Şimdi Ara

Direksiyon Tam Sağa/Sola Kırıldığında Aracın Sallanması

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
920
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhabalar, 2012 model volvo xc90 aracım var, 120000 km de, bakımları düzenli yapılıyor. Ancak anlayamadığım bir problem var araçta yardımcı olursanız sevinirim.

Direksiyonu sola veya sağa doğru tam yada fazla kırıp hareket ettiğimde araç sanki bir şeyin üzerinden geçiyormuş gibi sallama yapıyor, yada dönüşü gerçekleştiren ön tekerleri kırıp dümdüz yoluna devam etmek istiyormuş gibi sallanıyor. Yüksek hızlarda bunu görmüyorum, tabi yüksek hızda direksiyonu o derecelerde çevirmediğimden kaynaklanıyor olabilir. Araçta sürekli 4 çeker sistemi var, kuşkum şu; belki arka tekerler dönüş esnasında ön tekerlere fazla baskı uyguluyor olabilir.

Bilgi sahibi birileri bana yardımcı olursa sevinirim. Şimdiden teşekkürler.

• Video çekip atma şansınız varsa daha doğru çözüm üretebiliriz

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tam değil ama yakın kırınca da yapıyor mu? Mesela tam kırıp 10-15 derece düzelttiniz?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Gktupc G kullanıcısına yanıt
    Evet yapıyor.
  • Araciniz awd, normalde cekis surekli on tekerleklerinizde yani normalde onden cekisli gibi davraniyor, On tekerlekleriniz zorda kaldiginda patinaja dustugunde Haldex elektronik sistem arka akslara gucu iletiyor. Cok sert kalkis yapmadiginizda veya camurlu, karli yolda degilseniz arka lastikleriniz de itis olmadigi icin dediginiz sorunu yapmaz 👍
    Eski bir xc90 kullanicisiydim..

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.