüketiyordu şehir içindede 9 litre aynı şartlarda volvo s4 t4 9 ile 15 lt arasında gidip geliyor

anadolu şehri filan deyil istanbuldayım akıcı trafikte yani trafiksiz yerde sakin kullanımda 7 litre yakıyor şehir içinde 9-10 lt üstüne çıktığınıda görmedim

ama s40 t4 otomatik 15 lt yakıyor bmw 520 ia 16-17 lt yakıyor bunu laguna aynı şartlarda 10 lt yaktı ama o düz vites belki onun farkı vardır ayrıca 1.8 lt laguna motoru pek yeni teknolojide sayılmaz olabilir

• Bende Megane II Sedan 2.0 16 V var.

Şehiriçinde 100 KM'de 11 ile 13 LT arasında değişiyor.. Biraz seri kullandığım için bu kadar yüksek sanırım.. Yavaş kullansam 9 - 10 arası değişir herhalde..
  • Saab 900 Turbo 2000 motor. Ekonomik kullanımda (Turbo devreye sokulmadan) 11lt. yakıyor. Turbo girerse 13-14 lt. ye cıkabiliyor. Tabi ortalama 14 lt. falan yakarken arac 3. viteste 150km/sa hızları rahat goruyor.
  • quote:

Orjinalden alıntı: metinemre

bunlar reklam kokan rakamlar arkadaşlar. lütfen...

2000 motor bir araç şehir içinde üstüne yelken taksan bu kadar yakmazzzzzzzz... kaldı ki arkadaşımda avensis 2.0 var o dediğin rakamlara gelemiyor. kaldı ki avensis benzinlide direkt enjeksiyon yokkkk...
    direkt enjeksiyon mitsubishi carisma da ve vw FSI larda var. bunlar da fazla yakan araçlar...

sakın arkadaşım bu rakamlara aldanma üzülürsün. bak diğer bir arkadaş şehir için 13-14 lt yaktığını söylemiş gerçekçi rakamlar bunlardır. 8 lt avensis 1.6 bile çok zor bulur şehiriçinde (ben şehiriçi olarak ist. sayıyorum, diğer şehirlerdeki arkadaşlar sizinkiler şehirlerarası veya en fazlası karma sayılır)...

quote:

http://www.toyotasa.com.tr/cars/new_cars/avensis/fullspecs.asp

Bu sayfayı incele bakalım 2,0 Avensis te direk enjeksiyon var mı yok mu? Senin arkadaşındaki Avensis 2000 ve öncesindeki Avensis. O motorun karma yakıt tüketimi 9 lt bendeki D4 ünkü 7,4 lt (D4=Direct 4) yani arabada direk enjeksiyon var Ok mi?
    Gelelim 8 lt olayına Kayseri trafiğinde 3000 deviri geçmeden 8lt yi tuturabiliyorum ben. İstanbul olduğu zman bu 10 lt olabilir Doğrudur. Sana şunu anlatayım. Arabayı İstanbul'dan aldık. Depoyu fulledik 1,5 saat İstanbul'da dur kalklı trafik yaptık.(Yanlış sapağa girmekten dolayı) Sonra da tüm yol boyunca 120 km/h nin altına inmedik. Otobanda zaten 150-160 gittim. Ona rağmen ortalamam 7,2 lt oldu. Bunu da yol bilgisayarıyla değil klasik yöntemle hesapladım. Yani yaptığım km/aldığım benzin yoluyla.
    İşte arabam.com dan bir alıntı:
    Test süresince 100 km´de ortalama 7.4 litre olarak gerçekleşen yakıt tüketimiyse Avensis´in bir diğer başarısı oldu. 2.0 litrelik motora sahip, üstelik performanslı bir orta sınıf bir otomobil için 7.4 litrelik tüketim gerçekten iyi bir değer. Bu değer eski Avensis´te 9 litreydi. Toyota Avensis 2.0, 60 litrelik deposuyla 810 km menzile ulaşabiliyor. (Senin bahsettiğin Avensis 9 lt yakan eski Avensis)
    Bu da ekşi sözlükten bir alınıtı:
    2001 yılından itibaren, 2,0 lt'lik motoru 150 hp güç üreten ve inanılmaz şekilde, 1,4 motorlar kadar yakıt tüketen, uzun yolda oha dedirten otomobil... japonya'daki adı değişiktir...

