Merhaba arkadaşlar. Ağustos ayında sıfır Toyota Corolla marka bir araç aldım. Oturduğum semtte çok fazla çocuk var ve araçların etrafında oyun oynuyorlar. 15 gün içerisinde birkaç kılcal çizik görünce eylül ayında iyi bir markadan seramik kaplama yaptırdım ama maalesef ömrü 3 ay sürdü. Ben de bu sebepten ötürü şeffaf kaplama yaptırmak istiyorum. Yaptırma Gerekçelerim:
İnternette araştırdığım kadarıyla iki türlü kullanıcı var. Yaptırdıktan sonra söküm esnasında boyayı da kaldıran folyolar. Bir de yıllarca kullanmasına rağmen çok memnun kalan kişiler var. Benim merak ettiklerim ise şunlar:
Yardımlarınız için teşekkürler. < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hepsi manyak bunların -- 16 Ocak 2022; 12:23:23 > |
Şeffaf Kaplama Hakkında Yorumlarınız
Araçlarınızı dış etkenlerden korumak ve görünümünü iyileştirmek için şeffaf kaplama (PPF) son yıllarda popüler bir seçenek haline geldi. Piyasada çok sayıda PPF kaplama markası ve türü mevcut olduğundan, en iyi seçimi yapmak zor olabilir.
PPF Kaplamanın Faydaları
- Çizik ve Çentiklere Karşı Koruma: PPF kaplamalar, aracınızın boyasını çizik, çentik ve diğer küçük hasarlardan korur.
- UV Işınlarına Karşı Koruma: Güneş ışığındaki UV ışınları aracınızın boyasına zarar verebilir. PPF kaplamalar, bu zararlı ışınları engelleyerek solmayı ve oksidasyonu önler.
- Kolay Temizlik: PPF kaplamalar, aracınızın yüzeyini pürüzsüz ve kolay temizlenebilir hale getirir. Kir ve lekeler, kaplamaya yapışmaz, bu da yıkama ve cilalama işlemlerini kolaylaştırır.
En İyi PPF Kaplama Markaları
- SunTek
- XPEL
- Hexis
- 3M
- Stek
PPF Kaplama Seçimi
En iyi PPF kaplama markasını seçerken aşağıdaki faktörleri göz önünde bulundurmalısınız:
- Kalite: Kaliteli bir PPF kaplama, dayanıklılık ve koruma sağlamalıdır.
- Kalınlık: Daha kalın kaplamalar daha fazla koruma sağlar ancak aynı zamanda daha pahalıdır.
- Ömür: PPF kaplamaların ömrü markaya ve malzemeye göre değişir.
- Maliyet: PPF kaplama maliyetleri, aracınızın boyutuna, kaplamanın kalitesine ve kurulum maliyetine bağlı olarak değişir.
PPF Kaplama Hakkında Yorumlar
PPF kaplamalar genel olarak araç sahipleri tarafından olumlu karşılanmaktadır. Kullanıcı yorumları, koruma ve estetik iyileştirme konusundaki memnuniyeti vurgulamaktadır. Bununla birlikte, bazı kullanıcılar kurulum maliyetlerinin yüksekliğinden ve kaplamanın zamanla sararabileceğinden şikayet etmiştir.
Araç Şeffaf Folyo Kaplama Zararları
PPF kaplamaların birkaç potansiyel dezavantajı vardır:
- Yüksek Maliyet: PPF kaplamaların kurulum maliyeti yüksek olabilir.
- Sararma: Bazı PPF kaplamalar zamanla sararabilir, özellikle düşük kaliteli kaplamalar.
- Soyulma: Uygun şekilde kurulmazlarsa PPF kaplamalar soyulabilir.
Genel olarak, PPF kaplamalar araçları korumak ve görünümünü iyileştirmek için etkili bir çözüm sunar. En iyi sonuçları elde etmek için kaliteli bir marka seçtiğinizden ve profesyonel bir kurulumcu tarafından uygulattığınızdan emin olun.