Şimdi Ara

kuş dışkısının bıraktığı lekeyi çıkaramıyorum ss

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
30
Cevap
0
Favori
2.388
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • aracı parkettıgım zaman ıkı uc gun ıcınde gıdıp bakarım ve kus dıskısı olan yerı temızlerım cunku boyaya zarar verır leke bırakır boyayı keser bunları bılıyorum

ama gecen gun agac altındaydı kuş ishal olmys camı kaportayı perısan etmıs bıde kurumuş sıldım yok kabuk gıbı yapısmıs

dedımkı nasıl olsa aracı yıkıcam basınclı su tutarım,3 gunde oyle erteledım

sonucta kıs dıskısı 1 hafta boyunca agac altı golgede araba kaportasında kurumus kalmıs,yıkamaya gıttım ıslak mendılle ovaladım

fotodakı ız kaldı cıkmıyor ne olmus buna nasıl cıkar

acaba arac egea füme koyu renk dıyemı,boyasımı dadık,yoksa kusun dıskısı yedıgındenmı boyle

1 hafta ne olcakkı yanı mıllet 1 ay yıkamıyor

kuş dışkısının bıraktığı lekeyi çıkaramıyorum ss

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bace3434 -- 26 Haziran 2023; 10:3:30 >

• quote:

Orijinalden alıntı: daswagen

Şu fiatta toyotoda filan çok ince boya var. Benim ilk arabam Opel astra idi. 10 gün filan iş seyahati sebebiyle yerinden kalkmayan arabamı döndüğümde kuş pislikleri içinde bulmuştum. Su tuttum ne izi kaldı ne pisliği, ne de boyada deforme vardı.

Alman mühendisliğinin sıkılaşmış tolerans kalitesi her şeyde belli oluyor.

Neyse geçmiş olsun.

Opellerin alayında güneş yanığı var. Asıl ince boya onlarda. Güneş yanıksız corsa astra bulmak imkansız gibi birşey.

• Geçmiş olsun verniği yakmış. Artık yapacak bir şey kalmamış
  • en ince zımpara üzerine pasta cila mümkünse seramik, işlem tamamdır. tabi ilk başta pasta ile deneyiz geçmezse bunu denersiniz
  • iz degil o vernik yanigi tespitlerime gore özellikle kucuk kuslarin diskilari daha fazla urik asit içeriyor cunku kucuk kucuk diskilar hemen yakiyor verniği bazi kus turleri boyle muhtemelen ..Bir kac saat icinde yakar verniği ince pasta sonra kaliteli cila gorunumu epey düzeltir sifir gibi olsun diyorsan isin ehli birine yaptir zimpara vs gerekiyorsa eger..

• iyi bir yerde zimpara pasta yapilmasi lazim

• bir hafta kus diskisi boyle yapcaksa..sokaga birakamicaz cok sacma is

demekki renk koyu belli oluyor

• Hocam yumuşak bir beze izopropil alkol döküp silmeyi deneyin.

Kuş pisliğinden arta kalanları alkol çıkartır diye tahmin ediyorum.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Şu fiatta toyotoda filan çok ince boya var. Benim ilk arabam Opel astra idi. 10 gün filan iş seyahati sebebiyle yerinden kalkmayan arabamı döndüğümde kuş pislikleri içinde bulmuştum. Su tuttum ne izi kaldı ne pisliği, ne de boyada deforme vardı.

Neyse geçmiş olsun.
  • O kadar hızlı sürede yanması garip bence.

Benim Megane, Dalaman’da 1 ay havalimanında açık otoparkta kaldı.

Geriye geldiğimde ağaç altına bıraktığım için her yeri kuş bokuydu.

Bildiğiniz pril ile yıkadım.

Hiçbir şey kalmadı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ctrl-alt-delete -- 26 Haziran 2023; 18:49:47 >
  • Bir hafta kuş boku güneşe maruz kaldıysa boyayı bozması normal.
  • İyi bir otomobil yıkayıcısına götürdüğünüzde Otomobilinizi tüm pisliklerden temizliyecektir.

• Benim arabanın bagajına da kedi işemiş 🤦🤦 boya çatlamış bal peteği gibi... Aşağı inince ss yüklerim
  • Aynı dertten muzdaribim.

Her hafta temizletiyorum ama kuşlardan kurtaramadık aracı.

Seramikte para etmiyor kuş boku nasıl bir şeyse lekesi kalıyor mutlaka.

• quote:

Orijinalden alıntı: daswagen

Şu fiatta toyotoda filan çok ince boya var. Benim ilk arabam Opel astra idi. 10 gün filan iş seyahati sebebiyle yerinden kalkmayan arabamı döndüğümde kuş pislikleri içinde bulmuştum. Su tuttum ne izi kaldı ne pisliği, ne de boyada deforme vardı.

Neyse geçmiş olsun.

Opellerin alayında güneş yanığı var. Asıl ince boya onlarda. Güneş yanıksız corsa astra bulmak imkansız gibi birşey.

• M.F Hatip CarWellness Detoxxyoutube
    Araç boyasından kuş dışkısı ve zımpara izi nasıl giderilir
    https://www.youtube.com/watch?v=eMvm2xRac2w&feature=youtu.be
  • Vernik yanmış hocam bunun sonraki aşaması boyanın pullaşıp beyaz astarın ortaya çıkması, tavsiyem o bölgeye bir kereliğine pasta yapıp seviyeyi eşitleyip sonrasında her yıkama sonrasında o bölgeye cila sürmeniz kuş pisliği 3-4 saat sıcak güneş altında kaldığında verniği yakabilir.
  • daswagen kullanıcısına yanıt

genelde japonların boyası ince kore grubununda boyası sabıkalı fiatın boyası bunlara nazaran iyi denilebilir almanlar bir tık daha iyi tabi ama astra corsa 2008- 2014 arası güneş yanıksız olanı zor.

bende 2015 astra var siyah. her yer kuş pisliği yanığı dolu. öyle günlercede kalmadı pislik içinde. 2-3 günde yanıyor boya. ben memnun değilim boyasından

Allahin trolü eski kasa opel araclar tavanlarinda gunes yaniklariyla geziyorlar kulagin duymuyor olabilir peki gozlerin de mi gormuyor Alman muhendisler sevsinler seni hemi :)

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.