Şimdi Ara

KROM KAPLAMALARI NASIL ÇIKARABİLİRİM?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
16.868
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Aracımı 2.el aldım. Benden önceki sahibi çeşitli yerlerine krom kaplama yaptırmış. Kaplamalar silikonla yapıştırılmış. Arka stoplarda bulunan kaplamalardan birisi düşmüştü. Çıkardım ancak silikonun ve yapıştırıcının bıraktığı lekeleri çıkaramadım. Sıcak su, yapıştırıcı sökücü vs. denedim ama nafile. Çift taraflı bant ile tekrar yapıştırmak zorunda kaldım. Hadi onları zorlada olsa çıkardım diyelim. Esas problem yan aynalardaki kaplamalar.Onları nasıl çıkarabilirim hiçbir fikrim yok. Hani dokunmayayım diyorum ama dökülme başlamış bir tanesinde.

Son olarak çıkarmayı başaramazsam bunları nasıl parlatabilirim. Sıcak su, yumusak bez cif vs. olur mu? Polisaj da yapabilirim. Acaba polisaj parlamasına yardımcı olur mu?

İnternette araştırma yapmaya çalıştım ama tam olarak açıklayıcı bilgi bulamadım. Yardımcı olacak arkadaşlara çok teşekkürler.

Araçta bulunan kaplamalara ait resimler.

• Çıkartırken biraz dikkatlice sökün altında kalan silikonu ancak benzinle çıkartabilirsiniz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: of dead

Çıkartırken biraz dikkatlice sökün altında kalan silikonu ancak benzinle çıkartabilirsiniz.

teşekkür ederim hocam. Biraz havaların ısınmasını bekleyeyim o zaman Belki silikon kolay çıkar o zaman
  • Krom Kaplamalardan Nefret Ediyorum ....
  • quote:

Orijinalden alıntı: r0x

Krom Kaplamalardan Nefret Ediyorum ....

Şekli çok rahatsız etmiyor beni ama su çıkaramama dolayısıyla arabadan soğudum vallaha
  • fön makinesi ile ısıtarak çıkartılabilir diye düşünüyorum
  • quote:

Orijinalden alıntı: serseri006

fön makinesi ile ısıtarak çıkartılabilir diye düşünüyorum

Havalar ısınsın biraz dneyeceğim artık. Ama çıkarınca görüntü çok bozuk olur diye de korkuyorum açıkçası. Neyse en küçük yerden başlayacağım.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: caddy2007

quote:

Havalar ısınsın biraz dneyeceğim artık. Ama çıkarınca görüntü çok bozuk olur diye de korkuyorum açıkçası. Neyse en küçük yerden başlayacağım.

silikon fabrikasında çalışan bir arkadaş diyorki

quote:

arkadaşım maalesef kürleşmiş silikonun mekanik yollar harici çıkaracak bir çözücü, solvent vb. malzeme bulunmamaktadır. yüzeyden çıkarman için ancak elle sökmen lazım iğneyle kuyu kazmak gibi bişey ama çok uzun zaman sonra güneş yağmur vs... vs... gibi dış etkenlerle kendini salacaktır ama yıllar alır silikonun kalitesine göre... üzgünüm ama maalesef durum bu.
    not: trdeki en büyük silikon mastik ve Pu köpük fabrikasında çalışıyorum.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: caddy2007

quote:

silikon fabrikasında çalışan bir arkadaş diyorki

quote:

arkadaşım maalesef kürleşmiş silikonun mekanik yollar harici çıkaracak bir çözücü, solvent vb. malzeme bulunmamaktadır. yüzeyden çıkarman için ancak elle sökmen lazım iğneyle kuyu kazmak gibi bişey ama çok uzun zaman sonra güneş yağmur vs... vs... gibi dış etkenlerle kendini salacaktır ama yıllar alır silikonun kalitesine göre... üzgünüm ama maalesef durum bu.
    not: trdeki en büyük silikon mastik ve Pu köpük fabrikasında çalışıyorum.

Tamam kardeş tam cevabı almış olduk. En iyisi güzelce temizleyip parlatmak. Dökülen yerleri de çıkarıp yenisini almaktan başka çare yok

