Aracım 1.4 dizel 14 yıllık araç; Düşük viteslerde gazdan ayağı çeker çekmez öne arkaya beşik sallanma(kısa süreli). Aynı şekilde 90-100 km hızlarda ise durum şöyle; gazı bırakınca arabadaki herkes bunu hissediyor. Sanki akslarla motor arasındaki bağlantı kesiliyorda arabada çok az fren yapıyor gibi bir his tam anlatamıyorum. Aynı lekide 90km üstü hızlarda Gaza ayağımın ucuyla bile dokunsam hafiften koltuğa yapışıcaz gibi hissettiriyor. |
Gazdan ayağı çekince öne arkaya sallanma
-
-
Sallanma için amortisör diyorum. kalanı için ise sanıyorum ilk disel aracınız torku hissediyorsunuz.
-
ön takımlara baktır.
baskı balata da olabilir
-
Bir mekanikciye veya rot balans servisine başvurun hocam muhtemelen şanzıman kulağındandır
-
quote:
Orijinalden alıntı: Guest-4153B7648Bir mekanikciye veya rot balans servisine başvurun hocam muhtemelen şanzıman kulağındandır
banada öyle geliyor hocam şanzıman kulağı veya motor kulağı gibi görünüyor.
-
quote:
Orijinalden alıntı: wehrmachtSallanma için amortisör diyorum. kalanı için ise sanıyorum ilk disel aracınız torku hissediyorsunuz.
araç 1,5 yıldır bende ilk defa böyle hissediyorum, daha önceden dizel kiralık araçlara bindim önceki aracımda benzinliydi ama kesinlikle bir anormallik var bunda
-
motor ve şanzıman kulaklarına baktırın her ikisini de muhakkak orjinal taktırın.
-
şanzıman takozu değişti, şanzıman yağı ve motor yağı, filtreler değişti, map maf sensörleri temizlendi yinede düzelmedi.
Usta şimdi de motor takozu, enjektör, EGR valfi gibi birçok parçadan da olabileceğini söylüyor. Başka ustalara gittim onlarda bulamıyor. Bu arızayı bulmaya kalkarsan çok masraf yaparsın diyorlar. Böyle kaldım. Motor takozunda mı acaba usta dedim. 750 tl orjinali. "Görünürde iyi gibi duruyor ama yüke binince eetki ediyor olabilir bilmiyorum" dedi. Yani kaldı öyle.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi notebookmania -- 27 Mart 2021; 16:11:46 > -
Telefonun video kaydını açın kaputa motoru görecek şekilde bantlayın 1. Viteste gaza bas çek yapın motorun hareketini videodan izleyin ama bence motor kulağı ve akslar şüpheli, kulaktan ötürü fren etkisi yapacağını sanmam -
Motor kulağı değildir. İstop edince araba aşırı sallanırsa motor kulağı. Olay kesinlikle enjektör ve egr(partikül filtresi)
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X