Diğer yazdıklarına saygı duyarım ama BİLİP BİLMEDEN Avensis te direk enjeksiyon yok demen hiç hoş değil. Lütfen yanlış bilgilendirme yapmayalım.

• quote:

Orjinalden alıntı: okyaypay

şunu bi oku arkadaşım :

arabam.com verisi:

hocam iyi güzelde senin bahsettiğin yani testte adı geçen mondeo 2001 model yeni kasa mondeo.
    mondeo'da sevdiğim bi araç fakat ben full donanımlı bi araç istiyorum.
    14-15 milyara vectra cdx veya 406 SV bulabiliyorum fakat mondeo ghia bulamıyorum ondan dolayı seçeneklerin arasında mondeo yok.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi er9en -- 14 Haziran 2006; 0:43:27 >

• quote:

Orjinalden alıntı: dgo2133

96-99 arası kasada vectra cdx ler 2500cc v6 170 hp 2000 yılından sonra kasa makyajlandı ve cdx paketi 2000 cc oldu(136 hp) accord u bilmem ama bu kasa vectra kullandık 2,0 motor motor hacmine göre iyi yakıyor diyebiliriz buda kasanın agırlıgı ile alakalıdır yani şehiriçi ortalama yakacagın 8-9 lt arasıdır tabi kullanıştan kullanışa degişir

makyajda cok fazla degişkenlik olmadı zaten farlar stoplar falan öyle ufak tefek degişiklikler

2.0 benzinli araçlar ne kadar yakar ?

Vectra 2.0 i
    Motor Hacmi 1998
    Silindir Sayısı 4
    Beygir Gücü 136/5600
    En Yüksek Tork (Nm)/(d/d) 188/3400
    Son Hız (km/s) 215
    0-100 km/s Hızlanma (sn) 10.0
    Yakıt tüketimi (100 km'de) 90 km/s hızda (litre) 5.9
    120 km/s hızda (litre) 7.2
    Şehir İçinde (litre) 10.1
    Ağırlık (kg) 1234
    Dingil mesafesi (mm) 2637
    Uzunluk (mm) 4477
    Genişlik (mm) 1707
    Yükseklik (mm) 1425
    Bagaj Hacmi (litre) 500/790

bizim arkadaşta 97 model gls var(daha 25.000 km'de,bayadır garajda kapalıydı)
    araba km'de 400.000 tl yakıyor.acayip içiyor benzini,tüp taktır diyoruz olmaz diyor gerçi o da haklı durumu müsait,ben olsam ben de benzinde binerim ne işim olur tüple...

• quote:

Orjinalden alıntı: bucakli

quote:

Orjinalden alıntı: dgo2133

96-99 arası kasada vectra cdx ler 2500cc v6 170 hp 2000 yılından sonra kasa makyajlandı ve cdx paketi 2000 cc oldu(136 hp) accord u bilmem ama bu kasa vectra kullandık 2,0 motor motor hacmine göre iyi yakıyor diyebiliriz buda kasanın agırlıgı ile alakalıdır yani şehiriçi ortalama yakacagın 8-9 lt arasıdır tabi kullanıştan kullanışa degişir

makyajda cok fazla degişkenlik olmadı zaten farlar stoplar falan öyle ufak tefek degişiklikler

2.0 benzinli araçlar ne kadar yakar ?

Vectra 2.0 i
    Motor Hacmi 1998
    Silindir Sayısı 4
    Beygir Gücü 136/5600
    En Yüksek Tork (Nm)/(d/d) 188/3400
    Son Hız (km/s) 215
    0-100 km/s Hızlanma (sn) 10.0
    Yakıt tüketimi (100 km'de) 90 km/s hızda (litre) 5.9
    120 km/s hızda (litre) 7.2
    Şehir İçinde (litre) 10.1
    Ağırlık (kg) 1234
    Dingil mesafesi (mm) 2637
    Uzunluk (mm) 4477
    Genişlik (mm) 1707
    Yükseklik (mm) 1425
    Bagaj Hacmi (litre) 500/790

bizim arkadaşta 97 model gls var(daha 25.000 km'de,bayadır garajda kapalıydı)
    araba km'de 400.000 tl yakıyor.acayip içiyor benzini,tüp taktır diyoruz olmaz diyor gerçi o da haklı durumu müsait,ben olsam ben de benzinde binerim ne işim olur tüple...

arkadaşın eğer arabasını satmayı düşünüyorsa ciddi ciddi talibim

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.