• Kaç gün önce içime sinmeye sinmeye bagaj üstü spoiler takdırdım. İçime sinmemesinin nedeni spoilerin renginin araç rengiyle birebir olmaması ve tipi.... Spoileri takdırdıktan sonra gözüme itici gelmeye başladı ve çıkarmak istedim fakat kime gittiysem spoilerin çıkarılamayacağını, çıkarıldığı takdirde boya ve kaportaya zarar geleceğini söylediler... Honda servisinde de aynı cevabı almıştım... İnternette forum sitelerinde de çıkarılamasının çok zor olduğu yönünde paylaşımlar vardı. Spoileri siyah cam silikonuyla araca yapıştırmışlardı. Ama çıkarmaya kararlıydım... Aklıma koçtaşa gitmek geldi ve ordaki elemana cam silikonunu çıkaracak bir ürünün olup olmadığını sordum. O da bana bir ürün verdi bununla çıkarabileceğimi söyleyince şaşırdım, bu kadar kolay olmamalıydı.... nohappy Aracın boyasına zarar verip vermediğini sorunca hiçbir yüzeye zarar vermediğini söyledi ama yine de aracın bir tarafına sürerek deneyin diye uyardı.... Ben de spoilerin üzerinde denedim dill Ne de olsa spoileri gözden çıkarmıştım... gitar Sürdükten sonra yarım saat bekledim baktım boyada herhangi bir zararı olmamış.... İşe koyulmaya başladım.... ürünü, ince fırçayla spoiler ile bagaj arasına, silikonlu yere sürmeye başladım... Yarım saat bekledim, spoileri elimle kıpırdatmaya çalıştım ama kıpırdamadı kayıpolan Umutsuzluga düştüm aldım ince misinayı girdim arasına emoooo kaportaya zarar vermemesi için yukarı, yani spoilere dogru misinayı çekmek suretiyle yukarı aşşagı gittim... o da neee gitar makasla kağıt keser gibi çok rahat ilerliyorum gitar bi de baktım işlem bitmiş. Spoiler elimde okey Kaporta üzerinde kalan silikon parçalarını da almış olduğum ürünü merhem gibi sürüp bir bezle sile sile yok ettim... Sonuç mu? contra Kaportada azıcık bile çizik olmadan spoiler çıktı okey Anlatmış olduğum olayla ilgili fotolar da çektim ama nasıl yüklenileceğini bilmiyorum... Bir arkadaş yükleme konusunda bilgi verirse yükleyebilirim... Eminim bu bilgi çoğu kişinin işine yarıyacaktır....

Sağolsun serseri006 arkadaş özelden ir linke yönlendirmiş. Paylaşayım dedim.

• VALLA ARKADAŞLAR BENDE DE 2007 HONDA CİVİC ELEGANCE VAR. DÜN BÜYÜK UĞRAŞLAR SONUCU ÇIKARDIM SONUNDA. ÇOK ŞÜKÜR. ADAM SANKİ BİRDA CIKMAYACAK GİBİ 14 TANE NOKTA NOKTA SİYAH SİLİKON YAPMIŞ BİRDE ÇİFR TARAFLI BANT. SÖKME SEKLİM BÜSON İLACINI ALMADIM. SİCAK VE KAYNAR ARASI SU ZATEN SİLİKONU YUMUŞATIYOR. İNCE MİSİNA İLE ARAYA GİRİP TESTERE GİBİ AŞAĞI YUKARI YAPILDIĞINDA SİLİKONLARI TEKER TEKER KESİLİYOR. AMA BİRAZ UĞRAŞTIRIYOR SİLİKONUN ARASINI GİREN MİSANA ÇÜRÜYÜP KOPUYOR. BİRAZ UĞRAŞTIRIYOR. BOL BOL SICAK SU DÖKÖLMESİ GEREKİYO. SONRA SİPOİLER ÇIKIYOR GEREDİ KALAN BİRSÜRÜ SLOKAN VE ÇİFT TARAFLI BANT KALINTILARI. BUNLARA İSE GAZYAĞI VE BENZİN KARILŞIMI YAPTIRDIM PETROL OFİSİNDEN 3 TL'LİK. ANINDA ÇİFT TARAFLI BANDI ÇIKARDI. BOYAYA ZARARI YOK. SİLİKONLARA BİRAZDA FAZLA UĞRASTIM COK SERTLEŞMİŞ SİLİKONLAR. GAZYAĞI VE BENZİNLİ KARIŞIMLA BEZİ BASTIRA BASTIRA OVALAYARAK ÇIKARTIM ONLARIDA. GERİDE SİLİKONLARIN ALTI HAFİF KOYULU KALDI O ALANLARADA Bİ PASTA CİLA ATTIRACAĞIM ARTIK ODA GEÇER DİYE DÜŞÜNÜYORUM. AMA DEDİĞİM GİBİ UĞRAŞTIRICI VE ZAMAN ALICI BİR İŞLEM...

yine team honda turkey sitesinden alıntıdır.

• Ben de, kapı kolları üzerindeki krom kaplamaları çıkarttım ve bir faydası olur diye paylaşmak istedim. Burada arkadaşların söylediği misina ya da ince çelik tel işe yarıyor. Ama boyalı yüzey söz konusu ise misina ipi daha uygun. Kapaklar yapıştırılırken siyah silikon kullanılmış ise silikonları çıkartmak için gazyağı kesinlikle işe yarıyor. Bir beze bolca döküp silikonu ovalayarak yumuşatmak ardından biraz beklemek gerekiyor. Daha sonra kullanmadığınız kredi kartı ve benzeri bir kart ile silikonu kazımaya başlayabilirsiniz. Silikonun tamamen çıkması için gaz yağlı bez ile 3-4 seans ovalayıp her seferinde 5dk. beklemek ve kart ile kazımak lazım. Bu şekilde benim kapı kollarında silikondan eser kalmadı

Bir uyarı: Silikonu sökmek için tiner kullanmak boyaya zarar verebilir. Özellikle sonradan boyanmış yüzeylerin boyasını bile kaldırabilir...

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.